CyraxFX Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Miałek kiedyś durona i podkręcałem go ołówkiem. A teraz tego słyszałem że się nie da a bios mam jakiś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y. Nie mogę się połapać gdzie jakiś Phoenix. czy mogę podkręcić go w biosie a jeśąli tak to gdzie. Płyta Via kt400 chipset Ad 77 pro bios phoenix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Miałek kiedyś durona i podkręcałem go ołówkiem. A teraz tego słyszałem że się nie da a bios mam jakiś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y. Nie mogę się połapać gdzie jakiś Phoenix. czy mogę podkręcić go w biosie a jeśąli tak to gdzie. a moze jakieś szczeg. ??? jaka płyta jaki ver. jaki bios(to ze Phoenixa to już wiemy ) dać to sie da napewno a ciekawe skad wieesz ze masz z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y bios ???? a pozatym to już było milion razy FSB i szukaj RULEZZZZZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ej no! Przestań robić śmietnik. Co chwila jest post o podkręcaniu Athlonów. Wystarczy pobawić się suwakiem po prawej. Ps: Poadj więcej info nt. swojego sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ej no! Przestań robić śmietnik. Co chwila jest post o podkręcaniu Athlonów. Wystarczy pobawić się suwakiem po prawej. Ps: Poadj więcej info nt. swojego sprzętu. ok no dobra płyta via Kta 400 chipset Ad 77 pro Xp 1,6 procesor coler mam dobry bios phenix jak ty podkręciłeś ażź do tylu procesor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Sekcja FAQ!!! Jest tam opis zabawy z łączeniem mostków dla XP, jeśli musisz. Pamietaj że istnieje nieśmiertelna opcja SZUKAJ 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ej no! Przestań robić śmietnik. Co chwila jest post o podkręcaniu Athlonów. Wystarczy pobawić się suwakiem po prawej. Ps: Poadj więcej info nt. swojego sprzętu. ok no dobra płyta via Kta 400 chipset Ad 77 pro Xp 1,6 procesor coler mam dobry bios phenix jak ty podkręciłeś ażź do tylu procesor kurcze nie pamietam ustawien w tych biosach i dziwne ze ta płyta ma takiego biosa (co to za oznaczenie Ad 77prp(chyba ze mi coś umkneło).ale nieważne . poszukaj w biose opcji do zmiany FSB. zazwyczaj bedziesz miał (w wiekszosci przypadków) mozliwosc ustawień 100 lub 133 lub 166 albo jeszcze jakieś wartosci posrednie . ustaw o jeden stopien wyzej. to zmienisz w ten sposób ustawienie szyny (FSB) mozna tez odblokować mnoznik w procesorku ale widze ze jesteś na początku drogi podkrecania wiec na początek podkrecaj FSB zapodaj info jakie masz mozliwosci ustawienia a ja poszukam jakiegoś info o płycie . P.s jaki to producent przeciez nazwe musi miec :))? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ej no! Przestań robić śmietnik. Co chwila jest post o podkręcaniu Athlonów. Wystarczy pobawić się suwakiem po prawej. Ps: Poadj więcej info nt. swojego sprzętu. ok no dobra płyta via Kta 400 chipset Ad 77 pro Xp 1,6 procesor coler mam dobry bios phenix jak ty podkręciłeś ażź do tylu procesor już wiem to jest płyta DFI. zaraz poszukam ci opisu Funkcji biosu do tej płyty :))) i powiem co i jak :D ale dalej twierdze Szukaj Rulezzzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ej no! Przestań robić śmietnik. Co chwila jest post o podkręcaniu Athlonów. Wystarczy pobawić się suwakiem po prawej. Ps: Poadj więcej info nt. swojego sprzętu. ok no dobra płyta via Kta 400 chipset Ad 77 pro Xp 1,6 procesor coler mam dobry bios phenix jak ty podkręciłeś ażź do tylu procesor eeeee tu masz linka do producenta http://sj.dfi.com.tw/ a z tego co zauwazyłem to tak jak mi sie wydawało ona ma biosik AWARD'a(i tak powinno być) już wiem to jest płyta DFI. zaraz poszukam ci opisu Funkcji biosu do tej płyty :))) i powiem co i jak :D ale dalej twierdze Szukaj Rulezzzz i masz tu manuale do tej płyty poczytaj http://sj.dfi.com.tw/download/MANUAL/62601235.PDF http://sj.dfi.com.tw/download/MANUAL/62601232.PDF http://sj.dfi.com.tw/download/MANUAL/60800228.PDF napewno znajdziesz opis gdzie zmienia sie FSB znalazłem tak na szybko w manualu ze mozna podnieśc np Fsb na 133(ten proc ci powinień spokonie na tyle pójsc) zworka Jp4 na płycie ustaw ją tak 1 i 2 na off(nie zwarte) a 3 i 4 na on(zwarte) da ci to FSB 133 .zapodaj info czy znalazłeś zrobiłeś i zadziałało :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...