RauloS Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Witam nie bede mial duzo kasy mam kompa takiego jak w podpisie zamierzam sprzedac plyte glowna , procka i karte i kupic to co w temacie.Zamierzam kupic 7800gt a on jst na pcie16 prosilbym abyscie mi doradzili jaka kupic plyte glowna i procka powinienem miec do dyspozycji 2200zl(karta kosztuje 1700zl do 1800)co do karty jestem przekonany http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...3&TowarId=16379 o ile kasa pozwoli takze prosze o przyzwoita i tania plyte i procka rowniez :wink: prosze o pomoc w doborze plyty i procka dzieki z gory pozdro Edytowane 8 Września 2005 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 400 na CPU i mobo z PCI-E? najtańszy Sempron stoi 205zł, za 195zł płyty nie kupisz. Moim zdaniem odpuść sobie tego 7800, a zainwestuj w jakiegoś 6800GT za 1350zł powiedzmy; Do tego Venice 3000+ za +/- 500zł oraz płyta, np.; Gigabyte K8NF-9 za +/- 350. Wydaje mi się, że będzie to lepsze rozwiązanie. Ew. brać 6600GT + Venice + płyta + zmiana RAMu na 2x512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 co to za procek venice no a jakby jakas plyta na pci-e do 400zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 jeeeny...AMD 64 3000...Venice to jego jądro... za tą kasę to bym tak jak nitro mówi robił... za mało na proca i mobo Ci zostanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) no ok w sumie dobrze mowicie ale ten 7800gt mnie max kusi jest extra lepszy od 6800gt i dlatego chce jaks tania plyte glowna na pci-e i procka np 2,4 sempron czy jakis inny,pozatym wszystkie nowe karty wychadza nia na agp tylko pci-e Edytowane 8 Września 2005 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 no ok w sumie dobrze mowicie ale ten 7800gt mnie max kusi jest extra lepszy od 6800gt i dlatego chce jaks tania plyte glowna na pci-e i procka np 2,4 sempron czy jakis inny,pozatym wszystkie nowe karty wychadza nia na agp tylko pci-e 1639461[/snapback] z sempronem to ten 78gt będzie ci może na pół gwizdka działał. jakbyś poczytał testy to wiedziałbyś, że nawet athlon 3000@2700 MHz często hamuje tą kartę. stare przysłowie mówi: mierz siły na zamiary - kup lepiej jakiś sensowny zestaw a nie extra karte a reszta samo dno i wodorosty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 no ok w sumie dobrze mowicie ale ten 7800gt mnie max kusi jest extra lepszy od 6800gt i dlatego chce jaks tania plyte glowna na pci-e i procka np 2,4 sempron czy jakis inny,pozatym wszystkie nowe karty wychadza nia na agp tylko pci-e 1639461[/snapback] bardzo ciężka decyzja ja też bym brał 7800 i do tego najtańszego venica ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 no ok w sumie dobrze mowicie ale ten 7800gt mnie max kusi jest extra lepszy od 6800gt i dlatego chce jaks tania plyte glowna na pci-e i procka np 2,4 sempron czy jakis inny,pozatym wszystkie nowe karty wychadza nia na agp tylko pci-e 1639461[/snapback] Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi - bez urazy. :wink: Kupujesz extra klimatyzacje a chcesz do niej dokupić dziurawego malucha z silnikiem od ws-ki? :blink: Teraz powaznie.Zastanów się po co Ci taka karta graficzna skoro chce zaoszczędzić na płycie ktora musi mieć potencjał by tę karte "udźwignąć" a takze chcesz kupić procesor ktory sprawi ze Twoja karta okaze się tak naprawde słaba jak na mozliwości ktore posiada.Teraz - czy nie łatwiej jest zakupić porządną podstawę a kartę dokupić w miare dopływu gotówki? Czy wolisz kupic te karte ale aby ją wykorzystać za pół roku bedziesz zmieniał połowe podstawowych częsci komputera. zrobisz jak zechcesz to jasne - ale jak zaoszczędzisz na procesorze i płycie - Twoja nowa karta będzie naprawde tylko niepotrzebnym wydatkiem bo moc jaka w niej drzemie - nadal będzie tylko drzemać. :lol: jeszcze raz proszę o wybaczenie jesli zbyt dobitnie ale tak to wygląda pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 bardzo ciężka decyzja ja też bym brał 7800 i do tego najtańszego venica ... 1639569[/snapback] nawet jesli poza kartą zostałoby Ci 400PLN? Takie jest załozenie - karta i zostaje 400-500PLN a płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Znalazłem informacje o tej wersji 7800 GT co chcesz kupić Odrarzam Ci kupowanie tej karty bo ona jest fabrycznie podkręcona i za to płacisz ponad 100zł kup sobie 7800 GT za 1650 i będziesz stówe do przodu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) marny interes robisz tak jak byś silnik porsche wkładał do malucha ja bym zaczekał z 3-4miechy dozbierał i wtedy myślał a co do karty wiadomo kusi sam mam i wymiata czekałem z miech i wytrzymałem i wg mnie spełnia się w 99% :D w moim kompie,ale jak ty kupisz ją i marny proc i płytę to spełni się w 30-40% :D i tylko kasa pujdzie na darmo do tej karty tżeba wmiare przyzwoity sprzęt.Więc radze się narazie wstrzymać albo złożyć coś innego i dość wydajnego :D Edytowane 8 Września 2005 przez mendezX700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Nic dodać nic ująć... też się do takiego kompleciku przymierzam - DFi UT NF4 Ultra-D, 7800GT i pewnie Venice (bo na tego x2 nie wyrobię już :( )...tyle że kartę przywiezie mi znajoma z USA (na dzień dzisiejszy idzie wyrwać za ok 1100-1200 zeta... Edytowane 11 Września 2005 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 poza płytką i prockiem na start będziesz potrzebował jeszcze giga ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) no ok thx :) macie racje a jak cos jakbym mial kasy wiecej to jaka do tej karty proponujecie dobra plyte i procka :) pozdr co powiecie o tej http://sklep.benchmark.pl/pelny_16795.html Edytowane 9 Września 2005 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ja bym brał płyte z asusa... (wyceciało mi z głowy jej oznaczenie [skleroza] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Asusy na NF4 , mają problemy z wieloma kartami tv, a przy DVB, to ich żywot z reguły ,po max 2 tygodniach się kończy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 jednak chyba kupie gf7800gt , dfi nf4u-d , amd 64 2,8 lub 3,0 teraz ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 athlon 3000 to jest najmniejszy na s939, jezeli chcesz ja mam do sprzedania winchestera 3000@4000(2550mhz) boxa, na gwarze i do tego płytke abit an8uguru otes, osiaga htt ok400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 athlon 3000 to jest najmniejszy na s939, jezeli chcesz ja mam do sprzedania winchestera 3000@4000(2550mhz) boxa, na gwarze i do tego płytke abit an8uguru otes, osiaga htt ok400 1642916[/snapback] nieoplaca ci sie lepiej sie kreca venice y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) PlYTA GLOWNA KARTA W MAGICZNEJ CENIE :) PROCEK + chlodzenie jakies bedziesz musial dokupic:P Pozdro to wyjdzie niecale 2400zl Edytowane 11 Września 2005 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) dzieki wielke plyta mi sie spodobala dobra jest ??? 7800gt MSI jest rownie dobra jak GIGABYTE czy LEADTEK prosze powiedzcie procka takiego wlasnie wezme :) amd64 3.0 venice Edytowane 11 Września 2005 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...