Wiewiór81 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam, Mam problem. Oddałem do serwisu mojego procka (AXP 3200+ Barton), i serwis wystawił ekspertyzę, że procek jest do wymiany. Problem w tym, że nie mają już XP'ków, i zaproponowali mi A64 3200+ Venice na s939. Oczywiście mój Abit AN7 nie obsłuzy 64-bitowca. No i teraz pojawia się pytanie: Jaką płytę kupić?? Wymagane cechy: - Musi obsługiwać AGPx8 i DDR, żebym nie musiał wymieniać połowy komputera; - Musi być stabilna; - Musi obsługiwać RAID 0/1 na SATA; - Musi być w miarę tania, żebym nie musiał cholera wie ile do tej wymiany dołożyć. Jeśli ktoś ma jakieś sensowne podpowiedzi, to bardzo proszę o poradę - z racji, że do tej pory siedziałem na AXP nie czytałem tematów dotyczących 64 - i teraz musiałbym przekopać się przez 20000 postów :) pozdrawiam i z góry dzięki za wyrozumiałość WR81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 co do wymiany to mozę dali by ci venice 3000+ a w reszcie dofinansowali co płyte? Do kręcenia pole,cam coś na nf3- do niedawna za najlepszą na s939 z agp uznawano msi. Niezły był też epox. Obecnie można też kupić już dfi ale nie wiem jak z cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiewiór81 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 co do wymiany to mozę dali by ci venice 3000+ a w reszcie dofinansowali co płyte?Dlaczego 3000+ a nie 3200+ ?? Lepiej się kręci? Wydajniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 nie lepiej ale 5też nie gorzej wieć lepiej chyba kase przeznaczyć na płyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 A moze by tak zamieszczac topici w odpowiednich dzialach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 fakt-zajrzyj do działu: http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=70 i sobie poczytaj. Acha to chyba nie przypadek,ze większosć osób kupuje venice 3000+ a nie wyższe modele :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiewiór81 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) Super. Właśnie wybieram się do serwisu. W poście napisałem, że proszę o szybką i konkretną odpowiedź, bo zależy mi na czasie. Znam zasady panujące na forum i w normalnej sytuacji sam dokopałbym się do pytań, porównań itd. W tym konkretnym wypadku nie miałem na to czasu. Nie chodziło mi o procek. Pytanie było konkretnie o płytę. Guys, zawiodłem się na forum pierwszy raz :( Kupię pierwszą płytę z brzegu pewnie, może Abita AV8. pzdr WR81 Edytowane 7 Września 2005 przez Wiewiór81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) Przecież napisałem ci,że masz brać coś na nf3- msi, epoxa lub dfi :blink: A ja wiesz wiele razy sie zawiodłem na forum i co z tego? Nie jest idealne ale bez niego też cieżko :D A jak by ci sie chciało pofatygować dupsko do działu o s939 to byś w przylepionych tematach znalazł to: Są tutaj miedzy innymi w miare dokładnie opisane dostepne płyty, ich zalety i wady... No ale ty wolisz amrudzić i dziwisz sie ,zę we wrzęśniu o godzinie 10 nie zalewa cie powódz odpowiedzi. dodatkowo gdy post zamieszcza sie w złym dziale :lol: Edytowane 7 Września 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Zaraz zawiedziesz sie jeszcze bardzije jak zniknie ci sygnaturka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Jezu właśnie wyczytałem w sprzedam,zę wiewiór chce zamienić Venice 3200 box ,nówke za jakiegoś uzywanego xp 3200 :lol: Nie wiem ska sie tacy ludzie biorą ale jego sprawa-ktoś zrobi niezły interes i na pewno tą osobą nie będzie Wiewiór.... Jeśli nie ma kasy to sprzedał by starą płyte i nowa venecje i starczyło by na Venice 3000+ i jaś tania płyte np gb k8ns....W ostatecznoscui nawet semp na s754+ mobo było by lepszym wyjściem..... :mur: :mur: Kurde szkoda,ze nie mam antka xp 3200 na zbycie bo sam bym sie na taką zamiane pisał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...