maniek1317 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Mam bartona xp 2800 i mam problem z temp. Otóż gdy nic nie robie na komputerze temp. procka wynosi ok. 47 stopni, a gdy chociaż na chwile wzrośnie zużycie procka np. do 70% to temp. skacze od razu do 60, a nawet 70 stopni. Moim zdaniem jest to niemożliwe żeby w tak krótkim czasie temp. tak wzrosła tymbardziej że procek nie był kręcony. Wydaje mi się że tak nie powinno się dziać i temp. powinna być niższa. Na procku mam zamontowanego pentagrama freezone Q-92 AlCu. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Z góry THX! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Zapewne cooler źle założony, lub proc źle przesmarowany pastą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1317 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 cooler jest napewno dobrze założony bo procka mam już prawie rok i był nie ruszany. Temp. od jakiegoś czasu zaczęła tak skakać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 A może program monitorujący padł! czy patrzysz w biosie?! sprawdz na innym programie! cooler solidny wiec chyba raczej nie to! miałem kiedyś podobnie i program podawał mi takie skoki i wiele innych dziwnych temperatur nawet ponad 90C! po zmianie programu było normalnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 To mi wyglada na odczyt z diody procka a nie z socketa. chyba najlepszy odczyt bedzie z Everesta. zobacz tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1317 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Dotychczas temp. sprawdzałem w speedfanie. Zainstalowałem CPUcool i pokazuje już normalną temp. Miałeś racje że była to wina programu. Wielki dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...