Sebastian22 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) Witam. Wczoraj kupiłem sobie flopa - flop jak flop niema co opsywać - marki ALPS :P Podpiąłem go w biosie ustawiłem 1.44 MB 3.5" kabelki dobrze podpiąłem...w windowsie działa normalnie - czyta, kasuje pliki , formatuje dyskietki......zrobiłem sobie dyskietke startową dos i......jest tak: Odpalam kompa - ustawiam oczywiscie pierwsze bootoanie dla flopa ....stacja ropoznaje dysk.....wczytuje bootsektor i wysakuje "Wpisz sciezke dostepu dla interpretera poleceń np. C:\windows\command.com" i niewiem co jest grane....probowałem roznych dyskietek jak i opcji "Floppy boot seek" w BIOSIE i nic...czemu tak jest? PS. W windowsie jak odczytuje dyskietke to niema problemu - plik command.com istnieje! Edytowane 7 Września 2005 przez Sebastian22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 I wszystko jasne....wystarczyło tylko włączyć kontroler SATA - przecież to tak oczywiste :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...