Skocz do zawartości
RauloS

7800 Gt Plus Plyta Plus Procek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie bede mial duzo kasy mam kompa takiego jak w podpisie zamierzam sprzedac plyte glowna , procka i karte i kupic to co w temacie.Zamierzam kupic 7800gt a on jst na pcie16 prosilbym abyscie mi doradzili jaka kupic plyte glowna i procka powinienem miec do dyspozycji 2200zl(karta kosztuje 1700zl do 1800)co do karty jestem przekonany http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...3&TowarId=16379 o ile kasa pozwoli takze prosze o przyzwoita i tania plyte i procka rowniez :wink: prosze o pomoc w doborze plyty i procka dzieki z gory pozdro

Edytowane przez RauloS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400 na CPU i mobo z PCI-E? najtańszy Sempron stoi 205zł, za 195zł płyty nie kupisz.

Moim zdaniem odpuść sobie tego 7800, a zainwestuj w jakiegoś 6800GT za 1350zł powiedzmy;

Do tego Venice 3000+ za +/- 500zł oraz płyta, np.; Gigabyte K8NF-9 za +/- 350.

Wydaje mi się, że będzie to lepsze rozwiązanie.

Ew. brać 6600GT + Venice + płyta + zmiana RAMu na 2x512MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok w sumie dobrze mowicie ale ten 7800gt mnie max kusi jest extra lepszy od 6800gt i dlatego chce jaks tania plyte glowna na pci-e i procka np 2,4 sempron czy jakis inny,pozatym wszystkie nowe karty wychadza nia na agp tylko pci-e

Edytowane przez RauloS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok w sumie dobrze mowicie ale ten 7800gt mnie max kusi jest extra lepszy od 6800gt i dlatego chce jaks tania plyte glowna na pci-e i procka np 2,4 sempron czy jakis inny,pozatym wszystkie nowe karty wychadza nia na agp tylko pci-e

1639461[/snapback]

z sempronem to ten 78gt będzie ci może na pół gwizdka działał. jakbyś poczytał testy to wiedziałbyś, że nawet athlon 3000@2700 MHz często hamuje tą kartę.

stare przysłowie mówi: mierz siły na zamiary - kup lepiej jakiś sensowny zestaw a nie extra karte a reszta samo dno i wodorosty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1639461[/snapback]

bardzo ciężka decyzja ja też bym brał 7800 i do tego najtańszego venica ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1639461[/snapback]

Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi - bez urazy. :wink:

Kupujesz extra klimatyzacje a chcesz do niej dokupić dziurawego malucha z silnikiem od ws-ki? :blink:

Teraz powaznie.Zastanów się po co Ci taka karta graficzna skoro chce zaoszczędzić na płycie ktora musi mieć potencjał by tę karte "udźwignąć" a takze chcesz kupić procesor ktory sprawi ze Twoja karta okaze się tak naprawde słaba jak na mozliwości ktore posiada.Teraz - czy nie łatwiej jest zakupić porządną podstawę a kartę dokupić w miare dopływu gotówki? Czy wolisz kupic te karte ale aby ją wykorzystać za pół roku bedziesz zmieniał połowe podstawowych częsci komputera.

zrobisz jak zechcesz to jasne - ale jak zaoszczędzisz na procesorze i płycie - Twoja nowa karta będzie naprawde tylko niepotrzebnym wydatkiem bo moc jaka w niej drzemie - nadal będzie tylko drzemać. :lol:

jeszcze raz proszę o wybaczenie jesli zbyt dobitnie ale tak to wygląda

pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marny interes robisz tak jak byś silnik porsche wkładał do malucha ja bym zaczekał z 3-4miechy dozbierał i wtedy myślał a co do karty wiadomo kusi sam mam i wymiata czekałem z miech i wytrzymałem i wg mnie spełnia się w 99% :D w moim kompie,ale jak ty kupisz ją i marny proc i płytę to spełni się w 30-40% :D i tylko kasa pujdzie na darmo do tej karty tżeba wmiare przyzwoity sprzęt.Więc radze się narazie wstrzymać albo złożyć coś innego i dość wydajnego :D

Edytowane przez mendezX700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dodać nic ująć...

też się do takiego kompleciku przymierzam - DFi UT NF4 Ultra-D, 7800GT i pewnie Venice (bo na tego x2 nie wyrobię już :( )...tyle że kartę przywiezie mi znajoma z USA (na dzień dzisiejszy idzie wyrwać za ok 1100-1200 zeta...

Edytowane przez raven_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

athlon 3000 to jest najmniejszy na s939, jezeli chcesz ja mam do sprzedania winchestera 3000@4000(2550mhz) boxa, na gwarze i do tego płytke abit an8uguru otes, osiaga htt ok400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi