Skocz do zawartości
**luk**

Kontrolery Scsi I Raid Problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam problem z tym co w temacie, po reinstalacji systemu w menadżer urządzeń Kontrolery SCSI i RAID a w nim:

! ST3SHARK SCSI Controller

! Universall SCSI Controller

pojawiły sie wykrzykniki więc chciałem zainstalować sprzęt a system szuka sterów, po pewnym czasie komunikat ( w załączinku screen)i nie można zainstalować.

Więc usuwam sprzęt restart i system znajduje nowy sprzęt ale znowu po pewnym czasie pokazuje ten sam komunikat.

Komp uruchamia się prawidłowo dyski,CD,DVD widzi i nimei to raczej nie przeszkadza i bym tego nie zuwarzył gdyby nie inny problem.

Mam pytanie co zrobić by zainstalować te kontrollery.

Dzięki za jakiekolwiek porady .

post-118359-1126195671_thumb.jpg

Edytowane przez **luk**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Windows może nie mieć sterowników do Twojego sprzętu. Te sterowniki, które masz, są chyba przeznaczone dla Windowsa 95/98/Me > patrz komunikat, który podałeś. Stąd prawdopodbnie brak możliwości zainstalowania kontrolerów.

Spróbuj poszukać sterowników do tych kontrolerów do Windowsa XP na stronach WWW producentów kontrolerów.

Pozdrawiam,

MBX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze konfiguracja

Windows XP Professional Dodatek Service Pack 2

2,85 gigahertz Intel Pentium 4

8 kilobyte primary memory cache

512 kilobyte secondary memory cache

Płyta : Board: MICRO-STAR INC. MS-6788 10A

Bus Clock: 200 megahertz

BIOS: American Megatrends Inc. V1.2 on 07.00T 09/25/03

NVIDIA GeForce FX 5200

HDD SEAGATE 80GB ST380011A

CD LG CD-ROM CRD-8520B

DVD HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B

próbuje i dalej nie mogę tego rozgryść, tyczy to się chyba kontrolerów SATA/RAID ale czy to to nie jestem przekonany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sterów szukałem znalazłem do mojej płyty, zainstalowałem i nic. Dowiedziałem się jedynie to że ten ST3SHARK SCSI Controller to instalował sie z Daemonem i poprostu wywaliłem to i to i zainstalowałem Daemona jeszcze raz NOWEGO i ten kontroler zmienił sie na inny działeający.

Ale teraz został mi jeszcze Universall SCSI Controller kombinuje i nic mi nie przychodzi do głowy. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, w sumie co jeszcze mam zainstalowane to karta sieciowa (chodzi).

I po chwili zastanowienia :mur:

wywaliłem jeszcze ten Uniwersalny a do tego jeszcze Movie Jack i jest wszystko ok.

Widocznie było to związane z emulatorami.

Dzieki za pomoc. Bywajcie :D

Edytowane przez **luk**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi