Skocz do zawartości
qaras

Memtest86 Botowalny Z Cd Nie Chce Odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem botowalną płytę z memtest86 ver. 3.2. Niestety nie chce ruszyć. Wyskakuje komunikat:

EMM386 3.27 ...

EMM386; Warning: Adress line A 20 already enabled.

Gdzie indziej odpala, ale i tak nie wiem co wpisać by testował pamięci. może ktoś podpowie.

Mam płytę DFI Lanparty nf4 Ultra-D.

Znalazlem w internecie cos o problemach z botowaniem na tej plytce, ale niestety niemieckiego nie znam. oto link: http://www.overclockers.at/showthread.php?...15&pagenumber=1

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze cos nie tak mam na plytce, bo na drugim kompie nie wyskakuje ten blad, ale nie testuje automatycznie jak powienien to robic.

Przechodza jakies napisy i zatrzymuje sie na

[DR-DOS] A:\>

a na gorze sa do wyboru jakies opcje:

/MLX

/BL=16

/LEND=ON

/DELAY=OFF

na plytce ma 2 pliki nagrane opcja nagrywania "botowalnego" z nero express:

BOOT

MEMTEST.IMG

ktore sciagnelem od producenta. byly one spakowane w katalogu boot.

co robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowicie źle się do tego zabrałeś.

Ściągasz od producenta memtesta wersję dla CD.

W pliku po rozpakowaniu jest plik *.iso który wypalasz jak każde iso - i już wszystko działa.

1636598[/snapback]

Dokładnie, powinieneś ściągnąć obraz iso i wybrać w nero nagraj plik obrazu (czy jakoś tak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie, zle sie za to zabralem. pierwszy raz obraz iso wypalalem na plytce. juz jest wszystko ok. dzieki za pomoc i Tobie Dominik za checi w poswieceniu czasu na tlumaczenie ;)

nie wyskoczyl po tescie zaden blad, natomiast w starym komputerze wyskoczyly 4 (333Mhz cpu, 224 ram). szkoda, ze niewyswietla podpowiedzi co to za bledy by moc cos skorygowac. podejrzewam, ze brak wspolgrania pamieci bo sa inne. 2x64, ktore mialem juz w zestawie oraz 128 dokupione. co powinno dac 256, a nie 224.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi