Skocz do zawartości
k2

LCD czy CRT prosze szybko o odp

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w keiszenie ok 1500zł.

Co za tą kwote lepiej kupić dobrą siedemnastke czy nie najgorszy panel LCD [mysle nad modelem LG 1510s]

Prosze szybko o dop bo musze dokonoc wyboru dziś.

Miałem przyjemność patrzenia na tego LG'ka :) Zapomnij o nim... dobra 15-tka zaczyna sie tak od 2000 w gore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w keiszenie ok 1500zł.

Co za tą kwote lepiej kupić dobrą siedemnastke czy nie najgorszy panel LCD [mysle nad modelem LG 1510s]

Prosze szybko o dop bo musze dokonoc wyboru dziś.

Nie najgorszy LCD za 1500zł? Chyba szajsowaty LCD za 1500zł. LCD jesli kupować, to za minimum 2k zł.

Jeśli chodzi o CRT, to za 1500zł kupisz dobrą 17'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. twierdzicie ze ten monitor jest szajsowny....

WHY?

jestescie sceptykami czy co?

czemu pytam....

Właśnie wróciłem do chaty i powiem jedno w szczecinie tego monitora juz nie dostane.. wszystkie poszły [byłem w 4 sklepach i wszedze słyszalem ze wczoraj mieli, albo ze przed chwila poszedł ostatni]

Jezlei te monitory sa takie złe to dlaczego sie tak dobrze sprzedaja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo cie sprzedawcy robia w ch*** albo wciskaja ludzia jakis kit ze to super monitki itepe

podpisuje sie pod ludzmi piszacymi ze LCDki 15 niskiej klasy zaczynaja sie od 2k...

lepiej qp dobra 17 np NEC'a FE 750+ [czy jakos tak ale napewno 750+ ;) ] kosztuje okolo 1200 [zalezy gdzie] aha i nie we wszystkich sklepach to to maja ;) gdzieniegdzie trza sprowadzac ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitorki lcd 15 maja gorsze parametry obrazu niz 17 lcd, itd., ale ta technoologia sie wciaz rozwija, ceny tez spadaja, choc po ostanich spadkach na swiecie nie ma co liczyc w ciagu kwartalu na ich spadek, chyba ze cos nowego wyskoczy na arene. LCD to przyszlosc, jest tez kwestia ceny, a ta bedzie taka jak crt jesli tylko wzgledy marketingu pozwola na to , popatrzcie na USA tam juz coraz mniej jest w sprzedazy crt a naprawde dobre lcd np od Samsunga mozna kupic 17' juz za 650 $, a MAG nawet za 570$ - a przynam ze jakosc obrazu tego Maga jest wysoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze mój pomysł zakupu tego panelu został całkowice styrany.

Ale czy go kupie z pewnosca zadecyduja moje subiektywne odczucia, kiedy porówna sobie obraz na real.

Widze ze wszyscy krytukuja panele LCD, a kto miał go naprawde i był niezadowolony???

Jak czytam forum to wszyscy posiadacze paneli LCD sa zawowoleni, jak patrze na jakosc obrazu na penelu t tez jestem zadowolony [juz nie bede wspomilo o mitak o smuzniu, bo to jest w tej chwili najwieksza bajka]

a co uwazacie o samsungu 152B??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze wszyscy krytukuja panele LCD, a kto miał go naprawde i był niezadowolony???

no nie przesadzaj

wszyscy pewnie wiemy ze lcd to przyszłosc monitorów i od tego nie ma odwrotu

ale na dzien dzisiejszy to w pełni bedziesz zadowolony z lcd jak kupisz sobie np.eizo za 6000 a nie jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>o za 1500-niestety taka prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak 152B ale mialem okazje pare godzin pobawic sie 172B. IMHO jeden z lepszych LCD za cene w granicach 3-4k PLN. Porownywalem ze stojaca obok Belinea 17 cali. Belinea jest tansza bo okolo 2,5k PLN i w sumie spoko monitorek ale ma jedna niewiwlka wade a mianowicie sie "srebrzy" gdy sie patrzy pod lekkim katem. W Samsungu ta przypadlosc byla znacznie lepiej zminimalizowana. No ale to sa monitorki za dwa razy wiecej niz Ty masz na to funduszy.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spojrz na moj podpis :P Jestem z niego zadowolony bardziej niz bardzo.Nie sluchaj nikogo zeby kupowac CRT kiedy mozesz miec w/w LCD.Ja po kilku godzinach spedzonych przy kompie przypominam sobie sesje przed CRT i jeszcze oczy mi lzawia na samo wspomnienie.Brrrr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh Nie ma co się zastanawiać. Bierz CRT, za tę kwotę możesz mieć nawet dobrą 19". A LCD kupisz najtańszego jaki będzie.. z zapewnie słabą jakością obrazu.

z tego co sie orentue na panelach LCD nie ma słabej jakosc obrazu??

Co ci nie odpowiada w LCD geometria, nasycenie koloru, ostrość??

W rozdzelczosci 1024x768 jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh Nie ma co się zastanawiać. Bierz CRT, za tę kwotę możesz mieć nawet dobrą 19". A LCD kupisz najtańszego jaki będzie.. z zapewnie słabą jakością obrazu.

w lcd problem geometrii nie istnieje

ostrosc tez jest ok

odwzorowanie kolorów i czas reakcji matrycy to WIELKIE bolaczki tanich lcd

proponuje bys udał sie do sklepu gdzie jest to lcd co chcesz kupic z filmem divx i "szybką " grą fpp -to bedziesz wiedział juz o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w lcd problem geometrii nie istnieje

ostrosc tez jest ok

odwzorowanie kolorów i czas reakcji matrycy to WIELKIE bolaczki tanich lcd

proponuje bys udał sie do sklepu gdzie jest to lcd co chcesz kupic z filmem divx i "szybką " grą fpp -to bedziesz wiedział juz o co chodzi

dzisaj gosc w sklepie właczył mi 3d mark-a i wygladało to ładnie na LCD

wiec powiedz o co chodzi

o te nieszczesne smuzenie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Miałem okazję pobawić się Monitorkiem Nec-a 1550V 15" LCD. Moim zdaniem monitorek za 1600zł brutto jest jak najbardziej ok. Pograłem sobie w kilka gier - fakt nie fpp ale symulacje i rajdówki - moim zdaniem ql. Oczy po sesji jak "nowe" - brak zastrzeżeń, opinia jak najbardziej pozytywna i tak naprawdę bym chyba go kupił gdybym poszukiwał nowego mońka. Jednak jest to tylko moja opinia = Lcd to już TERAZ a nie jutro...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem monitorek :) lcd przez 13 miesieczny... porzadny (w sumie w swoejej klasie zawsze mial 1 miesce) - cena okolo 2600 obecnie brutto...

juz rozisywalem sie na ten temat... jako grafik odrazu mowie NIE DA SIE NA TYM PRACOWAC!

totalne gowno jesli chodzi o plamke... geometria owszem ... spoko ale kolory... nie spotkalem sie by lcd oddalo mi chociaz zblizony kolor do faktycznego koloru np z katalogu AGFA w CMYK`u

poczekaj jeszcze troche na to az w koncu ktos dopracuje ta technologie i wtedy.. puki co kup sobie duzy ladny monit crt 19' i bedziesz naprawde zadpwolony (kup z sRGB na bnc wejscia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]ja mialem monitorek :) lcd przez 13 miesieczny... porzadny (w sumie w swoejej klasie zawsze mial 1 miesce) - cena okolo 2600 obecnie brutto...

juz rozisywalem sie na ten temat... jako grafik odrazu mowie NIE DA SIE NA TYM PRACOWAC!

totalne gowno jesli chodzi o plamke... geometria owszem ... spoko ale kolory... nie spotkalem sie by lcd oddalo mi chociaz zblizony kolor do faktycznego koloru np z katalogu AGFA w CMYK`u

poczekaj jeszcze troche na to az w koncu ktos dopracuje ta technologie i wtedy.. puki co kup sobie duzy ladny monit crt 19' i bedziesz naprawde zadpwolony (kup z sRGB na bnc wejscia)

Ja nie jesyem grafikiem [ale wiem ze panele nie nadaj sie dla grafików]

Ja kompa urzywam głownie do [kolejnosc nie przypadkowa

1) internet

2) gry

3) filmy

4) Office

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie jesyem grafikiem [ale wiem ze panele nie nadaj sie dla grafików]

Ja kompa urzywam głownie do [kolejnosc nie przypadkowa

1) internet

2) gry

3) filmy

4) Office

mowiac "grafika" tez chcialem powiedziec "kolor" ... jesli masz jak to porownaj film divx/dvd na crt i lcd :) zobaczysz co sam powiesz :)))))

gry? no tu tez mam zastrzezenia i to spore...

wiem wiem :) moze ja jebniety jestem na tym punkcie ale uwierz na slowo... nie warto ... jeszcze nie warto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos chyba jestes nastawiony na LCD i chcales uzyskac tu tylko aprobate pomyslu :)

fajnie wygladaja, koledgom sie mozna pochwalic i zrobic ogolne wrazenie :))) pamietaj tuylko o tym by komputer byl funkcjonalny :)))

LCD to jeszcze produkt zbyt niedoskonaly by podniecac sie jego doskonaloscia i praktycznoscia niewilkich rozmiarow :) biorac pod uwage kategorie cenowa LCD ktora wybrales...

Nie twierdze tez ze LCD sa do bani na tyle ze "tlko slepy nie zaowazy ze sa kiepskie" ... do przegladania www, pisania np w wordzie czy zabaw z gierkami moze i wystarczy... niestety.. do czegos wiecej trzeba czegos bardziej odpowiedniego :)

Jak chcesz tak zrob :) to tylko forum :))) gdzie my sugerujemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...