cyrano666 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 witam musze napisac plan praktyk z zakresu obrobki metali. jesli ktos z was posiadal by jakies linki z przykladowymi planami lub wiedzial by jak to napisac prosze o kontakt goglowalem troche szukajac jakis pomocy na ten temat lecz niestety z zerowym efektem... z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 BYć może mogłbym pomóc ale nie wiem dokladnie o co Ci chodzi ;) Praktyk w jakims zakladzie? Czy praktyk np w warsztacie szkolnym? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrano666 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Grinch chodzi mi o praktyki w zakladzie, jesli mial bys cos takiego lub w jakies materialy z tym zwiazane byl bym baardzo wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Materialow nie mam zadnych bo praktyki ktore kiedy odbywalem troche odbiegaly od tego co powiniennem robic... W sumie to nie wiem co mozna robic w zakladzie... Zalezy od zakladu ;) Jak nie mozesz znalesc to sam napisz cos na zasadzie: 1.zapoznanie sie z przepisami bhp i ppoz 2. zapoznanie sie z zasadami pracy w zakladzie 3. Dalej mozna cos wymyslec (budowa frezarki/tokarki, itp) :) Takiego planu chyba nie ma, bo kazdy zaklad wymysla Tobie praktyke na poczekaniu. Jak nie ma co do roboty to albo latasz z miatlo albo sie nudzisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrano666 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 wielkie dzieki za to =D wiesz moja uczelnia oglosila okolo 20 czerwca, ze musimy odbyc praktyki letnie a ja od 15 poza granicami naszego kraju siedze na wakacjach... jeszcze raz wielkie dzieki za to =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Ja w swoim zeszycie praktk walnalem totalana scieme, pisalem ze robilem popmy, konserwowalem tokarke itp bzdety., i jeszcze ocene z praktyki sobie wystawilem 6 a gosciu bezproblemu podpisal i przybil pieczatke...hehe a najlepsze jest to ze jako mechanik mialem praktyke w strazy pozarnej..hehe takze wal takie teamty co napewno sa w warsztacie w ktroym to noby miales praktyke itp, zorientuj sie i napisz sobie co robiles kazdego dnia, jak jakas nrapwa itp to rozrzuc to na parae dni, supermenem nie jestes wiec chyba frezarki w 1 dzien bys nie zrobil jaby skrzynia padla.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 @ Shantillas Mógłbys wrzucić skan tego twojego zeszytu praktyk? Też potrzebuje coś takiego, i nie wiem, jak to w ogóle ma wyglądać, jakie tabele zrobić, co tam powpisywać. Gdybyś się dało chociaż pierwszą stronę "ciachnąć" to byłbym wniebowzięty :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrano666 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 mnie kumpel dal plan ale z echnikum samochodowego, moze sie komus przyda jako wzor : PROGRAM PRAKTYKI ZAWODOWEJ 1. Szczegółowe cele kształcenia Zadaniem praktyki zawodowej w technikum zawodowym jest zapoznanie uczniów: - z organizacją stanowisk pracy, działów, wydziałów itp. - z pracami w działach obróbki mechanicznej - z podstawowymi zagadnieniami w zakresie obróbki cieplnej i cieplno - chemicznej - z montażem podzespołów i zespołów - z zasadami odbioru części i zespołów - z zasadami sprawdzania sprzętu pomiarowego i narzędzi skrawających - z działem konstrukcyjno - technologicznym - z budową i obsługą obrabiarek sterowanych numerycznie - z remontami obrabiarek oraz sprawdzaniem obrabiarek po remoncie - z wyrobieniem poczucia odpowiedzialności za jakość wykonywanej pracy - z wdrażaniem dyscypliny, czystości stanowiska pracy i poszanowaniem mienia społecznego 2. Materiał nauczania 1. szkolenie BHP i przeciwpożarowe 2. technika pomiarów 3. narzędzia pomiarowe 4. obróbka ręczna materiałów metalowych 5. obróbka maszynowa materiałów metalowych, w szczególności obróbka ubytkowa przeprowadzana na tokarkach, frezarkach, szlifierkach oraz obróbka plastyczna materiałów za pomocą młotów 6. obróbka materiałów niemetalowych 7. badania kontrolne samochodów na stanowisku diagnostycznym 8. obsługa techniczna silnika 9. obsługa techniczna podwozi samochodowych 10. prace monterskie podczas obsługi i naprawy pojazdu 11. weryfikacja części 12. naprawa silników 13. naprawa podwozi i nadwozi 14. obsługa techniczna i naprawa wyposażenia elektrycznego 15. zakończenie praktyki Ja niestety mam inny "temat" ale bede sie na tym wzorowal piszac "co ja robilem" w zakladzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...