haccd Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 - Płyta dość kłopotliwa, przy instalacji XP SP2 staje przy wykrywaniu sieci ok. 32min - Tuner średniej klasy, no cóż - Q-Fan po włączeniu jest ciszej ale trzeba wyłączyć kontrole obrotów - karta na płycie to niby ATI X300 a 3Dmark 2001 SE 2800 pkt. ??? - System można zainstalować tylko poza obudową, albo wyłączając wszystkie zbędne urządzenia - Problemy z wykrywaniem zestawów 5.1 Testy na serwisie PC Ciekaw jestem waszych wrażeń i problemów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 - System można zainstalować tylko poza obudową, albo wyłączając wszystkie zbędne urządzenia 1634288[/snapback] Tego nie rozumiem, jak włozysz płyte do obudowy to ci sie system nie instaluje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 podkładki pod śruby mocujące płyte główną? sprawdź czy przypadkiem nigdzie płyta nie zwiera sie z obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saxon42 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam. Mam ta plyte lecz ,ze bez tunera Tv . Mam ja juz dwa miesiace i tez mialem z nia troche problemow.Kupilem ja z mysla o wbudowanej grafice, poniewaz nie bylo mnie stac na nowa . Po zlozeniu wszystkiego do"kupy" problemy zaczely sie z dyskami (byly dwa-jeden seagate 40GB , a drugi nowy WD 160 - nie SATA ).Mniejszy dysk ustawilem na master ale instalacja nie chciala ruszyc , format tego dysku trwal dlugo ale i tak mi sie nie udalo go sformatowac.Usunalem ten dysk i na tym wiekszym instalacja ruszyla. Trwala okolo 25 min. Pozniej przesladowaly mnie czeste blue screeny , co bylo spowodowane (po tescie pamieci Mem Testem ) starymi pamieciami.Po zmianie pamieci na nowe ( 2x 512 MB w dualu ) problem sie skonczyl. Draznilo mnie jeszcze dlugie uruchamianie po wlaczeniu kompa. Najpierw ekran startowy i wyszukiwanie urzadzen ,nastepnie szukal dyskow SATA a po tym wszystkim nastepowalo mruganie bialego kursora na czarnym tle w gornym rogu ekranu przez 30s. Oddalem go do serwisu i tak mi go ustawili , ze teraz jak wlaczam kompa to monitor nie zdazy sie nagrzac a Windows sie juz laduje. Ogolnie jestem zadowolony , gry chodza plynnie a komp sie juz nie wiesza ( przynajmniej narazie ).Instalacja systemu trwa okolo 15 min Moj konfig: P4 3.0 530J cooler PENTAGRAM QVC-100 Cu+ RAM 2x 512 MB GOODRAM Plyta - P5RD1-V GRAFIKA - Sapphire Radeon X700Pro FireBlade 128MB DVI/TV PCI-E HDD - WD Caviar 160GB 7200 8MB WD1600JB Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...