Jumper Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Witam wszytkich ! To mój pierwszy post Chcialbym zrobic malą ankiete: Z jakim najszybszym procem spotkaliście się, i który jako chłodzenia miał TYLKO radiatorek....(bez wentylatorów, WC itp.) Ja sie spotkalem z 486DX2-66 (amd), Celeron 300@375 i PIII 550 Xeon Ciekawe jakich procków będzie więcej ;-)))))) Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 VIA C3 933 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Witam wszytkich ! To mój pierwszy post Chcialbym zrobic malą ankiete: Z jakim najszybszym procem spotkaliście się, i który jako chłodzenia miał TYLKO radiatorek....(bez wentylatorów, WC itp.) Ja sie spotkalem z 486DX2-66 (amd), Celeron 300@375 i PIII 550 Xeon Ciekawe jakich procków będzie więcej ;-)))))) Robert Celeron 333 Celeron 300A@450, jak dawalem wiatraczek to chodzil na 600 :lol: i Celeron 533A takie mialem i chodzily bez wiatraczka do 65`C :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 of cors via c3 power (chyba 800mhz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 c3, kazde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Celeron 566@800 :lol: chodzi jak zloto - ale w obudowie szaleje tajfun (6 coolerów wymusza obieg powietrza w obudowie) - myśle że przy takim podejściu i duuużym radiatorze to i Athlon xp popracuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 mój procek chodził bez wiatraka tylko ze przez kilka minut pozniej sie wylaczyl ale zawsze cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Odtaktowany celekT 1200/800 z obniżonym U do 1.225 chodził u mnie przez godzinke z wyłączonym wentylem i rock stable, dłużej nie próbowałem ale na pewno problemów by nie było, w te upalne ostatnie dni ten test robiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 hmm to byl moj stary P75 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 VIA C3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 intel p. 133 - orginalnie byl tak zrobiony przez compaq-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 a mi chodzi AMD bez wentylatora :) jest to AMD K5-133 (chodzi na 100MHz) w odtwarzaczu MP3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 To był Pentium 100Mhz z orginalnym radiatorem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Wczorajszy test: Celeron 533@1064 (8*133) radiator gazowo-polimerowy o powierzchni czynnej 2.8m bez wentylatylatora zawis DOPIERO po czwartym cyklu 3DMark-a ! (radiator wypożyczony na chwilke z RD Ericson TI-6000 - szacunkowa cena ~ 800$ :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 p3-700 w kompie compaqa, radiatorka moze mu pozazroscic kazdy :) --------------------------------------------------------------------------------- to moze teraz najwyzszy procek bez radiatorka (wiatraczkow rowniez) ? 486 SX-25 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 jak bez radiatorka to z kumplem /to byl jego komp/ meczylismy 486 dx 2, bez radiatorka /jego ojciec mial wymienic w sklepie albo cos takiego/. Stawialismy na nim kieliszek z woda :lol: :lol: tak grywalismy przez prawie caly tydzien a woda mimo zywiolowej atmosfery woku nie wylala sie /ciekawe co jego ojciec by nam zrobil gdyby sie wylala :D/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Compaq RulezZ!!! P3 800 z GIGANTYCZNYM radiatorkiem- na nim teraz jadę :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Compaq RulezZ!!! P3 800 z GIGANTYCZNYM radiatorkiem- na nim teraz jadę :wink: :D Jeszcze IBM produkuje kompy bez wiatraków na procku. PII300MHz kupony ładnych pare latek wstecz. Radiator z wysoki na 8cm !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 PII350@466 na Slot 1. Chodził prezez okolo 2 miesiące z padnientym wentylatorem. Wentylator sie sypnol i nie krecil. Radiator zmienil kolor na lekko niebieski (wczesniej byl srebny) i ztopila sie folia na wentylatorze. Procek dziala po dzis dzien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Odtaktowany celekT 1200/800 z obniżonym U do 1.225 chodził u mnie przez godzinke z wyłączonym wentylem i rock stable, dłużej nie próbowałem ale na pewno problemów by nie było, w te upalne ostatnie dni ten test robiłem.Podejrzewam, ze wcale ni musi byc odtaktowany aby pochodzil godzinke. Co do rekordu to widzialem tylko na filmie jak P4 2Ghz chodzil BEZ RADIATORA. Koles sobie gral w tym czasie w q3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja swoje Celka kupiłem a że był na gwarancji to go nie otwierałem, gdy po roku to zrobiłem po roku to się okazało że kabel od wentyla był odłączony. I to nie jest żaden składak tylko ADAX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja swoje Celka kupiłem a że był na gwarancji to go nie otwierałem, gdy po roku to zrobiłem po roku to się okazało że kabel od wentyla był odłączony. I to nie jest żaden składak tylko ADAX.No cos podobnego :) Hmm, ciekawe co by sie dzialo z AMD ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja kiedys odpalilem kompa bez wlaczonego WC (teraz WC chodzi non - stop) i chodzil chyba z 15 minut :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 "]Ja kiedys odpalilem kompa bez wlaczonego WC (teraz WC chodzi non - stop) i chodzil chyba z 15 minut :]Ale miales szczescie :P Tristan pozbyl sie w ten sposob duraka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Jak nie ma wentyla to jest cicho ! Kiedyś mi siadł wnetyl i pracowałem na radiatorku :roll: Athlon 650 z obnizonym napięciem na 1,45 V ! maxymalnie miał 52* ! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 :D Ja miałem P200 mmx z samym radiatorkiem ale to dawne czasy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja swoje Celka kupiłem a że był na gwarancji to go nie otwierałem, gdy po roku to zrobiłem po roku to się okazało że kabel od wentyla był odłączony. I to nie jest żaden składak tylko ADAX.No cos podobnego :) Hmm, ciekawe co by sie dzialo z AMD ? AMD by się zawieszał od razu pewnię, albo by komp. się resetował. Więc nie wyszedłby sprzęt ze sklepu. A Intel rozwalał się w wysokiej temp. przez rok. Ciekawe jak długo pochodzi ten celek jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 W pracy mamy IBM P3 700z dużym radiatorem- mazyna, która nie wydaje żadnych dżwięków(ma tylko jednego coolera w zasilaczu). Brata AMD D700 pracował bez wentylatora jakieś 2 godziny z otwartą obudową temperatura 50-52 stopnie, zarówno temperatura jak i komp rock stable. Przy zamkniętej obudowie komp się wyłączał po jakimś czasie (po dojściu do 60 st. C). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tburnos Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 W pracy w jednym kompie mamy 486DX4-100 chodzi wogóle bez radiatora, na golasa. nigdy się jeszcze nie zwiesił no chyba że dzięki Billowi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 to moze zadaj pytanie kto sie spodkał z procesorem który chodził bez zadnego chłodzenia ? Teraz w to co powiem to moze nikt nie uwierzyc ale moze znajda sie swiadkowie którzy widzieli moj filmik na stronce www.watercooling.prv.pl jak D600 chodzi bez zadnego chłodzenia a ja trzymam na nim palca, a co mnie naszło aby tak zrobic ? Ano pewnego słonecznego dnia mysle sobie ze przydał mi by sie szybszy CPU wiec chciałem go zjarac wyreklamowac i dostac lepszy, jestem w Windzie zdejmuje radiator a procek dalej działa, omal nie padłem na ziemie, patrze temperature na CPU 50 stopni i wiecej nie idzie, byłem zaszokowany wszedłem do biosu i obnizylem napiecie na 1.4 odpaliłem windowsa patrze 39 stopni kłade palca na jadro a ono lekko ciepłe. T był dosłownie szok procek działa juz 1.5 roku (ale z chłodzeniem) i jeszcze nie padł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...