Noiser Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam Czy ktos ma od nich net po kablu ? u mnie w bloku sie wlasnie pojawili i powaznie sie zastanawiam nad wykorzystaniem okazji zmiany w regulaminie w tepsie i rezygnacji z neo 512, a w zamian zainstalowac lacze 1Mb od nich :] Tylko pytanie jak to chodzi, jak z awaryjnoscia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 sam rozwazam taka opcje. wydaje sie przepiekne, 74pln za miecha za megabitowe lacze? miod malina Nie czytałem wszystkiego bo i po co? Za 70 brutto masz Chello 1,5megabita dla siebie, a nie w 8 osób!!!! A brak limitu to do czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Też jestem z Krakowa i na dzisiaj się umówiłem, żeby ktoś łaskawie odebrał ode mnie modem i router. Oczywiście nikt nie raczył się zjawić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ech... ja tam mam 512 po wi fi i nie narzekam ... gram w AmericasArmy i mam niezłe pingi... do onetu około 20 ms... z tego co mi wiadomo mój provider ma Neo 6Mbit i 2x 2Mbit i to jest ładnie podzielone pod apeki ... 6Mbit na p2p a reszta na www. Nie znam się na tym ale taki AirBite nie miałby szans w porównaniu do tego kolesia ... a ponoc zaczęli podłaczać w regionie (Sanok) ale w Krosnie nie widze dla nich miejsca i oni chyba o tym też wiedzą ... ponadto za 512 płace 50 pln + Vat :P to już ponad rok idzie takoż :P niedługo przejdziem na 5 GHz i bedzie jesio lepiej ,.... tylko chyba wróble będą spadały upieczone na ziemię ... ale co mi tam ... cały czas samochód obsrywują to im się należy kara hue hue hue :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Żałosne, już drugi termin i nikt nie raczył przyjść i odebrać tego g*wna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 I tym sposobem minął 3 termin... EDIT: I czwarty również... Skoro nie jestem już ich klientem to można mną pomiatać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sid86 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 co sie przejmujesz, najwyrazniej im ten router nie potrzebny:) wiec sobie go zatrzymaj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 I tym sposobem minął 3 termin... EDIT: I czwarty również... Skoro nie jestem już ich klientem to można mną pomiatać :/ Cro i jak tam? przyszli po sprzęty? bo do mojej dziewczyny tez nie przychodzą może naprawdę już im to niepotrzebne :) fajnie by było bo przydałby mi się taki :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Czesc, odswierzam temacik bo chyba air bites bedzie rzadzil nawet na slasku. U mnie w miescie i okolicach ROW (Rybnicki Okręg Węglowy) mam siec Rybnet (1MB za 61 pln bez zewn. IP) + hub na DC++ z lokalem. Okazuje sie, ze firma Air Bites jak obiecala tak robi czyli wykupuje badz inwestuje w lokalne sieci poszczegolnych regionow polski. Tak sie stalo z Rybnetem i ich siecia. Beda korzystali z ich kabli ale oferte wrzucaja juz swoja i im sie teraz placi. Ale przejde do sedna. Oferuja mi teraz 2MB lacze z zewn. IP i nadal hub na DC++ z lokalem za 66pln (bez IP 60pln). 3 pierwsze miesiace za 1pln. Umowa na 12miesiecy. Znacie ta firme lepiej niz my tutaj na slasku i warto sie z nimi pisac czy pozostac przy swoim bezterminowym Rybnecie za 61pln 1MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Oferuja mi teraz 2MB lacze z zewn. IP i nadal hub na DC++ z lokalem za 66pln (bez IP 60pln). 3 pierwsze miesiace za 1pln. Umowa na 12miesiecy. Znacie ta firme lepiej niz my tutaj na slasku i warto sie z nimi pisac czy pozostac przy swoim bezterminowym Rybnecie za 61pln 1MB ? Od 8 lutego korzystam wlasnie z tej promocji, place 66pln mam 2Mb ktore rzeczywiscie jest osiagane, pingi bardzo ladne, zewnetrzny adres ip jest, wiec IMO bardzo dobra oferta ;) Raz znikl mi net, telefon na infolinie i po pol godzinie wrocil a na drugi dzien dzwonil do mnie koles i pytal czy juz wszystko w porzadku i czy jestem zadowolony z obslugi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 No i jest niezle. W speedtest.net mam lacze za jakie place. 2MB za 60pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) a ja mam 386kbps za 50zł. Pozatym, że za tą cene (imo) kiepska przepustowość, to średnio RAZ W TYGODNIU nie ma neta. A jak już zabraknie, to naogół do rana nie ma :] ps. i można na palcach policzyć miesiące w których nie było przerw (w ciągu 3 lat było ich może 3 albo 4 :] ) Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) W samym Krakowie macie takie jazdy ? U mnie zamiana na Air Bites to same plusy. Srednio speedtest.net nalicza mi 1800kbps w down i 1750kbps w up. Ping w zaleznosci od pory dnia od 35-60ms. Podobno (ja nie gram w gry multi gdzie liczy sie ping) w Q3 osiagaja pingi rzedu kilkunastu ms, podobnie w CS bez packet lostow. Z torrentow predkosci sie tak zwiekszyla, ze ja jestem czasami w szoku. Kiedys posiadajac jeszcze lacze 1Mb nie potrafilem osiagnac sredniego 30kB. Teraz ponad 150kB to norma. Edytowane 1 Maja 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Kaeres, piszac 1MB mam nadzieje, ze masz na mysli 1Mbit, rozrozniaj prosze, rozrozniaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Jak jest z P2P w tej sieci, blokują. Moge mieć 3 Mbity od nich za 60zł. Ale ta oferta musi mieć gdzieś haczyk. Za tyle w UPC dają 2 mbity. Jestem z Krakowa Edytowane 16 Maja 2007 przez raffal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Nic nie blokuja. Nie ma haczykow. Gniota kazda oferte w swoim zasiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Nic nie blokuja. Nie ma haczykow. Gniota kazda oferte w swoim zasiegu. a później olewają klientów :] Po przedostatniej awarii czekałem 3 dni aż bedzie net... jakieś 2-3 tygodnie temu to było :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Nie no 3 dni to nie problem, gorzej gdyby tak tydzień, dwa nie bylo sieci. Net mam w pracy więc jak coś to wszystko co potrzebuje zrobie sobie tam . A w domu net mi potrzebny tylko po to żeby sobie pociągnąć Losta czy Heroes. Dlatego tak ważne jest dlamnie żeby nic nie blokowali, bo po co mi 3 mbity na stronki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 To juz zalezy od jakosci laczy. u nas korzystaja z dobrze polozonych kabli Rybnetu. Nigdy nie mialem klopotow. Ani dnia przerwy od ok. 2 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEBOWSKI 666 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 No a ja probujeod 1,5 miesiaca zrezygnowac z uslug i wyjasnic pare kwesti finansowych. ponad miesiac czekam na rozliczenie oplat poniewaz mieli niedoplate z mojej strony.ponad miesiac nikt nie umial mi powiedziec za jaki miesiac i itp.Ponad 5 tygodni czekam na pismo z dzialu finansowego. Poza tym, banda kretynow w infolinii nie potrafi i NIE MOZE niczego zalatwic.Moga wpisac zlecenie, a potem i tak cie maja w [gluteus maximus] i od nowa-mail,telefon, zlecenie i...[gluteus maximus] i od nowa. niewiarygodne!!!!!!Od 1,5 miesiaca nie moge zrezygnowac z uslug bo list nie doszedl....kto korzysta dzisiaj jescze z uslug Poczty Polskiej i TPSA?!!!szalency?!a moze jest im to na reke bo Poczta Polska nie doreczajac listow, zalatwia w ten sposob im niwygodne sprawy?:)) Paranoja! NIE PO LE CAM !!!! NIGDY!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Poza tym, banda kretynow w infolinii nie potrafiooo dodzwoniłeś się na ich infolinie :D :D :D jak jest awaria internetu to jakoś nigdy ta infolinia nie działa.. żadko sie trafia, że mozna zgłosić awarie i i tak to nic nie daje :] NIE PO LE CAM !!!! NIGDY!!!!ja też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Chyba swoj teren maja w d*** Kiedy bym nie zadzwonil to milym glosem mnie obsluguja. Kilka niewyjasnionych spraw juz zalatwilem niemal odrazu. Lacze nadal biega z max przepustowoscia, dwie awarie spowodowane burzami byly naprawione w ten sam dzien. Macie pecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ostatnio zmienialem sprzet. Podczas gdy inna karta sieciowa jest w kompie to trzeba podac nowy adres fizyczny. Niby nic takiego ale ja to robilem o 8:00 w niedziele. Po godzinie mialem juz neta. Ja nadal oceniam AirBites baardzo wysoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 2 dni bez internetu przez to że nie było prądu... ale prądu nie było tylko pół godziny :] a przez reszte czasu nikomu sie nie chciało przyjść i naprawić awarii :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Kto ma Airbites i potwierdzi nowinę jaką zaraz obwieszczę ? Od jakiś 2 miesięcy mam łącze ponad 20Mb/s za cenę 2Mb/s - jest to wynik ze stronek testujących prędkości łącz. Czy Airbites zluzowało łącza, coś im się pokszaniło czy co to wreszcie może być ? Potwierdzone również przez mojego kumpla z bloku. Torrenty po 1MB/s ciągnę Z każdej niemal stronki leci maks, który daje serwer czyli 1MB/s - uhh gdyby tak były serki po 8MB to bym tak ssał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 No tylu z Was miało Airbites i nagle nikt ? Jeżeli ktoś się zastanawia zatem to opłaca się teraz brać jak nigdy dotąd. Transfery nie schodzą poniżej 1MB / s (1 mega bajta jakby ktoś myślał, że się pomyliłem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 A jak dokładnie działa Air Bites? Bo na ich stronie nie mogę znaleźć takich informacji. To jest radiówka? Jakieś szczegóły bym poprosił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakiernik Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Dołączam sie do prośby ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Tak kolega zachwalał a nagle nie jest w stanie nic powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Nie zaglądam tutaj często. Airbites jak działa w poszczególnych miastach to nie wiem. U nas wykupili rybnet, który ciągnął światłowody więc jest to stałe łącze żadna radiówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...