Skocz do zawartości
Jumper

Procek bez wentylatorka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich !

To mój pierwszy post

Chcialbym zrobic malą ankiete:

Z jakim najszybszym procem spotkaliście się, i który jako chłodzenia miał TYLKO radiatorek....(bez wentylatorów, WC itp.)

Ja sie spotkalem z 486DX2-66 (amd), Celeron 300@375 i PIII 550 Xeon

Ciekawe jakich procków będzie więcej ;-))))))

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszytkich !

To mój pierwszy post

Chcialbym zrobic malą ankiete:

Z jakim najszybszym procem spotkaliście się, i który jako chłodzenia miał TYLKO radiatorek....(bez wentylatorów, WC itp.)

Ja sie spotkalem z 486DX2-66 (amd), Celeron 300@375 i PIII 550 Xeon

Ciekawe jakich procków będzie więcej ;-))))))

Robert

Celeron 333

Celeron 300A@450, jak dawalem wiatraczek to chodzil na 600 :lol:

i Celeron 533A takie mialem i chodzily bez wiatraczka do 65`C :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odtaktowany celekT 1200/800 z obniżonym U do 1.225 chodził u mnie przez godzinke z wyłączonym wentylem i rock stable, dłużej nie próbowałem ale na pewno problemów by nie było, w te upalne ostatnie dni ten test robiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajszy test:

Celeron 533@1064 (8*133) radiator gazowo-polimerowy o powierzchni czynnej 2.8m bez wentylatylatora zawis DOPIERO po czwartym cyklu 3DMark-a ! (radiator wypożyczony na chwilke z RD Ericson TI-6000 - szacunkowa cena ~ 800$ :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p3-700 w kompie compaqa, radiatorka moze mu pozazroscic kazdy :)

---------------------------------------------------------------------------------

to moze teraz najwyzszy procek bez radiatorka (wiatraczkow rowniez) ?

486 SX-25 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak bez radiatorka to z kumplem /to byl jego komp/ meczylismy 486 dx 2, bez radiatorka /jego ojciec mial wymienic w sklepie albo cos takiego/.

Stawialismy na nim kieliszek z woda :lol: :lol:

tak grywalismy przez prawie caly tydzien a woda mimo zywiolowej atmosfery woku nie wylala sie

/ciekawe co jego ojciec by nam zrobil gdyby sie wylala :D/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PII350@466 na Slot 1. Chodził prezez okolo 2 miesiące z padnientym wentylatorem. Wentylator sie sypnol i nie krecil. Radiator zmienil kolor na lekko niebieski (wczesniej byl srebny) i ztopila sie folia na wentylatorze.

Procek dziala po dzis dzien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odtaktowany celekT 1200/800 z obniżonym U do 1.225 chodził u mnie przez godzinke z wyłączonym wentylem i rock stable, dłużej nie próbowałem ale na pewno problemów by nie było, w te upalne ostatnie dni ten test robiłem.

Podejrzewam, ze wcale ni musi byc odtaktowany aby pochodzil godzinke.

Co do rekordu to widzialem tylko na filmie jak P4 2Ghz chodzil BEZ RADIATORA. Koles sobie gral w tym czasie w q3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje Celka kupiłem a że był na gwarancji to go nie otwierałem, gdy po roku to zrobiłem po roku to się okazało że kabel od wentyla był odłączony. I to nie jest żaden składak tylko ADAX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje Celka kupiłem a że był na gwarancji to go nie otwierałem, gdy po roku to zrobiłem po roku to się okazało że kabel od wentyla był odłączony. I to nie jest żaden składak tylko ADAX.

No cos podobnego :)

Hmm, ciekawe co by sie dzialo z AMD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cos podobnego :)

Hmm, ciekawe co by sie dzialo z AMD ?

AMD by się zawieszał od razu pewnię, albo by komp. się resetował. Więc nie wyszedłby sprzęt ze sklepu. A Intel rozwalał się w wysokiej temp. przez rok. Ciekawe jak długo pochodzi ten celek jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pracy mamy IBM P3 700z dużym radiatorem- mazyna, która nie wydaje żadnych dżwięków(ma tylko jednego coolera w zasilaczu).

Brata AMD D700 pracował bez wentylatora jakieś 2 godziny z otwartą obudową temperatura 50-52 stopnie, zarówno temperatura jak i komp rock stable. Przy zamkniętej obudowie komp się wyłączał po jakimś czasie (po dojściu do 60 st. C).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze zadaj pytanie kto sie spodkał z procesorem który chodził bez zadnego chłodzenia ?

Teraz w to co powiem to moze nikt nie uwierzyc ale moze znajda sie swiadkowie którzy widzieli moj filmik na stronce www.watercooling.prv.pl jak D600 chodzi bez zadnego chłodzenia a ja trzymam na nim palca, a co mnie naszło aby tak zrobic ? Ano pewnego słonecznego dnia mysle sobie ze przydał mi by sie szybszy CPU wiec chciałem go zjarac wyreklamowac i dostac lepszy, jestem w Windzie zdejmuje radiator a procek dalej działa, omal nie padłem na ziemie, patrze temperature na CPU 50 stopni i wiecej nie idzie, byłem zaszokowany wszedłem do biosu i obnizylem napiecie na 1.4 odpaliłem windowsa patrze 39 stopni kłade palca na jadro a ono lekko ciepłe. T był dosłownie szok procek działa juz 1.5 roku (ale z chłodzeniem) i jeszcze nie padł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...