Skocz do zawartości
Marcin_gps

porownanie kart ATI

Rekomendowane odpowiedzi

A ja przedwczoraj kupiłem saphira 8500 250/250 i jest super. Może troche mało bajerów w doooożym pudełku, ale chodzi stabilnie i nwet nieżl się kręci.

pamięci to Etron tech 4ns.

tego samego co w pierwszym linku co podałem jak tak to super :) :) :D :D :twisted: tez sobie kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Songoku ten Herc mimo że ma takie parametry jak podałem wydajnościowo jest lepszy od większości kart z taktowaniem 250/250. Po prostu Hercules obniżył trochę taktowanie pamięci ale za to dał bardzo agresywne timingi. Po sflashowaniu biosem nie od Herculesa mój chodzi cały czas na 275/275 i nawet się nie grzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Songoku ten Herc mimo że ma takie parametry jak podałem wydajnościowo jest lepszy od większości kart z taktowaniem 250/250. Po prostu Hercules obniżył trochę taktowanie pamięci ale za to dał bardzo agresywne timingi. Po sflashowaniu biosem nie od Herculesa mój chodzi cały czas na 275/275 i nawet się nie grzeje.

Po sflashowaniu chodzi full stable??

Jak to sie ma do gwarancji?? Traci sie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z gwarancja to nie wiem, po sflahowaniu chodzi full stabilnie.

Co do gwarancji to podejrzewam ze jak sie nie przyznasz w serwisie to się nie zorientują, zresztą zawsze można w razie czego wgrać orginalny bios

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z gwarancja to nie wiem, po sflahowaniu chodzi full stabilnie.

Co do gwarancji to podejrzewam ze jak sie nie przyznasz w serwisie to się nie zorientują, zresztą zawsze można w razie czego wgrać orginalny bios

A to 275/275 masz na standardowym chlodzeniu bez radiatorkow na pamieciach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

standardowe chłodzenie bez żadnych dodoatków, temperatura pamięci przy ostrym wygrzewaniu 3DMarkiem jakieś 38-39 stopnii. Testowałem na Solteku DRV2 który mam dodatkowy czujnik temperatury na kabelku. Przykleiłem ten czujnik do pamięci od strony GPU. Pamięci co prawda 4ns ale Hynix robi dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak więc:

karte kupiłem za 534PLN i ma 24 misiące gwrancji

w 3dmarku mam stanrandowo 7600, a po podkręceniu (nie na maksa) 8600. myslę że dałoby sie wycisnać jeszcze pare stów po restarcie systemu i instalacji nowych katalizatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta radeon 8500LE 128mb TV  3,6ns  builit by ATI cena okolo 500zl  kreci sie super na standrat chlodzeniu lekkoo ponad 10k w 3dsmarku :-) 

Nie kopojcie min kart big shit chociaz nie mialem ale znam opinie :P

TO NIEMOZLIWE zeby oryginalna karta ATI ze 128 MB kosztowala 500 zeta. Powiedz gdzie kupiles. Pewnie uzywana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

futureshop jest w canadzie i karte kosztowala w przeliczeniu i kosztuje w sklepie dalej ! 500zl a co do wysylki ja odbieralem osobiscie mieszkam tu :-) ale jak jakies zamowienie wiem ze realizuje 7dni i jest u ciebie oklo 40zl lotnicza drog lub za jakies 10zl statkiem dlugo bardzo trwa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...