Skocz do zawartości
ulaz

Celeron 533A i podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj magistralę na 112 MHz, powinno ruszyć bez zmiany napięcia. Większe częstotliwości może też wytrzymać ale trzeba zwiększyć napięcie i oczywiście lepsze chłodzenie. Na forum już to było i chyba znajdziesz więcej szczegółów. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. z tego co wiem to wszystkie celki 533A maja oznaczenie SL46S..

2. Miałem taki procek poszedł max ok. 940 ale przy bardzo podwyższonym napieciu z tego co pamietam 0,4V i do tego niedokońca stabilnie...

3. Zupełna norma to 800 / 840 Mhz.. Reszta zależy od napiecia, chłodzenia i szczęścia...

Wiem że ktoś próbował go puścić (pobić rekord ) i ze stadardowych fsb 66 mhz puścic go na 133 mhz 100% więcej ale nie wiem czy się udało.. Chciał to jakos ekstermalnie chłodzić.. (z tego co pamietam to albo Lisek albo Trini takie coś kombinował.. i nie wiem czy zrobił tak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten moze miec problem z fsb 100 bez podniesienia napiecia bawilem sie takimi na serwisie dawno temu

pozniej byly 566 z nowym steepingiem jadro na 1.7 znajdz takiego i przy 2.1 masz fsb 13 lub wiecej mialem tego proca i luz tak czy inaczej podnies napiecie do 1.7 i powinno fsb 100 chodzic looz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten moze miec problem z fsb 100 bez podniesienia napiecia bawilem sie takimi na serwisie dawno temu

pozniej byly 566 z nowym steepingiem jadro na 1.7 znajdz takiego i przy 2.1 masz fsb 13 lub wiecej mialem tego proca i luz tak czy inaczej podnies napiecie do 1.7 i powinno fsb 100 chodzic looz

Patrząc po opisie który autor pytania na dole możńa sądzić że na fsb 100 mhz chyba juz bryka a on myśli o >100 mhz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecie mozesz dac do 2.1V i nic mu nie bedzie najlepiej zeby mila nie wiecej jak 35 stopni wtedy bedzie sie piknie krecil jak mozesz to dawaj wieksze fsb moze i wyciagniesz 133

Na procku podczas pełnego obciążenia jest 40°C czasami dochodzi do 44°C coś mi się wydaje, że jak podniosę napięcie do 1.60V – 1.65V to powinien spokojnie śmigać na 133 Mhz, ale chyba będę musiał pomyśleć o wodnym chłodzeniu albo o peltierku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak peltierek to i woda ja na peltku i wodzie wykrecilem na 566@1178 ale on mial lepszejsze jadro te 40 stopni to duzo jak dla mnie na jakim chipsecie jest Twoja plyta i czym chlodzisz proca

na overclockers.com ludzie na 1.95V po 1066 maja oczywiscie woda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...