Skocz do zawartości
victor89

Kostka Bios Do Epoxa 8rda3i Non Pro - Help :(((

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. po flashu biosu by merlin do mojej mobo, wyświetla sie komunikat 7F. Postanowiłem oddać kostke do serwisu. Tam powiedziano mi że kostka jest uszkodzona, kasuje się potwornie długo, a przy wgrywaniu biosa, wyskakuje error. No więc.. co ja mam zrobić..

mam kostke 256kb o oznaczeniach

winbond

w49v002ap

232848401

338GFSA

jakie są tego zamienniki, gdzie moge takie kostki dostać...

help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta co kolega podał wyżej jest 512. będzie działać każda LPC 3.3 V 256KB a i 512KB też powinna hulać tylko trzeba WinHeX-em plik z biosem wyedytować. Ta napewno pójdzie: PMC pm49FL002T. Ale czy na pewno jest uszkodzona? :D. Też miałem ten błąd 7f, jak nie wyskakuje Ci żaden komunikat na ekranie to pozostaje HOT-FLASH. I ja tak zrobiłem. Zflashowałem tą kość od Epox-a w ABICIE AN7 i płyta znów działa :D. (udało mi się mimo że w epoxie jest 256 a w abicie 512).

Edytowane przez marotf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no.. niestety kupiłem kośc.. wsadzam.. FF i czarny ekran :(

jednak istnieje prawdopodobieństwo że gość źle flashną tego biosa :)

P.S

Ktoś mi może podesłać jkąś DOBRĄ kostke biosu? :(

Walić na priva

P.S2

Kasy wogóle nie mam :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pewny jsteś że dobrze włożyłeś tą kostke? jak źle włożyłeś to mogłeś ją spalić!. Ona jest prostokątna i trzeba uważać jak sie ją wkłada. Kostke możesz sam zaprogramować. Idź do kogoś kto ma płyte na Nforce2 i zrób hotflasha. Jak wszystko będziesz robił ostrożnie to nic Ci sie nie spali i płyta ożyje.

Edytowane przez marotf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...