mazo Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam, mam zamiar kupic sobie te lub te glosniki, ale potrzebuje rady. Mam aktualnie jakies stare glosniki firmy yamada, ich dane techniczne są tutaj (2 satelity + subwoofer) zobaczcie model HA-202N). Graja niezle, ale jak dla mnie za slabo. I tu pytanie: czy ktos ma ten model z creativa ktory zamierzam kupic i moglby zdac sprawozdanie jak taki sprzecik sie prezentuje? Slyszalem od kogos ze model T5900 jest lepszy (parametry ma te same co P5800), a roznica tkwi tylko w cenie... mozecie mi to wytlumaczyc? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 T5900- przednie satelity + centralny są dwudrożne- w obudowie jest głośnik do tonów wysokich i osobny do średnich, pozostałe- jednodrożne (tylko jeden głośnik w obudowie). P5800- wszystkie są jednodrożne. Wystarczy porównać zdjęcia zestawów. Mocą sięnie różnią, ale jakością dźwięku tak (na korzyść T5900). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazo Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 T5900- przednie satelity + centralny są dwudrożne- w obudowie jest głośnik do tonów wysokich i osobny do średnich, pozostałe- jednodrożne (tylko jeden głośnik w obudowie). P5800- wszystkie są jednodrożne. Wystarczy porównać zdjęcia zestawów. Mocą sięnie różnią, ale jakością dźwięku tak (na korzyść T5900). 1637632[/snapback] chcialbym jeszcze dodac ze mam dzwiekowke SB Live 5.1 a slyszalem ze to wplywa na jakosc dzwieku... ciekaw jestem czy dzwiek bedzie naprawde zadawalajacy jak na moje wymagania. glownie chodzi mi o wyrazny i dobitny bas i aby przy zwiekszonej glosnosci satelity nie zagluszaly subwoofera, tak jak mam na aktualnych glosnikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 W sterownikach do tej karty jest Creative Surround Mixer - jest tam opcja ustawiania tonów niskich i średnich- jak się dobrze ustawi, powinno być ok. Co do różnicy- trudno powiedzieć- niby sub w tej Yamadzie mocniejszy- 25W (chyba, że coś pokręcili). Inspire mają 22 W (sub). Ale to tylko liczby (nawet w kwestii RMS). Jeśli liczby mówiąprawdę, różnicy raczej nie będzie (oczywiście mówimy o basie). Są jeszcze inne możliwości: Tracer Eclipse (5.1) Genius Home Theater (5.1) - ich opisy w innych tematach Logitech Z-2300 (niby tylko 2.1, ale za to sub ma 120W) Czy koniecznie musi być 5.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 wykrec glosnik z tuby (yamada) i zobacz ile naprawde to ma mocy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) witam czy T5900 lub P5800 mozna podlaczyc do konsoli xbox lub TV ? i czy oba modele mozna zawiesic na scianie ? ... acha i to dla mnie wazne nic by sie nie stalo gdybym przednie satelity mial 5 cm od TV ? Edytowane 26 Października 2005 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...