Snapi Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 A wiec sprawa wyglada nastepujaco mam w domu trzy kompy ( systemy Windows XP z 2 service packiem ) .... mam je podlaczone w ten sposob iz komp brata starszego ma podlaczenie do internetu i on ma jedna sieciowke przez ktora podlaczony jest kablem moj komputer i dzieki temu mam net ..... tyle ze ja mam 2 sieciowki i jedna jest podlaczona do kompa brata starszego ktory ma net .... druga sieciowka lacze sie z bratem mlodszym ale on nie ma internetu tylko w sieci widzi mnie jego nie .... czy jest moze rozwiazanie tego problemu przy obecnym podlaczeniu kompow ( oczywiscie chodzi aby ten trzeci komp mial net ).... komp brata starszego___l.moj komp________________l komp brata mlodszego net .... 1 sieciowka _____l net ... dwie sieciowki_______ l bez netu .. 1 sieciowka komp YOKO___________l komp Snapi______________l komp Washy polaczenie ze Snapi ____ l polaczenie z YOKO i z Washy l polaczenie z Snapi da sie to zrobic ... moze jest do tego jakis programik ..... siec jest konfigurowana przez kreator sieci windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Z pierwszego komputera do drugiego niema problemu ale z drugiego do tzreciego moze byc problem musisz sobie posuzkac jakiegos programu ktory udostepnia internet i zainstalować go na 2 komputerze, ale najlkepszym rozwiązaniem byłby kupić switcha i wszytkie kompy do niego podlaczyc razem z modemem jeżeli masz stałke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScOObe Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 jeżeli nie chcesz/nie mozesz/nie wiem co mieć switcha, to musisz na swoim kompie zrobić mostek pomiędzy dwiema kartami sieciowymi (jedną łączysz sie z jednym bratem, a drugą z drugim jeżeli dobrze zrozumiałem) a swoje ip (np 192.168.0.2) ustawić w ustawieniach mostka a nie karty sieciowej. GL! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snapi Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Z pierwszego komputera do drugiego niema problemu ale z drugiego do tzreciego moze byc problem musisz sobie posuzkac jakiegos programu ktory udostepnia internet i zainstalować go na 2 komputerze, ale najlkepszym rozwiązaniem byłby kupić switcha i wszytkie kompy do niego podlaczyc razem z modemem jeżeli masz stałke. 1633983[/snapback] wiecie wlasnie chodzi o to ze szkoda mi kasy na to bo jest to rozwiazanie na moje studyjne wakacje .... potem kompa zabieram ( moze to zawracanie glowy ale moze sie kiedys przydac tak czy siak ) .... a jezeli chodzi o program to jaki ewentualnie bys polecil jeżeli nie chcesz/nie mozesz/nie wiem co mieć switcha, to musisz na swoim kompie zrobić mostek pomiędzy dwiema kartami sieciowymi (jedną łączysz sie z jednym bratem, a drugą z drugim jeżeli dobrze zrozumiałem) a swoje ip (np 192.168.0.2) ustawić w ustawieniach mostka a nie karty sieciowej. GL! 1634052[/snapback] dobrze zrozumiales jedna karta mlodszy druga starszy brat .... a co do tych mostkow to czy moglbys troche mi przyblizyc to jak tego szukac bo po wejsciu w opcje polaczen sieciowych nie za bardzo sie zorientowalem jak to zmienic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 zaznacz oba polaczenia sieciowe i stworz mostek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bor Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Sprzedaj parę butelek i kup sobie switcha będzie po problemie. To nie jest duży wydatek. Ok 50 zł. Jak stać was na trzy komputery....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 tymbardziej ze potem go sprzedac mozesz i na wartosci raczej nie straci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snapi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 zaznacz oba polaczenia sieciowe i stworz mostek 1639610[/snapback] super dziala wieeeelkie thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...