sadybiakos Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) Witam wszystkich Nabyłem karte Gigabyte 6800 128 DDR3 256 karta jest na pasywnym chłodzeniu normalna temperatura 70-74 C Chciałem sprawdzić czy uda sie na niej odblokowac 4 dodatkowe potoki do 16-tu Udało się odblokowałem wszystkie 16 Temperatura karty nawet niewiele wzrosła do 78 C Ale jak odpaliłem Doom3 w grze pojawiły się artefakty wygladajace jak trujkatne male obracajace sie lusterka,po wyłaczeniu tych dodatkowych 4 potokow jest spowrotem ok co powinienem zrobić zeby na 16 potokach wszystko pracowało jak należy ? pozdrawiam sadybiakos ze sadyby Edytowane 5 Września 2005 przez sadybiakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Zmień kartę na taką która nie będzie miała arefaktów po odblokowaniu :) a tak na poważnie to mam to samo i z tego co wiem to nic się nie da zrobić poprostu dodtakowe potoki są uszkodzone :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) Spróbój podnieść napięcie na GPU. Może to coś da, a jesli nie to masz uszkodzone i nic z tym nie zrobisz. Mój 6800 niestety nawet po podniesieniu napięcia wyświetla arty. Tu masz linka jak przerobić karte i jest tam podnoszenie napięcia. http://hslab.pl/index.php?module=subjects&...page&pageid=222 aaaaa...... jeszcze jedno. Weż lepiej załóż dwa 80mm wentylatory na radiator karty, tak dla bezpieczeństwa, bo po tych przeróbkach karta może się jeszcze bardziej grzać. Edytowane 6 Września 2005 przez Cyna58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Apropo tych wentylatorów jakie najlepiej dostosować do tego chłodzenia bo nie mam pojecia jak je przymocowac zdiecie karty http://www.gigabyte.pl/VGA/Products/Produc...V-N68128DH.htm# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Np tak Fotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Niezły patent :blink: Wiatrak dmucha na karte czy odbiera ciepło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Dmucha bo jest od spodu. Inaczej dzialalby wbrew prawom fizyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...