Skocz do zawartości
superelektryk

Zasilacz Nie Startuje :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem. Po podlaczeniu do plyty glownej zasilacza i obudowy (przycisku POWER), zasilacz nie reaguje na przycisniecie przycisku zasilania. Zasilacz jest sprawny - po podlaczeniu 2 egzemplarza tego samego modelu płyty głownej, z takimi samymi ustawieniami zworek - wystartował. Wystartował także, jak zwarłem drucikiem kabelki na wtyczce. Na niedziałajacej płycie swieci sie dioda sygnalizujaca obecnosc napiecia oraz na pinie, który podlaczany jest do przycisku obecne jest napiecie 5V. mimo tego po zalaczeniu przycisku nie startuje. Moze ktos kiedys spotkał się juz z taka sytuacja ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź to raczej wina płyty a nie zasilacza.

1632661[/snapback]

To jest wina płyty, bo na innym egzemplarzu tego samego modelu płyty wszystko działa w porzadku. Może ktos wie, jaki uklad jest za to odpowiedzialny (ewentualnie możliwy do wymiany) albo czemu tak sie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta na którejś działa ma spalony bios :) A tą na której nie działa kupiłem dla kosci biosu. Wiec nie wiem, czy bios ma z tym wgule cokolwiek wspolnego :wink: A czy jest jakies wyjscie, gdzie moge zmierzyc napiecie "power good" ?

PS. przed chwila sprawdziłem. Wyjałem biosy z obu płyt - sytuacja sie nie zmieniła.

Edytowane przez superelektryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi