darek2000 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jak sprawdzić czy ktoś jest podłączony do tego router (po za mną oczywiście)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jak sprawdzić czy ktoś jest podłączony do tego router (po za mną oczywiście)? Chyba jedynym wyjściem dostępnym dla ciebie jest puszczanie pinga na kolejne adresy (lub przeskanowanie całej podsieci) 192.168.1.1-255 (jedynka to zapewne gateway będzie - a więc powinna odpowiedzieć). Jeśli poza tobą jakiś adres odpowie, to znaczy ze nie jestes sam. Oczywiscie ten sposob zadziala w momencie gdy ten "inny" ktoś nie ma włączonego firewala. Możesz też spróbować nasłuchiwać sieć za pomocą jakiegoś ethereala lub ettercapa. Jakkolwiek bez dostępu do routera pewności nie uzyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) "prawda jest tez taka ,ze jak nie masz anteny to pozniej ( po przesjsciu juz totalnie na radiowke) neta nie bedzie, w przypadku braku anteny." A nie wiesz mniej wiecej na kiedy jest planowane takie przejscie ?? Bo bym se przed przejsciem przedlurzyl na 12 miechow, a chyba umowy mi nie zerwa. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez burro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter222568 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam! Jestem zupełnym lamerem w tematach technicznych dotyczących Air Bitesa i w ogóle internetu.Czy ktos nie byłby tak miły i mi nie wyjaśnił co daje odblokowanie portów i czy przy zablokowanych portach mogę ściągać przez programy p2p a konkretnie przez RevConnecta?Teraz mam dsla od netii i nie mam żadnych zastrzeżeń,chodzi przez rok bez usterki,ale niedługo kończy mi się umowa i chcę zamienić na szybszy.Na forum wypowiadają się osoby które mówią że technicy airbitesa zalecili im przeinstalować system,ja tego zrobić nie mogę bo mam 2 systemy i jest to komputer dziewczyny.Nie chcę mieć takiej sytuacji że zamontują mi airbitesa,za chwilę przestanie działać,oni każą mi przeinstalować system ja nie będę mógł i będę płacił za internet z niego nie korzystając.Proszę o radę i z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin-Roh Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Jestem "szczęśliwym" użytkownikiem łącza od Air Bites. Podłączono mi to jakiś miesiąc temu. Przez pierwsze 2 dni wszystko chodziło pięknie, potem zdechło. Nie przejmowałem się tym bo akurat wyjeżdżałem na święta i naiwnie przypuszczałem, że są to małe problemy po stronie providera z którymi uporają się do mojego powrotu. Po powrocie LIPA. Po wystartowaniu internet działa z pełną szybkością 5 min. po czym nie działa nic "żadna strona się nie wczytuje", otwieram połączenie, uruchamiam "napraw", przez kolejne 5 min. mam łącze z 30% szybkością i znowu koniec. Po jakimś czasie znowu na chwilę w górę i w dół. Czasami nie działa cały wieczór. NIE jest to wina firewalla, ani antywirusa, a do dsla jestem podpięty tylko ja. Przez pierwszy tydzień stycznia próbowałem się dodzwonić do obsługi technicznej z Warszawy. Na próżno nikt tam nie odbiera telefonów. Zdesperowany zadzwoniłem do Poznania, tam uprzejmy pan wytłumaczył mi, że jest to problem złych sterowników dołączanych do sprzętu, "które w Poznaniu standardowo zmieniają !!!!". Niestety nie mógł mi pomóc, bo mogą to zrobić tylko technicy z Warszawy, którym podlegam. Od 2 tygodni dzwonię co 2-3 dni na ogólnopolską infolinię, zgłaszam problem, osoba odbierająca telefon przyjmuje zgłoszenie, obiecuje że oddzwoni do mnie technik i................... NIC !!!!!!!!! Jedynym chyba rozwiązaniem jest udanie się do siedziby osobiście, ale ze względu na czas urzędowania i godziny mojej pracy jest to problem. Niestety to chyba konieczność. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Jin-Roh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ja miecha czekalem i dzisiaj smiga, jak na razie pieknie... oczywiscie na dsl'u lece :P (bez routera i antenki) :P polecam we Wrocławiu net z AB!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kot Prostownik Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jin-Roh Na Twoim miejscu wywaliłbym ich router i podłączył bezpośrednio modem tepsy do kompa (chyba że masz kogoś na doczepkę) Przynajmniej dowiesz się czego to jest wina, jeśli tepsy to zadzwonń na infolinie i powinni Ci szybko pomóć (jedyna normalna jednostka w tpsa) Jeśli będzie chodzić OK to znaczy że router od AB świruje i możesz im go rozbić o .... ;) oskarsandman O co Ci chodziło z tym przejściem na radiówkę ? Nie bardzo kapuje... przecież nie pozabierają ludziom modemów ? Napisałęś też że zostało 2000 dsl;i, czyli kończy się pula i reszta tylko poprzez dopięcie kogoś do istniejącego APeka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 moze glupie pytanie, ale... jak podepne dsl'a do innego gniadka tpsa (nie u mnie) i skonfiguruje tak samo to zadziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 niestety nie zadziała bo do każdej usługi takiej jak dsl neo czy inne musi być odpowiednio skrosowana linia na centrali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khaed Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Czolem, umowe z firma air bites podpisalem dnia 6 grudnia zeszlego roku, jak do tej pory nikt sie ze mna nie kontaktowal, co jakis czas jak dzwonie na infolinie i zglaszam, to biora ode mnie dane i mowia "wypiszemy zlecenie, 3 dni i sie ktos zglosi" i tak juz ponad miecha... Ktos cos pisal o darmowym dostepie za zwloke, na jakich to jest zasadach i gdzie to jest opisane? W umowie ? Jakis regulamin osobny? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a ja juz drugi tydzien za darmo korzystam, bo technicy AB mimo moich kilkukrotnych telefonow nie racza sie zjawic ;D teoretycznie nie mam neta jeszcze, bo instalacja nastapi dopiero jak mi antenke i router podlacza ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Właśnie... Czy szybko/bardzo szybko i łatwo/bardzo łatwo dowiedzieliby się o tym, że omijam ich router, gdybym to robił? W sumie raczej nie ma u mnie w promeniu 200m raczej nikogo do podpiecia, bo ludzie mają neo albo sieciówki. A korzyść spora - no NAT problem... Jest w ogóle tutaj ktoś komu podpięli samą antenę? Edytowane 1 Lutego 2006 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav1er Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 wyglada ten AiRBites na jakas popierdulke a nie providera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ludzie to jak oplaca sie go instalowac czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khaed Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Kazdemu kto zapyta o airbites moge smialo i z pelna odpowiedzialnoscia odradzic uzerania sie z tym dziadostwem. Czekam od 6 grudnia zeszlego roku, wykonalem mase telefonow na infolinie (kazdy konczyl sie zapewnieniem, ze w ciagu 3 dni zglosi sie technik) oraz do biura w warszawie (gdzie najzwyczajniej w swiecie nikt nie odbiera niezaleznie od pory wykonywania telefonu), napisalem kilkanascie maili, po ktorych odpowiedz byla niezmienna "prosze uzbroic sie w cierpliwosc i jeszcze troche poczekac". Pozdrawiam i (tfu, tfu, sam nie myslalem, ze kiedys to powiem) radze zamowic neo 512... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrz888 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ciekawe czemu mowia zeby nie wylaczac modemu ani routera z pradu ?? Wczoraj nie mialem przez 3 godziny pradu dzisiaj tez bylo podobnie. Nawet zaczalem bawic sie przyciskiem reset na routerze i nic sie nie stalo. Ciekawe... Moze ktos mi to wytlumaczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khaed Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Jesli ktos bedzie podpiety pod Twoje lacze to bedzie wtedy tracil dostep do netu i im sie skarzyl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Jesli ktos bedzie podpiety pod Twoje lacze to bedzie wtedy tracil dostep do netu i im sie skarzyl... A jak się to zdarzy to zapłacisz karę umowną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 dzisiaj byli spece z AB z routerem i antenka, kolo wyjrzal przez okno i stwierdzil, ze na nic ta antenka, bo na pewno nikt ode mnie nie zlapie ;D wyszli a ja dsla znowu sobie wpialem normalnie ;]] router moge odlaczyc od pradu, bo i tak nie jest podlaczony do netu??? nie skapna sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tec dailey Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Ja na podlaczenie AB czekalem od 15 grudnia. Tydzien temu przyszedl koles z telekompromitacji i dal mi DSL'ka z ustawieniami - podlaczylem i lata jak szalone - ale tylko www i download, niestety mam LowID w emule'u ( i innych ) Czy w tej chwili moge cos z tym zrobic ?? Czy czekac musze na technika z AB zeby to przestawil porciki??? Pozdrawaim , etd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 no to nie wiem kiego czorta masz low id ;O zapora/cos nie tak z konfiguracja sieci ja mam high ID, tyle tylko ze na sztywno poustawialem u siebie w kompie i u kumpla, ale jak tylko ty korzystasz to nie powinno byc problemu... PS technik z AB mi powiedzial, ze same DSL'e stawiaja bo zasieg tych antenek o kant.... wiec router dla picu jest w zasadzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tec dailey Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 no to nie wiem kiego czorta masz low id ;O zapora/cos nie tak z konfiguracja sieci ja mam high ID, tyle tylko ze na sztywno poustawialem u siebie w kompie i u kumpla, ale jak tylko ty korzystasz to nie powinno byc problemu... PS technik z AB mi powiedzial, ze same DSL'e stawiaja bo zasieg tych antenek o kant.... wiec router dla picu jest w zasadzie No dobra. Ale co moze byc nie tak ? Jaka konfiguracja sieci moze nie chodzic/kolidowac ? "...tyle tylko ze na sztywno poustawialem..." tzn ? =( Help... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 tzn, tak zeby twoj komp nie dzialal jako serwer DHCP (w przypadku gdy ktos jeszcze ciagnie neta od ciebie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenebrum Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) gratuluje, jestem z centrum krk i tez 15 grudnia wpadl do mnie kolo z umowa... tylko ze mnie jaszcze nie ulaskawili... i czekam... jak bedziesz cos wiedzial jak chodzi, jak torrentuje... oraz wysokosc transferu to pisz... prosze.. Edytowane 13 Lutego 2006 przez tenebrum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Z torrentem bywa kiepsko ze względu na NAT, ale jak się pozbędzie routera to śmiga aż miło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarsandman Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) dobra to wyjasniamy dalej,hyhy. Co do pytania czy mozna sprawdzic czy sobie ktos odlaczyl linksysa- alez oczywiscie, mozna zalogowac sie zdalnie tylko na niego , odpowiedz na pytanie co oznacza niemoznosc zalogowania sie na apec'a pozostawiam bez komentarza.Kazdy numer hosta user'a jest w bazie- dalej z danymi. Prawda jest taka ,ze nie ma na razie jakiejs specjalnej nady tym kontroli,ale od czasu do czasu robione sa kontrole.Cennik kazdy juz chyba zna.Jak juz sie w miare ustabilizuje siec( proces instalacji) kontrole stana sie juz normalna rzecza, najszybsza metoda na sprawdzenie-(czytaj kare) jest sytuacja kiedy chca kogos podpiac pod apeca u was w domu( korzystac z sygnalu) wtedy po usunieciu usatwien technika, nie ma mozliwosci dostania sie ( bez zauwazenia zmian- slynne juz wylaczanie swiatelek w linksysie,hyhy). a i jesli pojawi sie chec podpiecia kogos to nie trzeba udawac sie do mieszkania gdzie jest zainstalowany dsl, wszystko zdalnie- "inne ustawienia"- wszystko wiadomo. co do przejscia na radiowke to pojawil sie taki pomysl( a ile z tego prawdy ,tego nikt na razie nie wie) ,zeby stawiac jakies maszty radiowe,ale ile z tego prawdy nie wiem. Inna sprawa,ze im wiecej anten , tym wieksza ilosc pokrytego terenu.Zdarzaja sie juz miejsca( glownie centrum) ,gdzie sa juz 3-4 dsl z ktorych mozna lapac sygnal, a stawiane jest wiecej .zeby nie blokowac sieci w sytuacjio kiedy ktos zrezygnuje. co do wlaczenia na 24h, sytuacja jest taka- ktos jest podpiety pod was- wylaczycie z pradu ( i bedzie sie to powtarzac, przyjda na pewno) i nie bedzie milo.Nie polecam.Kazdy kto podpisuje proto. instalacyjny podpisuje tez zobowiazanie ,zeby to chodzilo 24h. Inna sprawa co do netu , to ostatnio pojawil sie problem z dns'ami tepsy ( 194.204..... czyli standardowe) Prywatnie mam usatwione (193.110.... czyli specjalne do dsl-"biznes", oczywiscie nikt tego nie mowi(lacznie ze strona tpsa) ,ale zdarzylo mi sie juz 3 razy,ze przestawiac ludziom zdalnie na te dnsy, bo net wolil,ale to juz bardziej prywatnie sie odbywa) szczerze powiedziawszy to watpie, zeby ktorys z innych technikow uzywal "moich " dns'ow. Co do Azureusa i sciagania.Przekierowanie portow zalatwia sprawe wszystkiego. POrt 6881 -azureus, nie jest blokowany. Osobiscie mam usatwione "dmz" na moj numer ip wew. i wylaczonego firewalla. Chodzi wszystko. na seedlerze ( binarki tez ok, emule srednio) mam 120 kilo stalego transferu, z reguly do maxa lacza( stabilny transfer) Edytowane 14 Lutego 2006 przez oskarsandman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LDM m.x Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) HEHEHEHEHEHe.... AIR BITES ma DSL w TePSie.... Sam im wprowadzałem do systemu kilkanaście takich usług.... No to się wycwanili, kozaczki B) Edytowane 14 Lutego 2006 przez LDM m.x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white63 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Mnie wkrowia tomze jak nei maja cie w zasiegu,to sie nie odezwa jak to sprawdza tylko cisza,i miesiac czekalem zanim sie dowiedzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no-name Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Witam wszystkich! A jak na łaczu AirBites mam problem z torrentem. Niezależnie od prędkości siągania zwalniają mi niesamowicie całe łącze (według dsl.cz do 20 kb/s). Co może być tego przyczyną? Emule działa jak powinno (ogólna przepustowość spada o tyle, o ile osioł aktualnie ciągnie). Sprawdzałem na Azureus-ie, BitComecie, i G3Torrencie, więc nie jest to raczej kwestia klienta... Ps: Jestem podpiętny bezpośrednio do routera. Czy przekierowanie portów mogłoby pomóc w tym przypadku? Czy jestem w stanie zrobić to samodzielnie? Edytowane 19 Lutego 2006 przez no-name Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 A upload limitujesz (przy torrentach)? Jesli nie, to pewnie to Ci lacze zapycha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...