ulaz Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Czy ktoś może mi powiedziec na ile moge podkręcić celka 533A o numerach 533A/128/66/1,5V ********-0107-SL46S. Intereduje mnie magistrala powyrzej 100Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Spróbuj magistralę na 112 MHz, powinno ruszyć bez zmiany napięcia. Większe częstotliwości może też wytrzymać ale trzeba zwiększyć napięcie i oczywiście lepsze chłodzenie. Na forum już to było i chyba znajdziesz więcej szczegółów. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 1. z tego co wiem to wszystkie celki 533A maja oznaczenie SL46S.. 2. Miałem taki procek poszedł max ok. 940 ale przy bardzo podwyższonym napieciu z tego co pamietam 0,4V i do tego niedokońca stabilnie... 3. Zupełna norma to 800 / 840 Mhz.. Reszta zależy od napiecia, chłodzenia i szczęścia... Wiem że ktoś próbował go puścić (pobić rekord ) i ze stadardowych fsb 66 mhz puścic go na 133 mhz 100% więcej ale nie wiem czy się udało.. Chciał to jakos ekstermalnie chłodzić.. (z tego co pamietam to albo Lisek albo Trini takie coś kombinował.. i nie wiem czy zrobił tak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 ten moze miec problem z fsb 100 bez podniesienia napiecia bawilem sie takimi na serwisie dawno temu pozniej byly 566 z nowym steepingiem jadro na 1.7 znajdz takiego i przy 2.1 masz fsb 13 lub wiecej mialem tego proca i luz tak czy inaczej podnies napiecie do 1.7 i powinno fsb 100 chodzic looz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 ten moze miec problem z fsb 100 bez podniesienia napiecia bawilem sie takimi na serwisie dawno temu pozniej byly 566 z nowym steepingiem jadro na 1.7 znajdz takiego i przy 2.1 masz fsb 13 lub wiecej mialem tego proca i luz tak czy inaczej podnies napiecie do 1.7 i powinno fsb 100 chodzic looz Patrząc po opisie który autor pytania na dole możńa sądzić że na fsb 100 mhz chyba juz bryka a on myśli o >100 mhz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 to prawda na 800 bryka bez problemu, podniosłem napięcie do 1,55 V i wszystko chodzi stabilnie :D chodzi mi o wiecej niź 100 Mhz i przy jakim napięciu i chłodzeniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 napiecie mozesz dac do 2.1V i nic mu nie bedzie najlepiej zeby mila nie wiecej jak 35 stopni wtedy bedzie sie piknie krecil jak mozesz to dawaj wieksze fsb moze i wyciagniesz 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 napiecie mozesz dac do 2.1V i nic mu nie bedzie najlepiej zeby mila nie wiecej jak 35 stopni wtedy bedzie sie piknie krecil jak mozesz to dawaj wieksze fsb moze i wyciagniesz 133 Na procku podczas pełnego obciążenia jest 40°C czasami dochodzi do 44°C coś mi się wydaje, że jak podniosę napięcie do 1.60V – 1.65V to powinien spokojnie śmigać na 133 Mhz, ale chyba będę musiał pomyśleć o wodnym chłodzeniu albo o peltierku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 jak peltierek to i woda ja na peltku i wodzie wykrecilem na 566@1178 ale on mial lepszejsze jadro te 40 stopni to duzo jak dla mnie na jakim chipsecie jest Twoja plyta i czym chlodzisz proca na overclockers.com ludzie na 1.95V po 1066 maja oczywiscie woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...