Rafaus Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Dlaczego akurat Tecra? Przede wszystkim dlatego, że poprzednim laptopem był Kalifornia Acces 9200 i obiecałem sobie, że nigdy więcej takich doświadczeń z badziewnym sprzętem. Sorki jeśli uraziłem jakiegoś „jeszcze” szczęśliwego posiadacza CA, ale mój laptop w ciągu 10 miesięcy był 4 razy w serwisie. Pękająca obudowa rozwalona bateria itd. itp. A wracając do tematu to konfiguracja Toshibki: • procesor: Pentium M • Numer procesora: 750 • zegar: 1,86 GHz • pamięć RAM [MB]: 512 • HDD [GB]: 80 • Ekran: 15,4" • max rozdzielczość: 1280 x 800 • napędy: Super Multi drive (DVD-RAM, DVD?R/?RW) • grafika: ATI Mobility Radeon X300, 128 MB • dźwięk: Bass Enchanced Sound System SRS Tru Surround XT System • porty: Wejście zasilania (DC-in), 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor), FireWire (IEEE 1394), Wejście na mikrofon, Wyjście słuchawkowe, Parallel (IEEE 1284), RJ-11, RJ-45, 3 x USB 2.0, 6-in-1 card reader (MMC, SD, SM, MS, MS Pro, xD), TV-out (s-video), ExpressCard slot • bateria: Li-Ion, 2,3 godz. • dołączone oprogramowanie: Norton Internet Security 2004 (90 day free trial version), On-line user and modem manual, Toshiba ConfigFree, Microsoft Office OneNote 2003, Toshiba Console, Toshiba utilities and drivers, InterVideo WinDVD Creator 2 Platinum, WinDVD • system operacyjny: Microsoft Windows XP Profesional PL • gwarancja: 2 lata • komunikacja: 10/100/1000 Mb/s (Ethernet), Modem 56K V.90 (V.92 ready), Fast InfraRed, IEEE 802.11b/g • wymiary: Głębokość: 269 mm; Wysokość: 29 mm, 36 mm; Szerokość: 360 mm • waga [kg]: 2,8 Laptop wydaje się mocną i dobrze pomyślaną konstrukcją. Wszystko jest ładnie rozmieszczone (czy. upakowane) Klawiatura bardzo wygodna i cicha. Wiatraczek praktycznie przy zwykłej pracy jak pisanie i „internetowanie” się nie włącza, więc komputer widać ale nie słychać (i o to chodzi). Obudowa z czarnego plastiku nie powinna się wycierać (nie jest na szczęście lakierowana), wygląda bardzo solidnie. Matryca panoramiczna bardzo dobrze sprawdza się przy oglądaniu filmu. Obraz jest ostry i wcale nie przeszkadza, że matryca nie ma czasu reakcji 8 ms. Bateria po sformatowaniu wytrzymuje 2 godziny przy oglądaniu filmu, albo 2,25 przy zwykłym klepaniu. Niestety zamontowany dysk to tylko 4200 rpm, a oprogramowanie dodane przez Toshibę jest całkiem pokaźne, co skutkuje dość długim czasem uruchamiania komputerka, ale za to potem wszystko działa stabilnie i dość szybko. Zapuściłem program 3DMark2001 i na zakończenie pokazał mi 8301 pkt, więc chyba nie jest najgorzej, 3DMark03 pokazał wynik 2595 pkt. Gry chodzą dość płynnie na wysokich detalach (ale dodałem sobie pamięć RAM do 1 GB). Napęd jak na razie nagrywał na różnych płytkach DVD i tych „no name” za 70 groszy i na tych bardziej „rasowych” – nie popsuł żadnej i wszystkie dały się odczytać w stacjonarnym DVD (te tańsze wypalał przy prędkości x2 przez prawie 2 godziny). Przy odczycie napęd jest dość głośny, ale do laptopa dodany był program, który umożliwia wyciszenie napędu (przy oglądaniu filmu napęd jest niesłyszalny). Głośniczki grają dość głośno i w miarę czysto (ale dla melomanów to ani karta dźwiękowa zamontowana w laptopie ani tym bardziej te małe głośniczki się nie nadają), ja podłączyłem duże kolumny przez zewnętrzną kartę Trusta i dźwięk jest super. Podsumowując jestem zadowolony z zakupu i mogę go polecić z czystym sumieniem. Wreszcie mam laptopa, którego wyjmując z torby nie oglądam czy pękł w kolejnym miejscu czy jeszcze nie.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 świetny sprzęcik tylko ta cena...z przyjemnoscia poogladalbym jeszcze jakies fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...