victor89 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 No właśnie. po flashu biosu by merlin do mojej mobo, wyświetla sie komunikat 7F. Postanowiłem oddać kostke do serwisu. Tam powiedziano mi że kostka jest uszkodzona, kasuje się potwornie długo, a przy wgrywaniu biosa, wyskakuje error. No więc.. co ja mam zrobić.. mam kostke 256kb o oznaczeniach winbond w49v002ap 232848401 338GFSA jakie są tego zamienniki, gdzie moge takie kostki dostać... help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 O podobnej pojemności ;] powinna każda pasować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 O podobnej pojemności ;] powinna każda pasować. 1635519[/snapback] mam rozumieć iż musze wybrać się na poszukiwania kostki 3,3v 256kb? i bedzie działać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Po wgraniu biosa powinna działać ;], jak jest taka sama to czemu nie :>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 są różne dziwy i dziwadła :D ale jak tak mówisz... to odrazu mi lżej na duchu :) dzieki... a mógłbyś takiej kostki poszukać? tylko naprawde.. taniej :] ale spranej! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Może ta: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62995171 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 mam wlasnie w rece kostke od tej plyty (rev. 2.1 z tego co pamietam) ale oznaczenia ma inne niz Twoja... jak chcesz moge ci ja podeslac i sprawdzisz sobie (dawaj na priv jakby co) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marotf Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) Ta co kolega podał wyżej jest 512. będzie działać każda LPC 3.3 V 256KB a i 512KB też powinna hulać tylko trzeba WinHeX-em plik z biosem wyedytować. Ta napewno pójdzie: PMC pm49FL002T. Ale czy na pewno jest uszkodzona? :D. Też miałem ten błąd 7f, jak nie wyskakuje Ci żaden komunikat na ekranie to pozostaje HOT-FLASH. I ja tak zrobiłem. Zflashowałem tą kość od Epox-a w ABICIE AN7 i płyta znów działa :D. (udało mi się mimo że w epoxie jest 256 a w abicie 512). Edytowane 6 Września 2005 przez marotf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 mi po oddaniu na serwis płytty z kością biosu winbonda wróciła z zupełnie inną koscią drugi raz tak samo po trzecim dostanę nowa płytę wiec jesli masz gware to oddawaj do nich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 no.. niestety kupiłem kośc.. wsadzam.. FF i czarny ekran :( jednak istnieje prawdopodobieństwo że gość źle flashną tego biosa :) P.S Ktoś mi może podesłać jkąś DOBRĄ kostke biosu? :( Walić na priva P.S2 Kasy wogóle nie mam :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marotf Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) a pewny jsteś że dobrze włożyłeś tą kostke? jak źle włożyłeś to mogłeś ją spalić!. Ona jest prostokątna i trzeba uważać jak sie ją wkłada. Kostke możesz sam zaprogramować. Idź do kogoś kto ma płyte na Nforce2 i zrób hotflasha. Jak wszystko będziesz robił ostrożnie to nic Ci sie nie spali i płyta ożyje. Edytowane 26 Września 2005 przez marotf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...