Skocz do zawartości
Lozin

Klawiatura Bezprzewodowa A Może I Mysz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przyszedł moment na zmiane starej klawiaturki na nowa bo juz klawisze sie wytarły i pomyslałem ze może warto zainwestowac w coś co nie ma wkurzającego kabelka który plącze sie gdzies po biurku:/Doradzcie mi prosze co mam wybrac!Czytałem o efekcie opuźnienia i jakis dziwnych błędach typu ze klawisze żle reagują oczywiście moja klawiatura musi działaś perfekcyjnie bez żadnych opuźnień!Nie potrzebuje zadnych dodatkowych klawiszy!Musi być prosta a nie jakaś dziwacznie powyginana i mieć płaskie klawisze!Cena max 200zł dam linka do jednej która mi sie podoba!Bedzie to rodzaj wzoru którym chce sie kierować.Dziękuje wszystkim z góry z dobra rade!

http://www.pc.deal.pl/akcesoria/klawiatury...ss_Desktop.html

aha i odpadają te mini klawiaturki bez numerycznej itp.Wole żeby była jak najbliżej standartu!:-)

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta do której dałeś linka fajna jest :)

Mi się podoba też ta:

http://proline.pl/shop.php?prodid=4c4f4749...241585f434f5244

Ale kosztuje troche ponad 200zł

zobcz tu:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=141767

Edytowane przez Masaccio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ta też jest fajna!Ten temat juz czytałem piszą tam tylko o jednym zestawie i to jeszcze jakimś szajsowatym.Ja szukam czegos dobrego i najlepiej samej klawiatury!Jeśli nic nie znajde to bede szukał zwykłej z kabelkiem!Ale tez z wyglądu podobnej do tej którą teraz chce!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym temacie pisali o klawie do której dałeś linka. Ja bym chyba kupił tego logitecha za 219zl, nic fajniejszego taniej nie widziałem. A na jakieś trecery i mediatechy to szkoda kasy. Sam mam takiego logitecha

http://proline.pl/shop.php?prodid=4c4f4749...44c5f494e545f42

ale teraz żałuje, że nie dołożyłem trochę kasy, bo tamten jest dużo ładniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chcesz bezprzewodową to polecam produkty logitecha a szczególnie Cordless internet pro (z myszką) mam taki i jestem bardzo zadowolony bo daleki zasięg i zmieniam akumulatorki raz na 2 tygodnie a z komputera korzystam codziennie.

Jeśli z kabelkiem i sama klawiatura to świetny produkt to Logitech UltraX Flat Keyboard OEM linki do stron gdzie możesz kupić taki zestaw i klawiature:

zestaw Logitech

sama klawiatura

pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No obie są spoko ale znowu nie pasuje mi ENTER wole jak jest dóży wiec narazie szukam dalej!

Aha i mam takie pytanko co to znaczy ze klawiatura jest z

klikiem notebook-owym??????:/

Jeszcze jedno do tego zestawu Logitech UltraX Cordless Media Desktop jest ładowarka i akumulatorki (jeśli talk to ile?)czy trzeba kupowac baterie??

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No obie są spoko ale znowu nie pasuje mi ENTER wole jak jest dóży wiec narazie szukam dalej!

Aha i mam takie pytanko co to znaczy ze klawiatura jest z

klikiem notebook-owym??????:/

Jeszcze jedno do tego zestawu Logitech UltraX Cordless Media Desktop jest ładowarka i akumulatorki (jeśli talk to ile?)czy trzeba kupowac baterie??

1643281[/snapback]

Klik notebook-owy to znaczy, że są takie płaskie klawisze jak w laptopie a nie sterczące wysokie jak w tradycyjnej klawiaturze.

Na pewno nie wiem, ale chyba nie ma w zestawie ładowarki do tej klawiatury.

Edytowane przez Masaccio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to właśnie o takie mi chodzi klawisze!Kurde ale nadal nie moge znaleśc podobnej klawiaturki z dózym enterem:/Jesli był bym pewny ze ta ma akumulatorki i ladowarke w zestawie to bym sie na nia zdecydowal!

1644217[/snapback]

Z znalezienie takiej klawiatury z dużym enterem graniczy z cudem ;) Ja swoje baterie od myszki ładuje ładowarką od cyfraka, takze aż tak strasznie mi to nie przeszkadza. W mojej myszy akumulatory spokojnie starczają na kilka tygodni (w myszy światełko świeci się 24h na dobe) a w klawie na kilka miesięcy. Kolega ma zestaw firmy A4 to mysze musi ładować co dwa dni. Edytowane przez Masaccio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam Logitech UltraX Cordless Media Desktop. Więc jako plus leciutka i cicha klawiaturka,programowalne klawisze funkcjon. A na minus zasługuje myszka jej wykonanie pozostawia wiele do życzenia jednak przez tydzien użytkowania sprawuje sie wszystko dobrze. Szkoda że nie ma ładowarki do myszy, ale za tą cenę to i tak rozsądna oferta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok wiec chyba musze zacząć szukac czegś innego bo Masaccio masz racjie nie znajde takiej klawiatury z dużym enterem:/Juz przeszukałem chyba wszystkie sklepy internetowe!A nawet jesli bym przymknoł oko na enter to z bezprzewdowych podoba mi sie tylko Logitech UltraX Cordless Media Desktop a tutaj znowu nie ma ladowarki i akumulatorków wiec to dlamnie bardzo duzy minus:/nie bede latał co dwa tygodnie do sklepu po baterie do klawiatury albo robił zapasów:/Przcierz to bez sensu.Wogule to dziwie sie ze nie ma innego rozwiązania.Np.Myszka i klawiatura ma baterie podobnie jak tel. kom. i poprostu jak zaczyna byc słaba to podłanczasz kabelek i sie ładuje a jednocześnie pracujesz na niej.Fajnie by było nie:-)Tylko pewnie kosztowała by kupe kasy.

Ok panowie wiec wprowadzam zmiane.

Teraz szukam klawiatury z kabelkiem:-) ma mieć niskie klawisze i duzy enter:-) no a kształt pozostaje bez zmian. czyli jak naj mniej powyginana!!!

Aha i zeby kursory byly na swoim miejscu a nie ubite gdzies obok entera!!

O jeszcze cos takiego znalazłem

http://www.xpower-europe.com/?w=pr&idp=14

co o tym myślicie? ale pewno też trzeba mieć hurtownie z bateriami:/

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok kupuje ta ostatnią!Tylko ze u mnie w pobliżu nigdzie jej niema:/Znacie jakiś zaufany sklep internetowy?Znalazłem ją tutaj http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=5699&page=2 i jest tańsza niz na Allegro a to sklep polecany przez producenta.

Przepraszam za pomyłke to nie jest ta sama klawiatura ta nie ma Huba USb.

Klawiaturka juz do mnie jedzie:-)Jutro powinienem ją dostać to napsze czy spełnia moje oczekiwania. B)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przysyłka doszła bez problemów na drugi dzień.Kupiłem klawiature w sklepie SIRIUS http://w2.sirius.pl/ 19zł opłata za pobraniem 19zł wysyłka kurierska.Powiem wam ze klawiaturka jest zajefajna!!Przerosła chyba moje oczekiwania.Nie zwracam uwagi na dodatkowe klawisze bo ja i tak nie uzywam takich rzeczy ale jest ich 12 z tego 2 programowalne.Reszta przypisana do róznych funkcji jak głośniej, ciszej, uśpienie kompa, play/pause, stop. otwieranie programu windows Media Player co troche mnie wkurza bo nie da sie zmienic żeby otwierał sie Winamp:/ Jest też otwieranie I-explorer klawisze wstecz i dalej w przeglądarce. Kalkulator,Mój komputer co też jest bez sensu bo przecierz nie wszyscy tego używaja!Przynajmniej ja nie.Programowalne klawisze to klawisz do otwierania przeglądarki i Outlocka.Te moża dowolnie zmienic.No i kabalek jest za krótki:/ zaledwie 132 cm Nie wiem dlaczego dają takie krutkie kable!!??Moze w ten sposób chcą nas wszystkich namówić do bezprzewodowej ;-) A po za tym wszystkim to jestem mile zaskoczony wykonaniem!!Jest naprawde solidna i elegancka pisze sie na niej bardzo dobrze.Maly skok klawiszy ale bardzo dobrze wyczuwalny.Porty USB są super zabawką podłanczam sobie do nich np. IRd-e nawet bez kabelka i wygląda to ładnie i w niczym nie przeszkadza.(Na dole dałem fotke)Polecam wszystkim ta klawiature którzy dózo i szybka piszą, ona jeszcze bardziej przyspieszyła moje pisanie bo naprwde klawisze chodzą super!!!

POLECAM!!!

I dziękuje za pomoc w podjęciu decyzji.

post-107559-1126883099_thumb.jpg

Edytowane przez Lozin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi