Eskan Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Wycieranie miękką szmatką lekko nasączoną wodą, a później szybko do sucha nie pomaga. Tak samo jest gdy do wody dodamy odrobinę mydła. Tym bardziej chuchanie i wycieranie. Środek, którego używałem do CRT (metyoksypropanol) daje podobnie lipny efekt. Dalej zostaje kilka niezniszczalnych plam. Wszystko robię z rozwagą i staram się nie naciskać zbyt mocno matrycy. Nie próbowałem jeszcze alkoholu izopropylowego. Możecie coś jeszcze poradzić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 http://www.erakomputera.pl/artykuly.php?page=68 "Czynnością, która może wydawać się skomplikowana, jest czyszczenie monitorów LCD. Panele tego typu wymagają specjalnych produktów do czyszczenia. Niedopuszczalne jest tutaj użycie specyfików zawierających alkohol." TUTAJ za 15,94zł jest pianka "SCREEN TFT" do czyszczenia monitorów LCD. Może ona się sprawdzi? PS. Taki temat już BYŁ - niestety owy problem nie został tam rozwiązany - co mnie zmienia faktu, że mogłeś "podłączyć" się pod temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Dzięki! Poszukam czegoś bez alkoholu i ściereczek z mikrowłókien. Nie podłączyłem się pod ten temat bo: 1. Używając szukajki raczej nie gmeram w archiwum. 2. W aktualnych tematach nie natknąłem się na rozwiązanie swjego problemu :wink: No i ślepota też czasem może człowieka dotknąć B) Edytowane 8 Września 2005 przez Eskan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Aha - sorka..... Nie zauważyłem, że to archiwum....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ja czyściłem wilgotną ściereczką z mikrofibry i elegancko wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 chciałem zapytać czy ktoś używał i wyrobił sobie już zdanie na temat tego produktu Produkt Fellowes ściereczki do czyszczenia ekranu - dwustopniowe czyszczenie: pierwszą na mokro a potem drugą na sucho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 E tam duperele :D Ludwik z wodą i jest czysto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ja zawsze wilgotna szmatka i później przejechać taką do okularów i jest cool :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 E tam duperele :D Ludwik z wodą i jest czysto. robiłeś tak może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 można i benzyną ekstrakcyjną jak chcemy się pozbyć i brudu i matrycy :P jak narazie przecieram monitor LCD tylko ściereczką do okularów - ale to tylko kurz usówa, a pojawiły się już na monitorze jakieś plamki i tego chce się pozbyć ... no i chciałbym się dowiedzieć czy te ściereczki się sprawdzają, czyszczą i niepozostają smugi, itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 macie problemy;)... chusteczki higieniczne + woda prosto z kranu:) + troche cierpliwosci =skutecznosc 100%:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 robiłeś tak może?Owszem robię tak od zawsze. Zarówno monitor jak i matrycę w laptopie czyszczę właśnie w taki sposób. I NIC się złego nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Witam Swojego crt czyscilem wilgotna szmatka i Ok Raz sobie kupilem piankie to mi slady po niej zostaly - wiec painka juz nei ufam :) Teraz mam LCD w zwiazku z tym jaki produkt jest najlepszy - ja tej martycy boje sie dotknac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Hehehe ty sie boisz dotknac, a jak ja nie pilnowalem to rodzina kilka razy przejechala pronto i szmatka do mebli po moim i nic mu sie nie stalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Mokra szmata jak jeszcze jest w miare czysta po myciu podłogi :lol: Jakis plyn do szyb, sciereczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Jakis plyn do szyb, sciereczka.Płyny do szyb mogą zawierać alkohol więc to chyba nie jest dobry pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 dobra to wezme mokra sciereczke wytre a pozniej przetre druga sucha moze byc tak ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 metanol, izopropanol ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Witam co sadzicie o tym ? http://www.allegro.pl/item103209684_sciere..._microfab_.html Jutro musze to wyczyscic bo juz sie zaczyna brudzic ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 samą sciereczką syfu i tłustych plam (po palcach) z monia nie usuniemy... trza zastosować jakiś płyn ja juz róznymi sposobami probowałem, ale u mnie zawsze zostaja smugi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 też sie dołacze :) mam juz jedna do okularów z mikrofibry :P część syfu zciera ale po paluchach zostaje :D pytanie woda matycy zaszkodzi ?? (mam gdzieś tam nawet destylowaną xD ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 to ja odpowiem.. :) tydzień temu jak kupowałem w siriusie sojego LCDka to sie właśnie o to pytałem..i czyści się lekko wilgotna szmatką (albo takimi co sa w marketach już nasączone)..ZADNYCH płynów do monitorów, pianek etc (przeważnie są na bazie alkoholu) JEŚLI moitor jest naprawde brudny to wtedy należy dodać kropeleczke np. Ludwika..ale tak tyci tyci aby nie było piany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 chciałem zapytać czy ktoś używał i wyrobił sobie już zdanie na temat tego produktu Produkt Fellowes ściereczki do czyszczenia ekranu - dwustopniowe czyszczenie: pierwszą na mokro a potem drugą na sucho Używam nie Fellowes, ale Emtec, ale podobny patent. Trzeba się śpieszyć z wycieraniem suchą, bo inaczej brud przyschnie z powrotem na matrycy. Dość dobrze czyszczą, ale bez rewelacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pete86 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 ej, chlopaki, ale jak raz przejechalem po matrycy brightview chusteczka higieniczna z windexem do okien (nie wiem czy z alko czy bez) to chyba NIC sie nie stalo co ? :( uspokujcie mnie bo ten laptop ma dopiero tydzien, wiec jest na warunkach oltarzu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Po naprawdę wielu próbach z różnymi sposobami czyszczenia zastosowałem taki oto specyfik. Podebrałem go mojej teściowej raczej przez przypadek. Jest to pianka, która czyści naprawdę IDEALNIE matrycę LCD (mam monitor LCD jak i laptopa). Nie pozostawia po sobie żadnych smug a usuwa nawet stare i przyklejone brudy. Czyszczę tym także obudowę laptopa (czarny mat, metalowa). Cena niestety nieciekawa: 35 zł. Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez anx239 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja używam czegoś takiego http://img354.imageshack.us/my.php?image=clipboard01xq4.jpg po przetarciu wycieram do sucha bawełniana chusteczką - efekt doskonały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XRay ARth Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Sprawdziłem dzisiaj sposób z wilgotną szmatką i płynem do mycia naczyń ( jedna kropelka roztarta na wilgotnej części ściereczki), efekt 100%, po wyschnięciu żadnych mazów nawet pod światło, ściereczka z mikrofibry zakupiona w "Biedronce" za 3,50zł, potwierdzam skuteczność tej metody, ekran czarny i czysty jak z fabryki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...