Dariush Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam. Mam zamiar kupić sobie Live 5.1 z posrod tych modeli: SB0060, SB0100, SB0220. Czy możecie mi powiedzieć ktory byłby z nich najlepszy, a z ktorym były by spore problemy i czym wogóle sie one różnią? Chce na karte wydać okolo 50-60 zł i właśnie na Allegro po tyle one chodzą. Wiem, że na forum było kilka tematów o SB, ale tam były głownie porownania między Live 5.1, Live 1024 (inne modele Live), Audigy i innymi typami. Mi chodzi glownie o wybor między tymi trzema typami. Karta przyda mi się głownie do grania w ET, słuchania mp3 i oglądania filmów i mam nadzieję, że odciąży moj procesor, dzięki wyłączeniu dzwiękowki zintegrowanej z płytą główną. Z góry dziękuję za odpowiedzi. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Bylo juz troszke tematow na ten temat. Ogólnie uważa się iż model SB0100 jest najlepszy, a wersja SB0220 najbardziej zawodna.. ale jak to jest naprawdę to nie wiem :P Polecam poczytac --> klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariush Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Znam tą stronę którą mi podałeś i dokładnie przeczytałem zawarte tam informacje, jednam nie ma tam prawie nic z praktyki, a większość to teoria. Chciałbym się głównie dowiedzieć czy SB0060 nie byłby za słaby na sterowniki od Audigy i czy w ogole ten model sprawuje się w porządku. Jezeli ktoś cos wie na temat działania tych SoundBlasterów w praktyce to niech napisze (jak nie chcecie zaśmiecać forum to możecie coś skrobnąć na maila: dariusz3@o2.pl ) Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Jeśli chodzi o wybór Live! 5.1 to mogę śmiało polecić SB0100. Kiedyś używałem softu od A2 na zwykłych sterach od Live! i nie było żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...