LEONPG Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 1. Czy można ją podłączyć do monitora(jakiś specjalny kabel czy starczy ten z opakowania). 2. Czym się różni Ripper 3.2 od MobDo Infinity. 3. Czy mozna używać w niej kart pamięci z jedynki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 1. Czy można ją podłączyć do monitora(jakiś specjalny kabel czy starczy ten z opakowania). 1633765[/snapback] Te kable w pudełku są do tv. Niezbyt będa pasowały do monitora :P . W dodatku na ps2 rozdziałka to nieco ponad 640/480 (jak dobrze pamiętam 720 na ileś), choć na tv LCD z wyjściem DVI niewidać pojedyńczych pikseli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Można używać kart pamięci z PSX/PSOne. Co do monitora - po co ci??? Na PS2 nie poszalejesz w Excleu czy Wordzie..... TV w zupełności powinien wystarczeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 memorak z PSX/PS one mozna uzywac ale da sie na nich zapisac savy tylko z gierek z psx/ps one Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 to po kolei: Ad.1 - mozna. ALe potrzeba do tego albo kompa z karta TV, albo VGA Boxa, kosztujacego bagatela 200zl. Ad. 2 - Modbo Infinity to marna podroba calkiem niezlego (aczkolwiek malo u nas popularnego) chipa Matrix Infinity. Psuje sie przy byle okazji, a samo wejscie do setupu potrafi go zalatwic na amen. Zdecydowanie odradzam, w przeciwienstwie do Rippera (gdyby nie ta cena... :roll:). Ad. 3 - koledzy wyzej juz odpowiedzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Ebay-niezła oferta Wprawdzie już tylko 3 godzinki, ale może akurat ktoś skożysta. Gdybym był tam zarejestrowany i miał tyle kasy, to zalicytowałbym za 1000zł, i tak gierki by wyszły za niecałe 10zł od sztuki :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 1655475[/snapback]Ta, ale to wszystko warezy, :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) warezy?? czyli?? Teraz dopiero się kapłem, że niektóre z tych gier są RIP. Myślałem, że sprzedawanie piratów jest karalne, a co dopiero sprzedawanie piratów w sklepach i aukcjach :? PS, dzięki, choć nie licytowałem (bo niemam jak :P ) to dzięki za sprostowanie. Edytowane 18 Września 2005 przez Xaon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lao_che Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Witam.Mam do was pytanie. Sprawa ma sie tak : Jakis miesiac temu kupilem na allegro Dreamcasta ( 2 pady , wibra , pamiec plus 70 piratow ) za 400 pln (na swa obrone dodam ze sprzet byl w niemal idealnym stanie ) . Poniewaz nie tak sobie wyobrazalem gry segi, sprzet mi sie "odwidział " wiec postanowilem ponownie wystawic go na allegro . Po cichu myslelem ze ktos da za niego 300 peelenow . Po jakis 2 godzinach od wystawienia aukcji napisal jakis koles z prosba o moj numer, podalem go mu po czym kolo natychmiast zadzwonil . Pytal czy chce sie wymienic na psx2 ( org dual , pamiec 8 mb i 23 oryginalne gry,nieprzerabiana ) - lekko kopara mi opadla . Weszylem jakis podstep . Kolo nalegal a propozycja wydala sie kuszaca. Zawodnik byl tak napalony ze koniecznie chce sie wymienic juz nastepnego dnia ( mial 350 km do wawy ) . Ok nie ma sprawy . Nastepnego dnia o 9 rano koles juz byl u mnie . Wyjal psx2 ( no wszystko na pierwszy rzut oka cacy ) . Wymiana doszla do skutku . Powiem szczerze ze jestem skolowany troche. Mam plejstacje od 2 dni . Bez przerwy na niej pociskam i nie moge uwierzyc ze koles sie zamienil.NO PO PROSTU NIE MOGE!!! Grafa co najmniej 2 razy lepsza. Model scph-3004.Filmy czyta bez problemu ,zero jakis zacinek. Do czego zmierzam , ano do tego ze jestem totalnym laikiem w sprawach konsol (ale nie gier ma sie rozumiec ;) ) . Czy istnieje jakis sposob aby sprawdzic czy konsola byla przerabiana albo czy w niej grzebano??? Mam tez dylemat czy nie wystawic jej na allegro - ostatnio widzialem taki sprzet z 10 grami ze poszedl za ok 500 pln . Poniewaz czytalem gdzies tu na forum ze sony ma zamiar obnizyc ceny konsol w grudniu ( nie wiem na ile jest to sprawdzone info ) wiec czy nie lepiej ja "pchnąć " na allegro i zaczaic sie na fabrycznie nową konsole w grudniu ?? Czy na ps2 pogram sobie w gry z psx1 ? Btw - jestem pod wrazeniem gierki Devil may cry - co za klimat !!!! Edytowane 12 Listopada 2005 przez lao_che Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Na PS2 pograsz w gry z PS1. IMHO nie warto sprzedawac "grubasa" (czyli starej wersji konsoli) - mozna do niej wsadzic twardy dysk, co rozwiazuje problem lasera (i dodaje kupe mozliwosci w postaci programow homebrew), pasuja tez do niej wszystkie przerobki. Jesli chodzi o sprawdzenie czy jest przerobiona: najlepiej by bylo otworzyc konsole i zerknac na plyte glowna czy jest chip wlutowany i jaki. Trzeba to tylko robic ostroznie i z glowa, zeby nie urwac np. tasm od przyciskow power i eject z przodu - sa bardzo delikatne. Niektore chipy (matrix infinity i chyba ripper) do ekranu startowego dodaja napis "infinity costam costam". A najprostsza metoda to skopiowac jakas gre i zobaczyc jak konsola zareaguje na kopie - jesli zadziala, jest spora szansa ze jest przerobiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (...) Jesli chodzi o sprawdzenie czy jest przerobiona: najlepiej by bylo otworzyc konsole i zerknac na plyte glowna czy jest chip wlutowany i jaki. Trzeba to tylko robic ostroznie i z glowa, zeby nie urwac np. tasm od przyciskow power i eject z przodu - sa bardzo delikatne. (...) Oj znam ten bol <ściana> zerwalem kiedys :/ ale z 30 min zabawy z tym i zrobielm ale ile ja dochodzilem do tego zeby rozkminic w co te tasmy byly wpiete ^^ WIEC UWAZAJ !! [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...