Skocz do zawartości
JORDAN22

"Kampania Wrześniowa", czyli egzaminy poprawkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Ja troche nie łapie zajawki icon_biggrin3.gif przecież wakacje były do końca sierpnia icon_biggrin3.gif cos mi się obiło o uszy że jest taki "odłam" ludzi uczących się co mają wakacje do końca września ale nie kojarze tego :]

Nie trzymam z takimi , :D ponoć są tacy , ale to rzadkie okazy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to dopiero przycisneło, ciągnę dwa kierunki i w sesji miałem tylko dwadzieścia parę przedmiotów do odwalenia w tym od ch..a egzaminów. Wczoraj złożyłem indeksy i to bez jakichkolwiek podań :D

Moja recepy na budę?

1. Iść w zaparte, jak cię wyrzucą dżwiami wleź oknem i zdawaj ile wlezie aż cię będą mieli dosyć i puszczą z tróją.

2. Nie uczyć się za dużo, przeuczona sieć neuronowa popełnia więcej błędów, każdy informatyko-podobny o tym wie.

3. Pij piwo, bądź bamboocha, czy jakoś tak ;)

4. Okłady z młodych piersi są dobre na wszystko :)

Dobra spadam, został mi jeszcze tydzień wakacji i nie zamierzam go marnować, na pisanie gópih postów.

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam klopot z poprawieniem jednego kolokwium z matmy -calki umiem spokojnie na 3 ale baba daje hardcorowe zadania nie ma zadnego stopniowania trudnosci. W zestawie daje po 5 calek i wszystkie jakies pokrzywione ;/. W dodatku przedostatniej poprawki nie zaliczyl nikt z 22 osob.

Chce zlozyc podanie o zaliczenie komisyjne. Jak nejlepiej umotywowac swoja prosbe zeby go nie odrzucili ?

Pomoze ktos ?

Edytowane przez RS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce zlozyc podanie o zaliczenie komisyjne. Jak nejlepiej umotywowac swoja prosbe zeby go nie odrzucili ?

Pomoze ktos ?

Ja jak miałem komisa to napisałem tak...

"Proszę o dopuszczenie do egzaminu komisyjnego z przedmiotu ......... . Swoją prośbę motywuje tym , że chciałbym kontynuować swoją naukę na kierunku ... na (nazwa uczelni) i nadal poszerzać moją więdzę. Dziękuje za rozpatrzenie mojej prośby.

Wątpie zeby ktoś to czytał do komisu raczej zawsze dopuszczają , jak coś to idz pogadaj z rektorem albo prorektorem zalezy kto tam jest u Ciebie równym gościem.

PS. Jeśli w czwartek nie zdam tej cholernej rachunkowosci to czeka mnie podobny los czyli komis :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami nie liczy sie wiedza a tylko i wylacznie szczescie....

1657999[/snapback]

wlasnie szczescie ... ja jakos bardzo malo mam go na studiach :( ale dzisiaj uzyskalem zaliczenie z fizyki 26 egzam z fizy,a jutro wyniki z anala i oby byly pozytywne. Boze wysluchaj swojego niewiernego sluge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze wysluchaj swojego niewiernego sluge.

1658397[/snapback]

Niewiernego ma słuchać ? :D ja jestem niewierzący i nie polegam na Bogu :D nie no joke :D Mi też zazwyczaj pomaga tylko szczęście bo do nauki nie jestem zbyt chętny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można liczyć tylko na szczęście - prawdę mówiąc to powinno wyglądać tak, że na 3 zdajesz zawsze, choćby nie wiem jaki pech przyszedł (wyłączając ekstremalne przypadki utraty wszelkich zdolności umysłowych na czas egzaminu), natomiast wszystko wyżej zależy już w pewnym sensie od szczęścia.

U mnie od 4 semestru się luźniej zaczęło, takze z 4 i 5 mam znośną średnią 4.3, ale niestety semestry 2 i 3 ciągną mocno w dół :mur:

Niestety wielkimi krokami zbliża się początek semestru zimowego - o tyle dobrze, że jak syf na dworze, to się bardziej chce do nauki zabierać - jeżeli w ogóle kiedykolwiek mi się chciało :D ...

No w każdym razie współczucia dla tych co nie zdali - sam tego raz doświadczyłem i nie chce powtarzać. Najlepiej jest zdobyć dużo punktów w trakcie semestru, żeby egzam już tylko roztrzygał pomiędzy 3, 4 i ew 5, a nie o zdaniu czy nie zdaniu - wiem, że czasem jest ciężko, ale zwykle trudniej jest zdobyć więcej na egzaminie, niż kolosach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi