Skocz do zawartości
sadybiakos

Gateway Fdp 1750 Nieobsluguje Tej Rozdzielczosci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

nigdy nie miałem doczynienia z monitorami LCD

dlatego moje pytanie moze byc smieszne aczkolwiek dla mnie jest to problem

podlaczylem monitor do kompa na ktory uprzednio byl podlaczony zwykly 17"Nec

ustawiony w 1024x768/85 i oto dla mnie cos dziwnego monitor wyswietlił monit ze rozdzielczosc jest nieobslugiwana i sie wylaczyl

Co mam zrobic zeby zadzialal probowalem podlaczac przez wejscie cyfrowe ale z takim samym skutkiem

pozdrawiam sadybiakos ze sadyby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cały broblem w tych 85Hz... lcd tle nie wyciągają (w sumie to poco?). podlacz stary monitor (jeśli masz) i odpal winde w trnie awaryjnym (klawisz f8 przed załadowniem sie wind). ustaw odsiwrzanie na 60Hz. Naprawinone.

edit: ta siedemnasta nie obrazi sie na 1280x1024 - rozdzielczość nominalna (pamietaj o tych 60Hz)

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cały broblem w tych 85Hz... lcd tle nie wyciągają (w sumie to poco?). podlacz stary monitor (jeśli masz) i odpal winde w trnie awaryjnym (klawisz f8 przed załadowniem sie wind). ustaw odsiwrzanie na 60Hz. Naprawinone.

edit: ta siedemnasta nie obrazi sie na 1280x1024 - rozdzielczość nominalna (pamietaj o tych 60Hz)

1633889[/snapback]

Niewiem juz zglupialem raz odpalil mi sie monitor dobrze ustawilem 60 Hz 1024x768

Teraz znowu wyswietla "poza zakresem pracy 120.8 kHz / 75 Hz

Co ja mam zrobić żeby było ok

Edytowane przez sadybiakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłem w ten sposób że w trybie awaryjnym z opcja VGA

Mam w zwiazku z tym pytanie czy nalezy do tego monitora wgrywać sterowniki jesli takowe są czy opierac sie na sterach Nvidi 77.77 do karty Ti4200

1634057[/snapback]

Mozesz go zostawić nawet jako monitor domyslny - tylko na 60 hz.

Jeśli wgrasz stery do monitora to wszystkie niedostępne tryby pracy powinny zostać zablokowane jak np. tryb 1024*768/85hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi