Skocz do zawartości
vcarter

Epox 8rda6+

Rekomendowane odpowiedzi

mam ta plytke i kurna ten malutki wentyl co jest na radiatorze tak cholernie brzeczy ze szlak mnie trafia - musze czyscic co 3 dni wentylator inaczej nie da rady wytrzymac ...

no i sie zastanawiam czy po sciagnieciu wentyla grozi cos powaznego plycie ?

mam chyba taki radiator -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62800652

moze po zmianie na taki -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62596221 wentyl potrzebny nie bedzie ?

albo moze polecacie jakis inny radiator ? byle nie jakis strasznie drogi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie masz fsb ? (do 166)

jakie masz chlodzenie proc ? (ac)

czy masz w miare zachowana wentylecje w budzie ? (w miare)

czy Twoja grafa bardzo sie grzeje ? (raczej nie)

jesli Twoje odpowiedzi sie pokrywaja z tymi w nawiasach sciagnij buczek z oryginalnego chlodzenia i ciesz sie cisza

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fsb - nie pamietam ;) - mam amd mobile 2.5 ktorego na poczatku nie wykrywalo poprawnie ale pamietam ze na forum ktos mi napisal jak ustawic wbiosie i wykrywa normanie 2.5

procek temp od 40 do 46

wentylacja jest ok - z jednej strony blache wyciaglem

grafika to r9550 gigabyte bez wentyla nie grzeje sie zbytnio

temperatura plyty z wlaczonym wentylem dochodzi do 35stopni - wlaczylem Aida32 i SpeedFan i obserwuje temprature po odlaczeniu wentyla - narazie 35 nie przekroczylo ale zobacze czy po godzinie lub 2 bedzie ok... moze sie obejdzie bez kombinowania z radiatorem albo trzeba bedzie szukac jakiegos wentyla bo ten co jest teraz to porazka na calej lini - slyszalem ze w poprzednich modelach epoxa np 8rda3+ tez to gowienko dzialalo mocno na nerwy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam TAKI

Wywaliłem oryginalny już po niespełna miesiącu. Do tego przewiew przez budę - wentyl wciągający i dwa wyciągające - są lepsze niż otwarty bok. Wg moich doświadczeń ruch powietrza w zamkniętej budzie jest skuteczniejszy niż duża ilość stojącego w otwartej.

EDIT: A pod nim pasta AC Silver. FSB cały czas na 400 MHz

PS. Link tylko orientacyjny - pierwszy z brzegu z Allegro - nikogo nie polecam;-)

Edytowane przez maclaska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...