superelektryk Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Witam. Mam problem. Po podlaczeniu do plyty glownej zasilacza i obudowy (przycisku POWER), zasilacz nie reaguje na przycisniecie przycisku zasilania. Zasilacz jest sprawny - po podlaczeniu 2 egzemplarza tego samego modelu płyty głownej, z takimi samymi ustawieniami zworek - wystartował. Wystartował także, jak zwarłem drucikiem kabelki na wtyczce. Na niedziałajacej płycie swieci sie dioda sygnalizujaca obecnosc napiecia oraz na pinie, który podlaczany jest do przycisku obecne jest napiecie 5V. mimo tego po zalaczeniu przycisku nie startuje. Moze ktos kiedys spotkał się juz z taka sytuacja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Sprawdź to raczej wina płyty a nie zasilacza. Je bym sprawdził czy na innnej zasiłce startuje ta płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superelektryk Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Sprawdź to raczej wina płyty a nie zasilacza. 1632661[/snapback] To jest wina płyty, bo na innym egzemplarzu tego samego modelu płyty wszystko działa w porzadku. Może ktos wie, jaki uklad jest za to odpowiedzialny (ewentualnie możliwy do wymiany) albo czemu tak sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Pewnie BIOS poszedł do Bozi, chyba że płyta podaje za niskie napięcie sygnału power good. Ja bym spróbował przepiąć na chwilę bios z tej dobrej płyty i sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superelektryk Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) Płyta na którejś działa ma spalony bios :) A tą na której nie działa kupiłem dla kosci biosu. Wiec nie wiem, czy bios ma z tym wgule cokolwiek wspolnego :wink: A czy jest jakies wyjscie, gdzie moge zmierzyc napiecie "power good" ? PS. przed chwila sprawdziłem. Wyjałem biosy z obu płyt - sytuacja sie nie zmieniła. Edytowane 4 Września 2005 przez superelektryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...