Skocz do zawartości
Polly

Eee Kłopoty Z Ramem :((

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli możesz napisz co to za ram. Jaką masz płytę itd.

I czy ten ram jest nowy działający (czy np z allegro)

ale czasem bywa tak że niektóre ramy ( na starszych płytaach) nie sa wykrywane, ewentualnie wykrywa 50% pojemności:) itd wiec napisz model płyty i ramu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilam w sobote dodatkowy ram 128

mam juz 128 i dokupilam kolejy ... wszysko cacy ale nie wykrywa mi go  wrrrrr

co mam robić ? kurcze mozliwe ze jest uszkodziny ? wole sie upewnić u Was niz lecieć do sklepu z reklamacją :P

1634933[/snapback]

ale napisz cos wiecej..jaka plyta glowna (jaki chipset), albo jaki procek..jaki to ram? SDRAM czy DDR?

mozliwe ze pamiec jest walnieta..ale NAJŁATWIEJ to sprawdzic wyjmując STARY RAM i wsadzajac w jego miejsce nowa kostke...jeśli zadziała to znaczy że Ram jest ok. następnie możesz spróbować zamienić miejscami (Twój nowy w miejsce starego, a stary w miejsce nowego)..może być też takie coś że plyta nie obsługuje kostek dwustronnych..albo ma z nimi problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe sąsiad ( ach jak dobrze ze istneją ) powiedzial mi ze to pamieć jednostronna sdram - ja niestety ciemna jestem jesli chodzi o komputery

płyte mam jakos połaczoną z czymś tam ( zapomnialam) .... mhmmm tak powiedzial

nic ide zaraz do sklepu :P bo sama nic nie zdziałam :)) napisze potem co i jak :) dzięki za pomoc :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi