Skocz do zawartości
Elektron

Przekonałem sie na własnej skórze:(

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dziś mieli do mnie przyść ludzie z tepsy założyć mi Neostrade +, czekałem 3 tygodnie.Mieli być miedzy godz. 18-20 i o 19.50 telefon, że coś sie im spiepszyło i nie mogą przyjść dziś. KUR*A co za debile!!!!!!!!Powiedzieli że przyjdą najwcześniej za 2 tygodnie , mój satrszy sie tak wkórw**ł żę zrezygnował. ZAJERZYŁ SIĘ MAXYMALNIE!!!!!!!!I mam takie pytanko gdzie można zamówić jeszcze jakiegoś dobrego interneta??Mniej więcej w takich samych cenach itd.?????Ja też jestem [ciach :evil: ] po maxie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak mi zmieniali z neo na neo+ Było to samo..przychodzili chyba ze 3 razy (tzn. mieli przyjść). Czekałem ze 4 tygodnie, przyszedł koleś z tpsa, zadzwonił ode mnie na mój koszt oczywiście do centrali, powiedział: "Staszek odblokuj 512 na ten numer" Na odchodnym zostawił płytkę z oprogramowaniem "zainstalujecie se chłopaki..." i tyle go widziano. Trwało to ok. 10 min - miałem przejście z jednej taryfy na drugą za złotówkę. Ale jak słyszę że za coś takiego tpsa rząda 800 zeta to mi się to w pale nie mieści. Utwierdza mine to w przekonaniu że faktycznie na świecie są dwa kraje w których wszystko jest możliwe: USA i Polska :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerabialem to stary :( ale ze znam moterka z mojej centrali to nie musialem czekac kolejnych 2 tygodni tylko 2 dni 2 flaszki :)

btw. szkoda ze twoj ojciez zrezygnowal z NEO+ jest naprawde niezla;

Ta niezła buhaha ! Ja mam ją 3 miesiące i jakby z sumować czas jaki była niesprawna to wyjdzie 1 miesiąć ! Najdłuższa awarja jaką miałem to 11 dni ! A tak to po 2-3 dni na tydzień nie działa ! <span style="color:red;">[ciach!]</span>lona tpsa! Szukam teraz alternatywy ale znaleść niemoge :( . Jestem skazany na to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o albo modem :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak mam :( ale jak wochodze na DC i widze transfer 60-65 kb/s to mi przechodzi :)

zreszta wystarczy looknac jak nie zawodna jest Neo :http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watki&group=pl.internet.komunikaty&year=2002&month=11

To troche dziwne że masz tak dużo! Maksymalny transfer neostrady plus to 56 KB/S !.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np. łącze 128 kbps - czyli 128 kilo bitów na sekundę

1 bajt = 8 bitów

1B = 8b

czyli 128 kbps = 16 kBps

16 kbps - czyli 16 kilo bajtów na sekundę

Neo ma 512= 16 kb/s * 4 czyli 64 kb/s

...trzeba jeszcze jednak pamietac o tzw. bicie stopu:

Daje nam to: przy polaczeniach 8 bitow na bajt + bit stopu = 9 bitow.

ale to juz zalezy od metody transmisji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja od poltora miesiaca mam ping rzedu 800-1000 ms wiec zglosilem w usterkach. i co uslyszalem? ze to moze jest wina malej przepustowosci lacza i nic na to nie poradza. i szlag mnie trafil. rezygnuje z tego badziewia. przechodze na prywatnego dostawce.

TPSA TO ZLODZIEJE I S<span style="color:red;">[ciach!]</span>YSYNY

SMIERC TPSA

ZYCZE IM TEGO Z CALEGO SERCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja od poltora miesiaca mam ping rzedu 800-1000 ms wiec zglosilem w usterkach. i co uslyszalem? ze to moze jest wina malej przepustowosci lacza i nic na to nie poradza. i szlag mnie trafil. rezygnuje z tego badziewia. przechodze na prywatnego dostawce.

SMIERC  TPSA

Mocne słowa, ale popieram! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SMIERC TPSA

zgadzam sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Wawie polecam Astercity - mam 256Kb, jednak nie wiem dlaczego, ale chodzi mi na 100KB/s i więcej - to 256 to chyba minimum, czy coś w tym rodzaju - to samo jest w grach - pingi poniżej 100 i bez lagów - nawet w nowych grach. Raz miałem transfer 200KB/s przez cały czas ściągania pliku.

Władcę pierścieni (1.1GB) ściągnąłem w dwa dni (w nocy wyłączam kompa), a mój kumpel z bloku obok ciągnie to przez Chello juz od tygodnia (a Chello ponoc ma 512Kb/s).

Aster jest po prostu suuuper szybki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi zamontowali neo od ręki -tz. po wizycie w TP i podpisaniu umowy, dali modem i kazali zadzwonić pod odpowiedni nr. Transfer to 2Mb/s płacąc 266zł/miesiąc. Jeżeli o mnie chodzi to TPSA jest zaje&%sta :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np. łącze 128 kbps - czyli 128 kilo bitów na sekundę 

1 bajt = 8 bitów 

1B = 8b 

czyli 128 kbps = 16 kBps 

16 kbps - czyli 16 kilo bajtów na sekundę

Neo ma 512= 16 kb/s * 4 czyli 64 kb/s

...trzeba jeszcze jednak pamietac o tzw. bicie stopu:

Daje nam to: przy polaczeniach 8 bitow na bajt + bit stopu = 9 bitow. 

ale to juz zalezy od metody transmisji :)

To sa 2 bity na Bajt jakis informacji innych. Wychodzi 10bitow =1Bajt, 256kb/s= 25,6kB/s.

Nie jest tak? u mnie sie sprawdza w praktyce. :?: :?: :?: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemoge tego sluchac J[censored !]Ć TEPSE!!! jak mozna placici 800zl za instalke!! za to bym kompa mial, szukajcie u prywaciarzy i w malych firmach ja mam 256kb/s=max32KB/s ale place 80zl miesiecznie a za inst placilem 1 zl! jeszce z pocalowaniem w reke!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tepsa do grobu i już!

Mam wspomniane chello 256kbps które czasem działa jak 384 :)

Cena jest dość wysoka bo 199zł/mies ale jezeli to nie stanowi problemu to warto.

Jestem uzalezniony od i-netu wiec pamiętam dokładnie wszystkie awarie jakie miały miejsce. Jest to zazwyczaj brak netu na kilka godzin ~4 razy w miesiącu z powodu matki natury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi