Skocz do zawartości
player_sct

Tagan 380-u01 Vs Neotec Maximus 380 Vs Huntkey

Rekomendowane odpowiedzi

Na dniach czas zmienić wysłużony sporzecik (bartonik 2500/3200+)i mysle ze mój fortronik 300w PFC juz nie pociagnie.. co bedzie w budzie:

AMD64 3000 lub 3200+ 939

2x512/400 DDR

1xDVDRW

1xLive

2xHDD

grafa na PCI-E cos w stylu 6600GT, lub odpowiednik ATI

oczywiście proca będe kręcił, może nie totalnie ekstremalnie ale będe chciał troszke z niego wyciągnąć.

Teraz pytanie co wrzucić:

Huntkey HK-350AP

NeoTec Maximus 380W

TAGAN 380-U-1

Zalezy mi na ciszy bo mam juz dosyc jak mi sie fortron na 12V przełacza i wyje jak opętany ale także na stabilności. Forum przeorałem prawie całe, testy zasiłek oczywiście tez.. pytanie który z nich wybrać i czy one pociągna ten sprzęt. Raczej nie planuje grafik w stylu 6800gt czy SLI, czasy gdy giercowalem calymi godzinami juz sie skonczyly.

pLayer / Suspect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cisza = Tagan - posiadacz potwierdza :D

1644384[/snapback]

tylko zeby cisza w zasilaczu nie byla zachowana cena ciszy na procku ktory bedzie musial znosic grzalke jaka jest kazdy tagan.. nie kazdy smiga na codzien na zanizonych taktowaniach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierdzielsz stary, wystarcza 1 wiatrak przykręcony do budy ustawiony na +5v i nie ma żadnej róznicy w porownaniu do zasilaczy z szybszymi wiatrakami, poza tym obudowa tagana aż tak sięnie grzeje. Z tego co pamiętam bardziej grzeją obudowę zasilacze akasy i kilku innych firm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie, zgadzam się! Przed kupnem tagana (z podpisu) myślałem ze temperaturka nie wiadomo jak wzrośnie. tralala :D 2 wiatraki z tyłu obudowy które ledwo ledwo się kręcą, i przed i po temperatura wszystkich podzespołow taka sama. Tagan nie grzeje się tak bardzo jak niektórzy mówią, przynajmniej u mnie! pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierdzielsz stary, wystarcza 1 wiatrak przykręcony do budy ustawiony na +5v i nie ma żadnej róznicy w porownaniu do zasilaczy z szybszymi wiatrakami, poza tym obudowa tagana aż tak sięnie grzeje. Z tego co pamiętam bardziej grzeją obudowę zasilacze akasy i kilku innych firm.

1644512[/snapback]

Sam mam zamiar kupic cichszy zasilacz. Z zainteresowaniem zatrzymalem sie na http://zenfist.pl/pID/211 . Warto ? To beda moje dosc ciezko upracowane pieniazki.

I podpowiedzcie mi czy dobrze widze, ze to ten sam model co tutaj: http://sklep.benchmark.pl/pelny_21149.html

Do tego planuje w najblizszym czasie chieftec'a BX / BA. Ze sprzetu to 754 / sempron 2,2+ pci-e gf6600 seagate / hitachi 160gb, 1gb ramu bez duala, pozniej cos kolo 3,0+.

Pozdrowka.

Edytowane przez qlf0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi