SETHH1 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) Witam Mam problem z wyborem dysku HDD na interfejs SATA II mianowicie zastanawiam się nad trzema : Hitachi DeskStar 7K250 (HDT722516DLA380) 160 GB SATA II NCQ ( link ) Samsung SpinPoint 160 GB HD160JJ (7200) Serial ATA II ( link) WD Caviar SE 250 GB WD2500JS 8MB cache Serial ATA-II ( link ) WD mogę dostać w dobrej cenie, dlatego 250 Gb, ale tym proszę się nie sugerować :D Do SAMSUNGA mam awersję bo w ciągu 3 miesięcy wysypały mi się 2 szt. :mur: nie wiem czy pech czy taka mała wytrzymałość/awaryjność :mad: Hitachi ma Sata II z NCQ ale nie znam zbyt tej marki, ani opnii o niej :oops: WD słyszałem że są wydajne , ten ma Sata II ale bez NCQ :mur: (tak bym się nawet nie zastanawiał) Mój sprzęt to Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVidia nForce4 Ultra + A64 Venice +2xKingmax Hardcore Pc 500 Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pomoc, bo mam mało czasu żeby zamówić HDD :lol: pozdro Edytowane 6 Września 2005 przez SETHH1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 IMO Deskstar SATA II NCQ. Poczytaj opinie na forum o tym dysku, większość pozytywnych, a w różnych testach też wypada conajmniej dobrze. NCQ daje sporego kopa w stosunku do SATA II bez NCQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc-o-polo Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Z tego to czytalem to w opiniach internautow najlepsi byli ostatnio Spinpoint Samsunga i Deskstar IBM/Hitachi, z tym ze niedawno Spinpoint'y padly kilku osobom. Moze to byc np. spowodowane ich duza popularnoscia - wielu ludzi kupilo a procent uszkodzonych jest powiedzmy taki jak u Deskstar. Jednak na Deskstar nie znalazlem zlego slowa ;] No i dlatego sobie kupuje Hitachi Deskstar ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...