qaras Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Zrobiłem botowalną płytę z memtest86 ver. 3.2. Niestety nie chce ruszyć. Wyskakuje komunikat: EMM386 3.27 ... EMM386; Warning: Adress line A 20 already enabled. Gdzie indziej odpala, ale i tak nie wiem co wpisać by testował pamięci. może ktoś podpowie. Mam płytę DFI Lanparty nf4 Ultra-D. Znalazlem w internecie cos o problemach z botowaniem na tej plytce, ale niestety niemieckiego nie znam. oto link: http://www.overclockers.at/showthread.php?...15&pagenumber=1 prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaras Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 a moze cos nie tak mam na plytce, bo na drugim kompie nie wyskakuje ten blad, ale nie testuje automatycznie jak powienien to robic. Przechodza jakies napisy i zatrzymuje sie na [DR-DOS] A:\> a na gorze sa do wyboru jakies opcje: /MLX /BL=16 /LEND=ON /DELAY=OFF na plytce ma 2 pliki nagrane opcja nagrywania "botowalnego" z nero express: BOOT MEMTEST.IMG ktore sciagnelem od producenta. byly one spakowane w katalogu boot. co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Całkowicie źle się do tego zabrałeś. Ściągasz od producenta memtesta wersję dla CD. W pliku po rozpakowaniu jest plik *.iso który wypalasz jak każde iso - i już wszystko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Jak chcesz wieczorkiem Ci przetłumacze ten niemiecki ;] teraz mam ciut do roboty. Jak tak pisz na pw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Całkowicie źle się do tego zabrałeś. Ściągasz od producenta memtesta wersję dla CD. W pliku po rozpakowaniu jest plik *.iso który wypalasz jak każde iso - i już wszystko działa. 1636598[/snapback] Dokładnie, powinieneś ściągnąć obraz iso i wybrać w nero nagraj plik obrazu (czy jakoś tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaras Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 rzeczywiscie, zle sie za to zabralem. pierwszy raz obraz iso wypalalem na plytce. juz jest wszystko ok. dzieki za pomoc i Tobie Dominik za checi w poswieceniu czasu na tlumaczenie ;) nie wyskoczyl po tescie zaden blad, natomiast w starym komputerze wyskoczyly 4 (333Mhz cpu, 224 ram). szkoda, ze niewyswietla podpowiedzi co to za bledy by moc cos skorygowac. podejrzewam, ze brak wspolgrania pamieci bo sa inne. 2x64, ktore mialem juz w zestawie oraz 128 dokupione. co powinno dac 256, a nie 224. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...