Lisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Jakiś czas temu przyszedl do mnie monitor Iiyama Vision Master Pro 454, ale stwierdzilem ze jest dupny i go odeslalem. Szerzej pisalem o tym w tym wątku. Teraz MKa11 (thx :)) podesłał mi do domu NEC'a MultiSync FE991SB, też 19" oparta na Diamondtronie. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to świetnie działający "SuperBright" - w porównaniu do iiyamy to niebo a ziemia. Tam po włączeniu tej funkcji robiły się "duszki" giganty, tutaj jest wieeele lepiej i w grach/filmach sprawdza się wyśmienicie. Druga sprawa to design :) Dużo bardziej mi sie NEC podoba, hehehe :) No ale duszki o ktorych pisalem w wątku o iiyamie - tutaj też są :( Jakby nieraz nieco slabsze, ale rowniez widoczne. Mam te same problemy z geometrią o ktorych tam pisalem :( Jeszcze jedna sprawa (nie pamietam czy bylo to w iiyamie) to przy lewej krawędzi ekranu obraz (na calej dlugosci krawedzi) jest wyraznie jasniejszy pasek tak na ok. 1mm. Ogolnie monitorek mi sie bardzo podoba, ale czy te problemy to kwestia ze mam pecha do Diamondtrona? Teraz nie wiem czy mam szukac innej sztuki, czy moze innego monitora? Myslalem nad Trinitronem, ale G-420 jest poza moim zasiegiem (2700zl jakies), wiec moze jakis CTX na Trinitronie? W sumie moj stary Flatron nie mial takich problemow, ale jego obraz... jak przez mgle w porownaniu do NEC'a i iiyamy :) Kurde, pochlastać sie idzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 A na ilu komputerach sprawdzałeś monitorki? Jeżeli za grafike służy MX ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Na dwoch, jak zawsze. W jednym mam Gigabyte R8500, a w drugim Gainward GF3 Ti200... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Niedawno kupiłem 17" IIyama 704 UTC SilverBlue na Diamondtronie i guziczek SB działa bardzo dobrze, porównywałem w/w monitorek do NEC 791 na trochę nowszym kinolu Diamondtron i IIyama oferaowała bardziej wyraziste lub jak kto woli soczyste kolory, geometria i jakość obrazu w obu monitorkach niemal bez zarzutu, chociaż w IIyama w rogach obraz lekko zamglony. Mimo wszystko wybrałem IIyama, bo... mojej żonie bardzo podobała się obudowa (mi też :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 tak to juz jest-po prostu na monitorach 19" i wiecej wyregulowanie idealnej geometrii jest niemozliwe-najbliższy doskonałosci wsród crt jest eizo 765 ale cenowo zwala z nóg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Na początku przyszłego tygodnia bede w MM w Lublinie, to sobie popatrze troche. Ale dziwi mnie że taki monitor ma tak poważne błędy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...