Skocz do zawartości
Bobbit

Chieftec 420w Wybuchł...

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mniej więcej tydzień temu mój półroczny zasilacz Chieftec HPC-420-302DF 420W wyzionął ducha po 10 minutach konwersji filmu. jak wiadomo, podczas takiej konwersji wykorzystanie proca jest równe 100%. teraz pytanie - czy całe zajście to tylko zwykły przypadek, czy też nie? może zbyt mała moc zasiłki (chyba powinno wystarczyć te 420W...)? a może wszystko przez nie takie znowu wielkie podniesienie FSB z 200 na 217, dzięki czemu proc miał 250 mhzów więcej? :) chodził na tym taktowniu już 2 miechy bezproblemowo. chciałbym mieć pewność, żeby jakby co, nie podkręcać znowu, gdy Chief wróci z wakacji w serwisie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od paru miesięcy te serie chiefów- 360 i 420 w trapi epidemia zgonów. widać ptroducent na czymś usiłował zaoszczędzić. Mozliwe,zę właśnie dlatego chieftec całkowicie przyechodzi na zasilacze produkowane przez delte(zasiłki z przedrostkiem gps)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. mniej więcej tydzień temu mój półroczny zasilacz Chieftec HPC-420-302DF 420W wyzionął ducha po 10 minutach konwersji filmu. jak wiadomo, podczas takiej konwersji wykorzystanie proca jest równe 100%. teraz pytanie - czy całe zajście to tylko zwykły przypadek, czy też nie? może zbyt mała moc zasiłki (chyba powinno wystarczyć te 420W...)? a może wszystko przez nie takie znowu wielkie podniesienie FSB z 200 na 217, dzięki czemu proc miał 250 mhzów więcej? :) chodził na tym taktowniu już 2 miechy bezproblemowo. chciałbym mieć pewność, żeby jakby co, nie podkręcać znowu, gdy Chief wróci z wakacji w serwisie...

1639193[/snapback]

Tez uwazam ze problem tkwił w jakosci zasilacza a nie w zbyt małej mocy, jak sprawdziłem jakiej marki są częsci w szifteku 360 202 to wyszło ze firmy Duduś

Wg mnie zjechali z jakoscią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musieli zjechać, bo z tymi parametrami nie dało się utrzymać tak niskiej ceny.

Niestety, konkurencja nie śpi, a konstrukcyjnie zasilacze Sirteca są przestarzałe. Więc chciali pojechać jeszcze jakiś czas na marce jaką sobie wyrobili, niestety dorobili sięprzez to niezłego rozrzutu parametów. Jeden chief ciągnie duże konfigi, a drugi wybucha nawet przy słabszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi