Skocz do zawartości
AKURAT

Acer Aspire 5014wlmi

Rekomendowane odpowiedzi

Ważna rzecz która się ostatnio pojawiła - pomimo obniżonego napięcia do 1,375V komp wyłącza się przy grze CoD2.

nie u mnie co prawda - ale warte zauważenia. mój kumpel ma takiego samego co ja, tylko że ja mam przerobiony nawiew na grafikę. on nie. i mówił mi ostatnio że kilka razy mu umarł podczas grania.

Edytowane przez VoyTECH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gralem bez obnizonego napiecia w cod2 i komp brykal elegancko, nawet wentyl nie chodzil na max obrotow, myslalem ze spadlo taktowanie i dlatego wentyl chodzi wolniej a tu mile zaskoczenie mobile meter wskazuje 2.4 GHz, malo tego dzisiaj podkrecilem fabryczne pamieci ze 133 na 166MHz za pomoca A64 tweaker'a , zapuscilem pcmarka i przechodzi bez problemu. Pozniej jak odpale cod2 to sie okaze czy sie nie wysypuje sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie dla uzytkownikow wlasnie tego modelu. Mam problem z dopasowaniem do niego pamieci 2x512. Probowalem juz oslawione Kingstony ddr400 ale niestety nie dzialaly dobrze. Zamienilem poki co na jakies TNT ddr333 bo tylko takie im zostaly i chodz dzialaja lepiej to np w Quake4 albo od razu albo po jakims czasie grafika sie chrzani. Poza tym przeciez ddr400 powinny chodzic na naszym lapku bez problemow..Wiec pytanie..czy ktos ma w swoim 2x512 i jakie to pamiatki sa..??? Bo poki co najlepiej chodzily mi 2x256 Nanya dostarczone z lapkiem i nie stwarzaly problemow...

Edytowane przez walker214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie dla uzytkownikow wlasnie tego modelu. Mam problem z dopasowaniem do niego pamieci 2x512. Probowalem juz oslawione Kingstony ddr400 ale niestety nie dzialaly dobrze. Zamienilem poki co na jakies TNT ddr333 bo tylko takie im zostaly i chodz dzialaja lepiej to np w Quake4 albo od razu albo po jakims czasie grafika sie chrzani. Poza tym przeciez ddr400 powinny chodzic na naszym lapku bez problemow..Wiec pytanie..czy ktos ma w swoim 2x512 i jakie to pamiatki sa..??? Bo poki co najlepiej chodzily mi 2x256 Nanya dostarczone z lapkiem i nie stwarzaly problemow...

2X512mb twinmos - bezproblemowo..... nic się nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i problemow ciag dalszy..Ciekawe ze u was wszystko gra, bo nic nie piszecie. Teraz nie wiem czy pomysl z obnizeniem napiecia byl dobry.JAk sie okazuje procek znow sie mocno grzeje mimo napiecia na poziomie 1,375V. Temp podczas gry przekracza 80 stopni podczas gdy jak na poczatku obnizylem napiecie osiagala max 74 stopnie.Teraz jak by napiecie wrocilo do 1,5 procek by chyba tego nie wytrzymal.. NIe wiem wiec co sie dzieje..:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i problemow ciag dalszy..Ciekawe ze u was wszystko gra, bo nic nie piszecie. Teraz nie wiem czy pomysl z obnizeniem napiecia byl dobry.JAk sie okazuje procek znow sie mocno grzeje mimo napiecia na poziomie 1,375V. Temp podczas gry przekracza 80 stopni podczas gdy jak na poczatku obnizylem napiecie osiagala max 74 stopnie.Teraz jak by napiecie wrocilo do 1,5 procek by chyba tego nie wytrzymal.. NIe wiem wiec co sie dzieje..:(

u mnie obniżenie sprawdza się.

co prawda na 1,375v wywalało np. cod2 (wychodził z gry że niby jakiś problem) a na 1,4v chodzi elegancko. no grzeje się i to dość mocno, ale się nie wyłącza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to napisz moze jeszcze jaka najwyzsza temp procka osiagasz? U mnie wynosi 81stopni poki co...Kilka miesiecy temu gdy redukowalem napiecie na 1,35V temp procka byla o jakies 7 stopni nizsza..JEdyne co wymienialem od tego czasu to dysk wiec moze to on na to wplywa,nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie nie wylacza to sie nie przejmuj, duzy wplyw ma tez temperatura otoczenia. Mi na COD2 wiatrak nie chodzi nawet na max obrotow, a temp procka to ok 72-73 stopnie, napiecie obnizone mam do 1.475V wiec prawie zero roznicy. Grafika max 105C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde temperaturke masz piekna..ja moge sobie o takiej tylko pomarzyc i to na nizszym napieciu. DZiwne,te same modele a taka roznica temperatur..Chyba ze zmieniales paste na procku i jesli takie sa skutki to sam od raz zmieniam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde temperaturke masz piekna..ja moge sobie o takiej tylko pomarzyc i to na nizszym napieciu. DZiwne,te same modele a taka roznica temperatur..Chyba ze zmieniales paste na procku i jesli takie sa skutki to sam od raz zmieniam:)

a co do pasty...

,ktora jest w koncu lepsza?

-Arctic Silver 5

-Ocz Ultra 5+

cena podobna sklad podobny,wiec jest jaks roznica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadnej pasty nie zmienialem, generalnie nic nie robilem jesli chodzi o poprawianie fabryki. Uzywam tylko RM CPU, najdziwniejsze jest to ze wiatrak nie chodzi na max'a przy gierkach choc taktowanie nie spada bo jest zablokowane w RM. Wczoraj gralem ok. 4h w AoE III zrobilem sobie wieczorny maraton i wydawalo mi sie ze temperatura grafiki byla mniejsze po dwoch godzinach gry niz przez pierwsza. Taka ciekawostka :)

Edytowane przez TarzaN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi