Skocz do zawartości
Rosen

Windows X64 Bit Edition Spostrzeżenia

Rekomendowane odpowiedzi

a jakie niby maja byc spostrzezenia?

winda jak winda... pracuje sie tak samo z czego appzy 64bitowe maja wiekszy wykop na tej wersji okienek... jest po eng i tyle:]

wszystkie stery sa dostepne od producenta a problemow z aplikacjami ja nie mialem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się sprawował w porównaniu do 32-bitowego? Jak działał na max detalach (podobno nowa wersja ma więcej efektów)? Ciekawi mnie jeszcze czas ładowania się poziomów (w UT 2004-64 ponoć duuuuuuuużo krótszy niż w zwykłym).

1639381[/snapback]

Grałem w 32 bitowego na najnowszym patchu 1,33 i w porównaiu z 64 bitowym wypada FarCry dużo lepiej na korzyść tego drugiego.

Efekty rzeczywiście na max detalach widać różnicę, nie powiem że niesamowitą różnicę ale widać. Napewno widać więcej szczegółów w x64.

No i oczywiście ładowanie poziomów dużo, dużo przyspieszone.

Muszę jeszcze sprawdzić na UT2004-x64 przetestuje i napiszę.

Ale droga do 64bitów jeżeli chodzi o gry to napewno przyszłość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie niby maja byc spostrzezenia?

winda jak winda... pracuje sie tak samo z czego appzy 64bitowe maja wiekszy wykop na tej wersji okienek... jest po eng i tyle:]

wszystkie stery sa dostepne od producenta a problemow z aplikacjami ja nie mialem...

1639078[/snapback]

no dobrze jak nie masz żadnych spostrzeżeń i wszystko jest tak cacy to tylko się przesiadać.

Bo ja na przykład mam problem:

1. InCD nie działa

2. D-Tools nie działa

3. Sterwoników do BlueConnecta nie ma i producent kart ich jeszce nie napisał

4. Wiele urządzeń zewnętrznych też nie posiada sterów i pewnie nigdy ich już nie bedą miały (skanery HP)

5. E-Power Manegment w moim przypadku do Acera nie ma w wersji x64.

6. Ze Snag-It'em mam problemy (przynajmniej ja, odobno nie powinno być - starownik wirtualnej drukarki nie działa)

Właśnie o takie spostrzeżenia mi chodziło.

Część tych problemów jest do rozwiązania i obejścia (znalazłem sposoby) a część na razie nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie trochę nie na temat, ale dość blisko i nie ma sensu rozpoczynać nowego topic'u.

Wziąłem z uczelni z MSDNAA wersję beta 1 Windows'a Vista'y, ładnie zainstalowałem, działa całkiem przyzwoicie. Niestety nie mam dźwięku i wi-fi, na czym bardzo mi zależy. Próbowałem zainstalować sterowniki, które są na CD od laptopa, ale to są wersje x86 - gdzie mogę znaleźć ich wersje 64bit'owe? na stronie acera nie ma nic, a sprawdzenie na ftp acera, czy nie ma czegoś więcej, jest niemożliwe - coś im padło...

Acer Aspire 5014

// EDIT: okazało się, że tylko u mnie ftp acer'a nie działa :/ mam już sterowniki, ale jak na złość karta wifi narazie nie działa, bo jest wyłączona, a przyciski laptopa do włączania nie działają :/

Edytowane przez revo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi