AKURAT Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Moze ktos wie jaka jest roznica pomiedzy prockiem: Intel® Pentium® M 735 1.7 GHz (Dothan) Intel® Pentium® M 740 1.73 GHz (Sonoma) nie chodzi mi o GHz bo to widze roznice ale roznica pomiedzy Dothan a Sonoma ? czy to dobre wogole jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 sonoma jest to nowa konstrukcja centrino 2 i ta nazwa dotyczy calego kompletu chip, procesor i bodajrze karta wi-fi a nazwa dothan tyczy sie tylko samego procesora... tyle wiem, prosze dodac cos jeszcze co bardziej w temacie uzytkownicy... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 sonoma jest to nowa konstrukcja centrino 2 i ta nazwa dotyczy calego kompletu chip, procesor i bodajrze karta wi-fi a nazwa dothan tyczy sie tylko samego procesora... tyle wiem, prosze dodac cos jeszcze co bardziej w temacie uzytkownicy... :) 1634875[/snapback] no dokładnie. sonoma to całość a dothan to nazwa kodowa technologii procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKURAT Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 czyli co lepsze :D? sonoma czy dothan :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 czyli co lepsze :D? sonoma czy dothan :D 1634917[/snapback] Yonah :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Yonah :D 1634922[/snapback] dobrze że nie JONASZ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manux Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 czyli co lepsze :D? sonoma czy dothan :D 1634917[/snapback] W sklad "platformy" Sonoma wchodzi procesor Dothan. To oznacza ze jak kupisz lapka na Sonoma to bedziesz mial w nim procesor Dothan. Jest kilka opcji Dothana z roznymi taktowaniami. Jest chyba taka zasada ze procki z kodami 7x0 to Dothany (Pentium M 730 to Dothan 1.6 Mhz). Kody 7x5 bo byl zdaje sie poprzednik Dothana Banias. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Moze ktos wie jaka jest roznica pomiedzy prockiem: Intel® Pentium® M 735 1.7 GHz (Dothan) Intel® Pentium® M 740 1.73 GHz (Sonoma) Oba procki to Dothany, z tym 735 jest na fsb400 a 740 na fsb533. Reszta tak jak juz pisali poprzednicy. Sonoma to jakby centrino 2 :) Nowa lepsza konstrukcja w oszczedzaniu energi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) trzeba jeszcze dodac: pierwsze centrino to banias i dothan(fsb400) ddr1, centrino 2 (inaczej sonoma ) to tylko dothany fsb533 i ddr2. centrino1 i sonoma roznia sie oczywiscie tez chipsetem i wlanem. jezeli sie myle to poprawcie. ps. widze ze ktos mnie ubiegl Edytowane 6 Września 2005 przez kenji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 trzeba jeszcze dodac: pierwsze centrino to banias i dothan(fsb400) ddr1, centrino 2 (inaczej sonoma ) to tylko dothany fsb533 i ddr2. centrino1 i sonoma roznia sie oczywiscie tez chipsetem i wlanem. jezeli sie myle to poprawcie. 1634988[/snapback] dokładnie... na stronce Intela znajduje sie tabelka z dokladnym opisem tych technologii. te z 7x5 to starsze procki z L2 1MB o ile sie nie myle i faktycznie na 400 Mhz. W niektorych sklepach w cennikach pisza bzdury wiec lepiej sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 trzeba jeszcze dodac: pierwsze centrino to banias i dothan(fsb400) ddr1, centrino 2 (inaczej sonoma ) to tylko dothany fsb533 i ddr2. centrino1 i sonoma roznia sie oczywiscie tez chipsetem i wlanem. jezeli sie myle to poprawcie. ps. widze ze ktos mnie ubiegl 1634988[/snapback] a co wy na taka kombinacje???? mam pentium M 1,73 FSB 533 chipset rowniez pod sonome czyli 915PM a pamieci mam ddr1 333 :) heheh jak widac sa rozne mozliwosci :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 a co wy na taka kombinacje???? mam pentium M 1,73 FSB 533 chipset rowniez pod sonome czyli 915PM a pamieci mam ddr1 333 :) heheh jak widac sa rozne mozliwosci :unsure: 1635177[/snapback] ...no nic :) prawdopodobnie tez tak bede mial we wtorek....ddr2 sa raczej rzadko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 ...no nic :) prawdopodobnie tez tak bede mial we wtorek....ddr2 sa raczej rzadko 1635760[/snapback] no bez przesady, jak Sonoma to tylko DDR2 conajmniej 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 jak Sonoma to tylko DDR2 1636244[/snapback] Czyzby? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 to sprawdz vitucki jak masz taktowana pamiec ram w swoim lapku, ja w swoim mama ddr2 333mhz wiec roznie to widac bywa... a to jest niby sonoma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsydian Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 no bez przesady, jak Sonoma to tylko DDR2 conajmniej 400MHz 1636244[/snapback] może być też 533Mhz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) ja w swoim mam ddr2 333mhz 1636408[/snapback] myslalem ze ddr2 wychodza tylko 400 i 533 o 333 nie slyszalem :huh: Edytowane 7 Września 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 to sprawdz vitucki jak masz taktowana pamiec ram w swoim lapku, ja w swoim mama ddr2 333mhz wiec roznie to widac bywa... a to jest niby sonoma :) 1636408[/snapback] ja mam Hyundai 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 to tak :) wg tego: http://pclab.pl/art13670-2.html, sonoma to dothany fsb 533 (bez low voltage- fsb 400), "mostek północny Mobile 915 Express (w dwóch wersjach) i mostek południowy ICH6-M", tu nalezy dodac ze, "Chipset 915 (915PM i 915GM) zapewnia wsparcie dla magistrali FSB 533 MHz i współpracuje z pamięciami DDR i DDR2 (400 lub 533) w trybie dwukanałowym - dla przypomnienia, stosowany wcześniej w notebookach 855 współpracuje jedynie z pamięciami DDR (266 lub 333), w dodatku tylko w trybie jednokanałowym", sieciowka wifi PRO/Wireless 2915ABG. wiecej w/w art. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...