Skocz do zawartości
KrokodyL

Problem Z Odświerzaniem W Biosie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

(Jakby co to przeszukalem forum i nie ma nic o tym)

Mam taki problem: kupilem monitor LCD (LG L1730S)

zakres jego odświerzania to 60-75Hz.

W windowsie i w grach wszystko jest ok, ale jak sie komp wlancza to nic nie widze do momentu pokazania się myszki z windy.

To dlatego ze zamiast standardowych 60Hz w biosie(ekran bootu itp) mam 50Hz

i tu jest problem bo jak bym chcial zrobic format czy cos ustawic w biosie to nie ma jak. Na CRT nie bylo problemu bo dawal rade na 50Hz. Ta dziwnia czestotliwosc mam od jakiegos roku, nie pamientam dokladnie bo wtedy chyba tego nawet nie zauwazylem, a bylo to bodajze od momentu zainstalowania jakis sterowników (najprawdopodobniej od grafy). I teraz pytanie: czy zeby przywrocic te 60Hz musze zrobic reset biosu zworką czy cos innego pomoze? Nie mam pojecia co zrobic bo chcialbym sie pozbyc z domu starego CRTka bo to jeden kawal zlomu, a jak nie rozwiarze tego problemu to bede musial go zostawic na wszelki wypadek :/

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i [gluteus maximus], dalej to samo  :mur:  ale tak sobie mysle ze to moze trzebaby bylo zresetowac bios, ale od karty graficznej. Co sadzicie? I wogole jak to zrobic? :huh:

1638070[/snapback]

Zobacz czy na samej karcie graficznej nie masz zworki opisanej jako:

NTSC/PAL. Przełącz na PAL - to niby od tv-outa ale może coś

się zmieni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi