mLipa Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Moja konfiguracja: Procesor: AMD Sempron 2200+@2400+ Płyta główna: ASRock K7S8X Pamięć: 2x256 ram Dźwięk: zintegrowany na płycie Zasilacz: Procomp 430W Oraz dysk twardy IBM 40GB i napęd kombo Samsunga. Ja już wcześniej pisałem i będę pisać bo nie wiem co robić, czy go sprzedać czy zostawić i kombinować. Przedstawiam cały problem jeszcze raz. Nie dawno kupiłem na allegro Radeona 9700Pro. Po włożeniu go do portu AGP, komp się odpalił ale monitor nie - tylko lampka czuwania. Podpowiedzieli mi żebym zmienił zasilacz - miałem 300W Codegena - więc zmieniłem na 430W Procompa (słyszałem że też jest ta firma nie zaciekawa, ale wiem że spokojnie idzie na nim GeForce 6600GT). Po zmianie zasiłki też nic, dalej to samo. Próbowałem zmieniać w Biosie ustawienia - też mi podpowiedzieli - i też nic, no i jeszcze padło hasło zmień Bios na nowszy lub starszy - pokombinuj trochę. Więc zacząłem kombinować, wgrywałem starszy i nowszy i nawet Beta i bez efektu, to znaczy z efektem migającej lampki czuwania w monitorze. Próbowałem też czyścić ustawienia biosu zworką i dopiero wkładać Radka, ale bez skutku, poszedłem róznież do znajomego - ma płytę główną ASUSA (z tych lepszych i droższych) i Semprona 2200+ i też nic cały czas czuwanie na monitorze. A teraz najlepsze, u mnie port AGP w pełni sprawny bo chodzi na nim GeForce 2 MX400, Radek również sprawny bo mam w domu drugi komputer - ma chyba z 4 lata. Oto jego konfiguracja: Procesor: Duron 900MHz Płyta główna: Soltek (AGP X4) Pamięć: 256 SDRam Zasilacz: Codegen 300W I na tym kompie radka normalnie wykrywa, instaluje sterowniki i można grać. Tylko dlaczego na starym kompie chodzi a na nowszym (mam go nie cały rok) nie??? A i ostatnio włożyłem do mojego kompa Radeona 7000, i też nie chciał się odpalić monitor. Czy on ma jakiegoś świra na punkcie radeonów, czy co??? Poprostu jestem bezradny, próbowałem chyba wszystkiego i się już załamałem bo nic nie pomagło. Czy ktoś ma ten sam problem może? Proszę o jakąś pomoc z tym problemem, bo można zwariować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ty, wiesz co ? Mam podobny problem, ale nie identyczny. Czasem się komp nie odpala, a na monitorze - stan czuwania. Na innym monitorze miałem wszystko idealnie, a przy innym są problemy. Też nie wiedziałem co to moze być, ale sądząc po tym o czym piszesz - to może byc własnie monitor ! hmmm.. ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mLipa Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ty, wiesz co ? Mam podobny problem, ale nie identyczny. Czasem się komp nie odpala, a na monitorze - stan czuwania. Na innym monitorze miałem wszystko idealnie, a przy innym są problemy. Też nie wiedziałem co to moze być, ale sądząc po tym o czym piszesz - to może byc własnie monitor ! hmmm.. ciekawe. 1633743[/snapback] Monitor napewo nie, bynajmniej w moim przypadku. Wiem to bo mam dwa monitory w domu i były próby przypinania najpierw jednego, a później drugiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...