Skocz do zawartości
EwaZ

Z Kamery Na Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki maly problem. Zgrywalam film z kamery cyfrowej na dysk ( DV ) , i wszystko jest ok, tylko nie wiem dlaczego ten program dzieli film na klipy ( ta opcje wylaczylam). Dzieli na klipy po 3,99 GB. Dlaczego jak to wylaczyc.Chce zrobic jeden dlugi film ( ok 10 GB ) przed konversja na DVD, a tym czasem mam 3 klipy avi po 4GB. Pomozcie jak najszybciej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam nowy problem z tworzeniem DVD, moze cos zle robie, podpowiedzcie . Jest tak, film z kamery cyfrowej zgrywam na dysk za pomoca VideoStudio 7. Wszystko jest ok. Plik zajmuje 10GB, jakosc obrazu jest dobra. Nastepnie kompresuje ten plik za pomoca TMPG... Ustawilam wszystko na max." | 2-pass VBR| , |16:9 625 line PAL| , |Highest quality(very slow)| itd. Efekt jest taki ze obraz przechwycony z kamery,lub ten odpalony prosto z kamery na TV jest o wiele lepszy od tego przerobionego na DVD(mpeg-2). DLACZEGO, mur.gif czy jest jakis inny sposob, lepszy.A moze cos zle robie .Please Help Me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jednak kompresji dokonać przy pomocy virtual dub :>? wybrać odpowiednie kodeki np xvid (dużo pocji ) ustawić odpowiedni bit rate i parę innych pocji (według uznania) ;] poczekać chwilę (zalezy od kompa). I vuala ;]. Nawet są specjalne kalkulatory który mówi z jaką siłą kompresować materiał filmowy aby miał mniej więcej ustalony z góry rozmiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi