Skocz do zawartości
AKURAT

Ktora Lepsza Grafa Do Lapka

Rekomendowane odpowiedzi

Moze ktos moglby napisac ktora lepsza grafa zeby pograc czasem w jakies gierce

1.)

INTEL 855GM do 64MB DDR UMA

2.)

Intel 910 GML Express do 128MB UMA

3.)

Intel Extreme Graphics II 64MB UMA

4.)

Intel® Extreme Graphics 2 do 64MB DDR UMA

5.)

Intel® GMA 915GM do 128MB UMA

Edytowane przez AKURAT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja w swoim lapku mam 1) i nie narzekam, ale to zależy do czego chcesz owy kompik wykorzystywać, do grania raczej żadna z nich się nie nadaje no chyba że w starsze gry.

Jak laptopik ma być przeznaczony do ciupania w giery to razdze wybrać cuś na nvidia GF

lub ati.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsześniej miałem Toshibę1800-554 na TridentCyberBlade z 16mb(oczywiście wysysaną z pamięci kompa).Teraz mam radka x700 128ddr(własnej).Myślę sobie że nie warto pakować kupę kaski w lapka z grafą która nie ma swojej pamiątki.Mobility Radeon X700 to poprostu OGIEŃ.Nowe gierki hulają jak dzikie.Nie wspominając o programach biurowych i pracy z wieloma aplikacjami (dokładnie z trzema jednocześnie bo ekran się dzieli).Ale to chyba troszkę nie na temat więc kończę.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 3 to nr 3 - ale tylko dlatego, że najszybciej obsługuje pixelshadera sprzętowo - bo to ciągle są słabe karty w 3D. Jeżeli chesz poznać szczegóły - poszukaj na sieci - jest sporo testów wydajnościowych.

Staraj się wybrać kartę z własną pamięcią (lepsze 64 MB własne dla karty niż 256 współdzielone :D)

EDIT : link co prawda do testu płyt głównych ale z 2 z tych chipsetów.

Edytowane przez LOBO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi