Skocz do zawartości
Snapi

Problem Z Podlaczeniem 3 Kompow ...

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec sprawa wyglada nastepujaco mam w domu trzy kompy ( systemy Windows XP z 2 service packiem ) .... mam je podlaczone w ten sposob iz komp brata starszego ma podlaczenie do internetu i on ma jedna sieciowke przez ktora podlaczony jest kablem moj komputer i dzieki temu mam net ..... tyle ze ja mam 2 sieciowki i jedna jest podlaczona do kompa brata starszego ktory ma net .... druga sieciowka lacze sie z bratem mlodszym ale on nie ma internetu tylko w sieci widzi mnie jego nie .... czy jest moze rozwiazanie tego problemu przy obecnym podlaczeniu kompow ( oczywiscie chodzi aby ten trzeci komp mial net )....

komp brata starszego___l.moj komp________________l komp brata mlodszego

net .... 1 sieciowka _____l net ... dwie sieciowki_______ l bez netu .. 1 sieciowka

komp YOKO___________l komp Snapi______________l komp Washy

polaczenie ze Snapi ____ l polaczenie z YOKO i z Washy l polaczenie z Snapi

da sie to zrobic ... moze jest do tego jakis programik .....

siec jest konfigurowana przez kreator sieci windowsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pierwszego komputera do drugiego niema problemu ale z drugiego do tzreciego moze byc problem musisz sobie posuzkac jakiegos programu ktory udostepnia internet i zainstalować go na 2 komputerze, ale najlkepszym rozwiązaniem byłby kupić switcha i wszytkie kompy do niego podlaczyc razem z modemem jeżeli masz stałke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli nie chcesz/nie mozesz/nie wiem co mieć switcha, to musisz na swoim kompie zrobić mostek pomiędzy dwiema kartami sieciowymi (jedną łączysz sie z jednym bratem, a drugą z drugim jeżeli dobrze zrozumiałem) a swoje ip (np 192.168.0.2) ustawić w ustawieniach mostka a nie karty sieciowej. GL!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pierwszego komputera do drugiego niema problemu ale z drugiego do tzreciego moze byc problem musisz sobie posuzkac jakiegos programu ktory udostepnia internet i zainstalować go na 2 komputerze, ale najlkepszym rozwiązaniem byłby kupić switcha i wszytkie kompy do niego podlaczyc razem z modemem jeżeli masz stałke.

1633983[/snapback]

wiecie wlasnie chodzi o to ze szkoda mi kasy na to bo jest to rozwiazanie na moje studyjne wakacje .... potem kompa zabieram ( moze to zawracanie glowy ale moze sie kiedys przydac tak czy siak ) .... a jezeli chodzi o program to jaki ewentualnie bys polecil

jeżeli nie chcesz/nie mozesz/nie wiem co mieć switcha, to musisz na swoim kompie zrobić mostek pomiędzy dwiema kartami sieciowymi (jedną łączysz sie z jednym bratem, a drugą z drugim jeżeli dobrze zrozumiałem) a swoje ip (np 192.168.0.2) ustawić w ustawieniach mostka a nie karty sieciowej. GL!

1634052[/snapback]

dobrze zrozumiales jedna karta mlodszy druga starszy brat ....

a co do tych mostkow to czy moglbys troche mi przyblizyc to jak tego szukac bo po wejsciu w opcje polaczen sieciowych nie za bardzo sie zorientowalem jak to zmienic :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi