vcarter Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 mam ta plytke i kurna ten malutki wentyl co jest na radiatorze tak cholernie brzeczy ze szlak mnie trafia - musze czyscic co 3 dni wentylator inaczej nie da rady wytrzymac ... no i sie zastanawiam czy po sciagnieciu wentyla grozi cos powaznego plycie ? mam chyba taki radiator -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62800652 moze po zmianie na taki -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62596221 wentyl potrzebny nie bedzie ? albo moze polecacie jakis inny radiator ? byle nie jakis strasznie drogi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) jakie masz fsb ? (do 166) jakie masz chlodzenie proc ? (ac) czy masz w miare zachowana wentylecje w budzie ? (w miare) czy Twoja grafa bardzo sie grzeje ? (raczej nie) jesli Twoje odpowiedzi sie pokrywaja z tymi w nawiasach sciagnij buczek z oryginalnego chlodzenia i ciesz sie cisza Edytowane 4 Września 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 fsb - nie pamietam ;) - mam amd mobile 2.5 ktorego na poczatku nie wykrywalo poprawnie ale pamietam ze na forum ktos mi napisal jak ustawic wbiosie i wykrywa normanie 2.5 procek temp od 40 do 46 wentylacja jest ok - z jednej strony blache wyciaglem grafika to r9550 gigabyte bez wentyla nie grzeje sie zbytnio temperatura plyty z wlaczonym wentylem dochodzi do 35stopni - wlaczylem Aida32 i SpeedFan i obserwuje temprature po odlaczeniu wentyla - narazie 35 nie przekroczylo ale zobacze czy po godzinie lub 2 bedzie ok... moze sie obejdzie bez kombinowania z radiatorem albo trzeba bedzie szukac jakiegos wentyla bo ten co jest teraz to porazka na calej lini - slyszalem ze w poprzednich modelach epoxa np 8rda3+ tez to gowienko dzialalo mocno na nerwy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclaska Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) Ja mam TAKI Wywaliłem oryginalny już po niespełna miesiącu. Do tego przewiew przez budę - wentyl wciągający i dwa wyciągające - są lepsze niż otwarty bok. Wg moich doświadczeń ruch powietrza w zamkniętej budzie jest skuteczniejszy niż duża ilość stojącego w otwartej. EDIT: A pod nim pasta AC Silver. FSB cały czas na 400 MHz PS. Link tylko orientacyjny - pierwszy z brzegu z Allegro - nikogo nie polecam;-) Edytowane 4 Września 2005 przez maclaska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 sciaglem wentyl i temperatura jest na poziomie 36 stopni z wlaczonym wentylem tez jest 36 stopni smieszne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...