kamien Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ja mam LCD i nigdy bym nie zamienil go na CRT - a wyblakle kolory, slaby kontrast i smuzenie to bajki takie jak to ze AMD ATHLON ma problemy z kompatyblinoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Nie twierdze tez ze LCD sa do bani na tyle ze "tlko slepy nie zaowazy ze sa kiepskie" ... do przegladania www, pisania np w wordzie czy zabaw z gierkami moze i wystarczy... Nie moze tylko na pewno wystarczy...a dla kogos tak jak ja robiacego na kompie WYLACZNIE to co wymieniles jest swietnym wyborem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natch Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Hmmm, pracowałem z TRZEMA naraz samsungami 15" przez 2 miesiące. Plusy: - miejsce na biurku - szpan Minusy: - podczas scrollowania www musiałem zamykać oczy, bo migotanie literek powodowało oczopląs... :x - dłuższa praca z kodem źródłowym (masa małych literek) to znów dramat: deformacja znaków - nie da się pracować -- musiałem zjechać do 800x600. - puściłem DIvXa - porażka: przy b. dużych przemieszczeniach obrazu i dużych zmianach jasności pojawia się onion skin... :evil: aha: model to 150 MB, cena obecnie ponad $500, więc niech nikt nie mówi, że z dolnej półki! BTW: Teraz mam EIZO 17" kupione na aukcji netowej - koszt 380 zł, a monitorek jak marzenie. spoko idzie na 1280x1024@75Hz, obraz jak brzytwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Wiesz co jestes dziwny i zapszeczasz sobie - przeszkadza ci lekkie rozmycie czcionek przy bardzo szybkim przewijaniu strony www (a wogole kto przy przegladaniu www szrpie myszka z gory na doł), a sam siedzisz na CRT przy 75Hz buahahah i ci to nie przeszkadza - nie klomentuje (co do filmow to ja na swoim nic takiego nie zauwazam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natch Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Wiesz co jestes dziwny i zapszeczasz sobie - przeszkadza ci lekkie rozmycie czcionek 1) przeczytaj dokładnie: było MIGOTANIE - i nie przy szybkim, ale ogólnie, więc także przy wolnym (najsilniej na stronie Herculesa: czerwone tło) - pieprzone czcionki pojawiały się i znikały z mocno wq****jącą częstością 2) nie napisałem, że pracuję na 1280x1024@75 tylko, że "na tyle idzie" i jest stabilnie mimo, że kosztował 380zł. - znów popisałeś się niezrozumieniem txtu... pochwal się co masz za LCD'ka i ile wyciagasz... BTW: nie urodziłem sie wczoraj i wiem, że CRTki nie lubią max_res@max_refresh, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego... może troche przesadziłem, że jest tak tragicznie, ale wtedy mocno sie wq***ałem. Wierzyłem, że jak będę miał LCD, to popracuję te 5-6h dziennie, a tu ch*j. Oczy bolą od migotania przy przewijaniu (kilkaset linii kodu) znaki specjalne zlewają się ze sobą, a ja tylko chciałem mieć 40 linii na jednym ekranie! Czy to dużo??? (jak zawsze pomogły kropelki do oczu :D ) a co do "klomentowania" - również buhahahah :lol: na temat Twojego postu. Po prostu lubisz LCD, nie uznajesz argumentów (nawet przeczytać Ci się nie chce) i pewnie nigdy nie widziałeś Samsunga 150 MB... (z niego wyszła linia 151, tylko, że 151 są tańsze) Aha, jeśli chcesz, zapytaj dowolnego fachowca od DTP o kalibrację kolorów w LCD, to zabije Cię śmiechem... kalibracji takiej poddają się tylko co lepsze CRTki, a sama operacja kosztuje tyle co najbardziej wypasiony jednoprocowy PC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 dletego ide do sklepu i mam to wszystko ocenie, toche goscim pomarudze, ale spawdze LCd w Grach i w filamch, i w necie. Jak mi bedze odpwoadalo to wezne jak nie to jakagos CRT Ale jakiego??? A jak juz mam brać banke wolałbym 19 cali ew 17?? wole wiekszy monitor z grszymi paramatrami [po prstu kompa urzywam do edkuacji i zabawy, nie do pracy] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Człowieku nawet się nie zastanawiaj tylko bierz crt Miłem podobny problem tyle że ja mogłem wydać 2300 zł i kupiłem sobie Sony TRinitron e250 i sporo mi kasy jeszcze zostało a monitor jest miodzio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 panie kamien ja nie bede komentowal hyhy tego co naskrobales ale ty chyba lcd widziales na okladce w kolorowm magazynie :) poczytaj dokladnie o minusach tych monitorow jesli nam nie chcesz wiezyc w jakis powazniejszyych magazynach i czytaj tak ze zrozumieniem :))) pocztyaj tez to forum i sam zobaczysz jaka jest przewaga negatywow... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Dobra spokojnie, nikogo nie chcialem urazic (przeciez kazdy przdstawia swoje argumenty). Mam LCD Daewoo L510B1 (na panelu samsunga) powtarzam posiadam, a nie widzialem tylko na folderach reklamowych. Pewnie ze do DTP lcd sie zupelnie nie nadaje zgadzam sie z tym w 101%. Jednak do codziennego uzytkowania komputera jest to poprostu super rzecz (przegladanie www, granie, ogladanie filmow). Aha bylem na stronce herkulesa i nie mam najmniejeszego zamazywania czcionek (moze minimalne, przy bardzo dokladnym przyjrzeniu). Mialem nie jednego CRT i wiem ze w wielu zadaniach przescigaja o cala dlugosc lcd. Jednak to jest post z pytaniem czlowieka, ktory chce kupic cos do codziennego uzytku i mozecie mowic co chcecie ale ja wybralem lcd i uwazam ze k2 powinien postawic na lcd. (moj ma 1024x768@75Hz, 32ms czas reakcji i selekcjonowany panel bez zadnych martwych pixeli) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Dobra spokojnie, nikogo nie chcialem urazic (przeciez kazdy przdstawia swoje argumenty). Mam LCD Daewoo L510B1 (na panelu samsunga) powtarzam posiadam, a nie widzialem tylko na folderach reklamowych. Pewnie ze do DTP lcd sie zupelnie nie nadaje zgadzam sie z tym w 101%. Jednak do codziennego uzytkowania komputera jest to poprostu super rzecz (przegladanie www, granie, ogladanie filmow). Aha bylem na stronce herkulesa i nie mam najmniejeszego zamazywania czcionek (moze minimalne, przy bardzo dokladnym przyjrzeniu). Mialem nie jednego CRT i wiem ze w wielu zadaniach przescigaja o cala dlugosc lcd. Jednak to jest post z pytaniem czlowieka, ktory chce kupic cos do codziennego uzytku i mozecie mowic co chcecie ale ja wybralem lcd i uwazam ze k2 powinien postawic na lcd. (moj ma 1024x768@75Hz, 32ms czas reakcji i selekcjonowany panel bez zadnych martwych pixeli) Pozdrawiam Ja też mam LCD (patrz config) i tez nie wiem o jakim to smużeniu itp oni piszą? A co do porównywanie Eizo crt a LCD za 1500 zł to może i faktycznie moozna dojść do oryginalnych wniosków. A jakby tak odwrotnie: porównać LCD Eizo z crt Samsunga? To jaki byłby wynik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 porównać LCD Eizo z crt Samsunga? To jaki byłby wynik?a jaki ma to sens???skoro eizo kosztuje ok.5000-6000zł tylko nie zauwazyłeś chyba rzeczy najwazniejszej-k2 ma 1500zeta a to wybacz 2-3-krotnie za mało na dobre lcd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smart Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Mam w keiszenie ok 1500zł. Co za tą kwote lepiej kupić dobrą siedemnastke czy nie najgorszy panel LCD [mysle nad modelem LG 1510s] Prosze szybko o dop bo musze dokonoc wyboru dziś. Ja mam 17 '' SAMSUNG 757DFX i jest super. A cena 970zł :-). Najlepszy monitorek w przedziale do 1100zł. LG przegrywa z nim w każdym pojedynku :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 porównać LCD Eizo z crt Samsunga? To jaki byłby wynik?a jaki ma to sens???skoro eizo kosztuje ok.5000-6000zł tylko nie zauwazyłeś chyba rzeczy najwazniejszej-k2 ma 1500zeta a to wybacz 2-3-krotnie za mało na dobre lcd Nie 2-3 razy tylko ok.600pln za malo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 porównać LCD Eizo z crt Samsunga? To jaki byłby wynik?a jaki ma to sens???skoro eizo kosztuje ok.5000-6000zł tylko nie zauwazyłeś chyba rzeczy najwazniejszej-k2 ma 1500zeta a to wybacz 2-3-krotnie za mało na dobre lcd Nie 2-3 razy tylko ok.600pln za malo.eee za 2000-2200 tez porzadnego lcd nie kupisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 a jaki ma to sens???skoro eizo kosztuje ok.5000-6000zł tylko nie zauwazyłeś chyba rzeczy najwazniejszej-k2 ma 1500zeta a to wybacz 2-3-krotnie za mało na dobre lcd Sens jest taki sam jak porównaie Eizo crt/LCD_za_1,5kzł. Ale zgadzam się 1,5 kzł to za mało. Mój kosztował 2.45kzł :cry: A jakość obrazu była taka sama jak w Eizo (ten kosztował nie 5-6kzł ale 2.9kzł) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...