Skocz do zawartości
snc

gainward 650 ultra - podkrecanie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam gf4 ti 4200 64 ddr od gainwarda i widze ze cos nie idzie mi krecenie. Moje tragiczne wyniki ponizej ( tyle ze rdzen nie 289 a 283). Czemu tak kiepsko? Gdy podkrecam bardziej pamieci pojawiaja sie artefakty. Podkrecanie bardziej rdzdenia powoduje zwisy na niektorych grach. Przymierzam sie do kupienia radiatorow na pamieci i zmiany pasty termoprzewodzacej(radzil mi tak jeden z uzytkownikow tego forum). Ale jestem ciekaw czy to wiele zmieni bo mysle ze bez tego powinno byc lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronce sirius.pl ostatnio mial miejsce test Ti4200 i Gainward zajal zaszczytne 3 miejsce :) ale na 3 mozliwe. Sam mam Gainwarda, tyle ze GF3 Ti200, swietnie sie kreci i dlatego dziwi mnie fakt pogorszenia jakosci tej firmy.

Wracajac do tematu, radiatorki i pasta bedzie oki ale pamietaj ze niekiedy wszystko zalezy od szczescia (badz nieszczescia), tzn na jaki model sie trafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam tą kartę i na standardowym chłodzeniu kręcę ja stabilnie na 300/580.

Jak założyłem wodne chłodzenie na rdzeń i spore radiatorki na pamięci, to wyciągam 330/600 (faktycznie jest to 594).

Te pamięci są do bani, bo działają albo na 580MHz, a następne ustawienie to już 594MHz (i tu u mnie bez radiatorków karta już "krzaczy"). Po założeniu - śmiga spoko. Dalsze testy będę przeprowadzał za kilka dni, bo teraz mam ważny wyjazd...

PS Muszę stwierdzić, że ten GF4 Ti4200 się Gainwardowi "średnio" udał :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...