AdikDVB Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) Witam, Od 2 dni zauwazylem dziwne objawy przy pracy w programach CAD-owskich (np. Inventor czy Solid Edge) czy tez w grach. Otoz w nieoczekiwanych chwilach wylacza sie monitor (dioda zmienia kolor na pomaranczowy), komputer nie reaguje, nie pomaga zresetowanie a dopiero wyłączenie i ponowne włączenie skutkuje. Pierwsze co przyszło mi do głowy to zasilacz, zamienilem na Chiefteca 350W z wentylatorem 12x12cm (nic innego akurat nie mam pod reka) i po godzinnym tescie glownie w 3dmarku nie bylo zadnych problemow. Wrocilem do swojego Chiefteca 360W dual fan i narazie nic podejrzanego sie nie dzieje ale martwi mnie to niespodziewane wylaczanie sie. Dodam, ze to wylaczanie sie monitora pojawialo sie nie tylko przy pracy w 3D ale takze kilka razy przy uruchamianiu windowsa a raz nawet w BIOSie. Napiecia z tego co widzialem sa w normie. Mam kilka wentylatorow podpietych do mobo (Nexus 120x120, 80x80, 2xArctic), zainstalowana cyfrowa karta tv-sat (przy wygaszaniu sie monitora nie byla uzywana). Czy to moze oznacza, ze zasilacz sie konczy ? Do tej pory nie bylo najmniejszych problemow. Szczegolowy konfig w podpisie. Edytowane 5 Września 2005 przez AdikDVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGSMRQ Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Może ostatnio zmienialeś coś w kompie, wyciągałeś kartę graficzną? Ja miałem podobny problem, wystarczyło przetrzeć styki na GPU i dobrze ją docisnąć w slocie na MB. Spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 ja tez mialem takie cos..najczesciej jak gralem...jak mialem gf mx420...doczepilem wentyl do radiatora i smigal az milo :D i nawet oc potem bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Może jednak w sieci jakieś skoki napięć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdikDVB Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 GREGSMRQ napisał(a): Może ostatnio zmienialeś coś w kompie, wyciągałeś kartę graficzną? Ja miałem podobny problem, wystarczyło przetrzeć styki na GPU i dobrze ją docisnąć w slocie na MB. Spróbuj. Podlaczalem jedynie drugi dysk twardy. Mimo, ze mam Chiefteca to troche kurzu bylo dookola slotu AGP i przy slotach pamieci, przeczyscilem je, przetarlem styki. Narazie tych objawow nie zauwazylem, w najblizszym czasie chce takze podpiac UPSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...