Galago De Codi Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Zakladam cd.. poprzedniego tematu. Ktos pytal o kanał z ktorego ogladano konstelacje oriona. oto link Fajna mapka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Poszukałem środka ciężkości Ziemi ;] Orbita sztucznego satelity Ziemi jest elipsą (w szczególnym przypadku okręgiem) i leży w płaszczyźnie przechodzącej przez środek ciężkości Ziemi, który znajduje się w jednym z ognisk tej elipsy (lub w środku okręgu) – I prawo Keplera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Szkoda tylko, ze to nie ma nic wspolnego z New Age, ale oka... :mur: Gratsy Solid, dopiales swego. To nic, ze nie znasz definicji New Age oraz nie zdajesz sobie sprawy z tego, ze pytajac o nasze zdanie dot. proroctwa 2012 temat musial przyciagnac ortodoksow - temat zamknales i juz nikt nie bedzie mogl podwazyc Twojego zdania. Jeszcze raz gratuluje. Szkoda, ze naprawde ciekawe tematy sa zamykane :? Milej dyskusji o "New Age" życze :lol: Edytowane 8 Września 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) To czemu Solid Snake zarzucał, że piszecie w tamtym temacie o New Age ? :] Nie udzielam się w tych tematach, ale obserwuje z ciekawością :=). Edytowane 8 Września 2005 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 To czemu Solid Snake zarzucał, że piszecie w tamtym temacie o New Age ?Bo biedak chcial, zebysmy pisali tylko to, czego on sobie zyczy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Nikt snakeowi nie dał LINKA no to skąd mógł wiedzieć co to jest New Age :] Przeciez ciezko samemu wlezc w google i wpisac te dwa słowa. Ale jak sie wie wszystko bo jest sie tak bardzo oczytanym jak to snaku sądził no to po co wlazic :lol: und3r dales LINKA za pozno..3a bylo dac w poprzednim temacie :lol: Wow..wiec mozemy pisac wszystko i nikt na nas nie bedzie krzyczał ze mu temat psujemy?? JUPI.No to od jutra "dzisiaj" zasypujemy dzial ciekawostkami.A póki co dobrej nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Apo5 tylko pamietaj ze to jest forum dyskusyjne wiec nie ma sie co obruszac ze ktos ma inne zdanie niz ty . To miejsce na prowadzenie dyskusji a wiec nie spodziewaj sie ze wszyscy beda z otwartymi buziami czytac wasze "rewelacje". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VorTeX[PL] Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) My o tym pamiętamy.A Ty pamiętaj żeby tak cytowac wypowiedzi poprzedników aby nie ukazywać ich w świetle zupełnie niezrozumiałych i sprzecznych ze sobą jeżeli są napisane jasno i bezproblemowo ;) Wszyscy chętnie za to przeczytają to co zacytujesz z podręcznika naukowego. To właśnie rewelacje wprowadzają to iż możesz się wykazać swoją inteligencją oraz polemiką nie zapominaj o tym. Te "rewelacje" mają to do siebie że nie mówią o tym co wszyscy znamy, bo na discovery ktoś oglądał jak zbudowali piramidę wielkości vana udowadniając tym samym iż w starożytnych ludzie również sami zbudowali tysiac razy wieksze.Kompromis z poprzedniego tematu był następujący: egipcjanom nikt nie pomagał budować piramid jako że byli bardzo wysoko rozwiniętą cywilizacją.W takim razie poszukajmy, pomyślmy zastanówmy się w jaki sposób, JAKIMI sposobami udało im się stworzyć , ustawić te kamienne bloki tak aby przetrwały do dnia dzisiejszego powodując tym samym zakłopotanie nie jednego archeologa oraz naukowca nie potrafiącego pewnych informacji dotyczących piramid wyjaśnić. Edytowane 9 Września 2005 przez VorTeX[PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Wiem ze to nie jest nev age ale Solid sie uparł ze ma byc tylko o egipcie, a tak sie nie da. Gdy ktoś opowiada nam swoją chistorię mitami, nie wiemy co jest prawdą a co fałszem dopoki nie porozmawiamy z drugą osobą ktora tez ta chistorie przezyla... wtedy znajdziemy cechy wspolne danych relacji, ktore wstępnie mozy uznac za fakt. Potem nalezałoby się zając jezykiem i konstrukcja zdań. Bo chyba przyznacie ze język sumeryjski np jest językiem martwym, to samo aramejski itd... Nawet imie Boga Ojca JHVH nie wiadomo tak naprawde jak czytac (tetagram - zydzi nie zapislywali samoglosek i niewiadomo gdzie i jaką wlozyc w to slowo samogloskę). gdy juz sie uporamy z tym co mniej wiecej ktos mial na mysli. Mozemy zacząc szukac w geologii, wykopaliskach, fizyce itd... bez sensu jest wywód bez tych rzeczy... wiele było takich... tylko ze one nic nie wnoszą, nawet jesli trzymają się kupy... Dlatego w moim .. LOL ... moim :? topicu mozecie pisac co chcecie, byleby bez wyzwisk. Pozwalam (lol nr 2).. pozwalam na zdrową ironię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Do tych co mi zarzucaja ze nie wiem co to New Age... nawet sobie nie zdajecie sprawy ile o tym czytałem. Masz tu chociaż z wikipedii wycinek ale wywodów jest na ten temat coraz wiecej New Age (z ang., wymowa nju: ejdż; także Nowa Era, Nowa Epoka, Ruch Nowej Ery, Era Wodnika, Sprzysiężenie Wodnika) - to nieformalny, wielopostaciowy i wielowymiarowy, alternatywny ruch kulturowy, który narodził się w latach 60. XX wieku w USA, a następnie zdobył liczne grono zwolenników na całym wiecie. Obecnie w pierwszej dekadzie XXI wieku zdobywa coraz więcej zwolenników i tendencja ta wzrasta. Termin New Age ma astrologiczny rodowód i wišże się z wiarš w nadejcie epoki Wodnika pod koniec roku 2012, w której przed ludzkociš otworzš się nowe, fascynujšce możliwoci. Zgodnie z tym przekonaniem zbliża się kres panowania chrzecijaństwa (Ery Ryb) które, według wielu krytyków z kręgów New Age, jest odpowiedzialne za liczne negatywne przejawy cywilizacji Zachodu. Według wyznawców New Age, w roku 2012 dobiegnie końca epoka Ryb (interpretowana jako epoka chrzecijaństwa) i nastanie czas pokoju i jednoci. Jednak poprzedzi to zdarzenie wiele kataklizmów, które doprowadzš do mierci wielu milionów ludzi. Według niektórych ródeł z kręgu tej kontrkultury, do roku 2012 staniemy się wiadkami takich zdarzeń jak np.: III Wojna wiatowa, objawienia obcych cywilizacji na Ziemi, przebiegunowanie Ziemi czy upadek Kocioła katolickiego. ródeł tego poglšdu oraz genezy całego ruchu należy szukać nie tylko w astrologii, również w teozofii (zwłaszcza w pismach A. Bailey ważnej prekursorki New Age), antropozofii (R. Steiner) oraz kontrkulturze lat 60 (np. ruch hippisowski). Jednym ze znaków rozpoznawczych ruchu New Age jest panteizm, czyli wiara w to, że wszystko jest Bogiem a Bóg jest we wszystkim. New Age zakłada iż wszyscy sš jednociš, a poczucie odrębnoci jednostki od wiata i innych istot jest iluzjš wytworzonš przez umysł. Ruch ten zaleca wiele praktyk, majšcych na celu zjednoczenie ze wiatem i wiatłem. Sš to np. medytacja, koncentracja, afirmacja, joga, reiki i channeling - przekazy od obcych cywilizacji poprzez osobę będšcš w transie (np. przekazy Kasjopean, Plejadian, Ra, Wingmakers) Tak jak mowilem, New Age potrafi sie nawet bezczelnie podpišc o to co rzekomo glosi Kod Biblii (np IIIWW) Szkoda ze np nie widza takich matryc (polecam sprobowac je przetlumaczyc na polski): http://www.exodus2006.com/L0rd%20kyr0N/newage.htm http://www.exodus2006.com/fab/newage.htm Powtarza się słowo "Mason"? Tak, i to sie potwierdza z mojš teoriš ze to jest wytwór masoński to całe New Age. O tym ze masoneria czci szatana to chyba wiecie, czy nie:> A co to oznacza to juz dopowiadac nie musze. Zresztš o tym pozniej. I mimo ze gadanie o samej budowie piramid nie nalezy do tego, tak samo spekulacje itp, to juz glosy do jakich dochodziło odnosnie "bogow z Nibru" ze to nie mit, a nasza historia to juz bylo przegiecie. Nie wiem czemu macie problem? Prowadzicie sobie dalej dyskusje w topicu odrazu nad starym wiec ocb? Ja zrobilem to m.in dlatego, że na własnej skorze wiem jak takie topici, treci gloszone ze "to nie mit a nasza historia', przytaczanie jaki interpretacji, ktore sa specialnie tak opracowane zeby latwo trafiało do "mainstreamowego czytelnika" itp itd. Wiem jak podobny topic zadziałš na mnie, wiem jak zadziałał na moich kolegow i jakie byly tego konsekwencje, dlatego nie chcialem brac za to odpowiedzialnosc, że "gdybym nie zalozyl topica 2012 to by tego nie bylo" No i teraz to "pozniej" co obiecałem Wraz z nastaniem roku 1994 wiele czasopism, zajmujšcych się dotychczas sprawami nie z tej ziemi", ezoteriš", nowš gnozš" lub po prostu nowymi" uroczycie przywitało Erę Wodnika. W jednym z takich pism czytamy: Witajcie w Erze Wodnika! Przed dwoma tysišcami lat Ziemia weszła w astrologicznš Erę Ryb, która zaowocowała pojawieniem się i dynamicznym rozwojem nowej religii -chrzecijaństwa. Obecnie, czy tego chcemy, czy nie, przechodzi w Erę Wodnika, przynoszšc ogólny zwrot w stronę duchowoci. Ronie zainteresowanie religiami i kierunkami duchowego rozwoju praktykujšcymi miłoć i życzliwoć dla wszystkich istot. Tak kochani, wychodzimy z materializmu!"W wielu polskich miastach na poczštku roku organizowane byty dyskoteki na powitanie Wodnika! Przekonanie o nastaniu Nowej Ery, która zwycięży chrzecijaństwo z końcem XX w., było już obecne w pismach Towarzystwa Teozoficznego założonego w 1875 r. przez Helenę Pietrownš Bławatskš, której następcami byli: Annie Besant (1847-1933) i Alice Bailey (1880-1949) oraz Rudolf Steiner (1861-1925) - prorok" antropozofów. Zgodnie z ich nauczaniem Wodnik (nosiciel wody) wyleje na wiat nowego ducha, który za pomocš jogi, medytacji i tym podobnych psychotechnik będzie prowadził lud Nowej Ery do ekspansji wiadomoci i owiecenia, co umożliwi człowiekowi życie bez problemów. Według pewnych tajemniczych wskazówek ruch ten miał pozostawać w ukryciu do 1975 r. Już jednak w 1966 r., w słynnym musicalu rockowym Hair, który po raz pierwszy wprowadził na scenę pełnš nagoć, znalazły się m.in. następujšce słowa: Mistycyzm da nam zrozumienie, człowiek znowu nauczy się myleć dzięki Wodnikowi, dzięki Wodnikowi!" Termin New Age" (ang. nowy wiek, nowa era), użyty na okrelenie nowego ruchu, wszedł na stałe do współczesnego języka dopiero w latach siedemdziesištych. Byt już jednak wczeniej używany np. przez R. Steinera w jego wystšpieniach z 1915 r, opublikowanych w 1957 r. przez antropozofów w ksišżce pt. Preparing for Sixth Epoch (Przygotowanie do Szóstej Epoki). Tytuł New Age" nosi także oficjalne pismo amerykańskiej masonerii ukazujšce się już od XIX w. W symbolice i nazewnictwie masońskim bardzo często pojawiajš się wyrażenia: Nowa Era", Nowy Porzšdek wiata", oczyszczenie przez Wodnika". Energiczny i dobrze zorganizowany ruch New Age za główny cel swego działania uznaje ukształtowanie nowego porzšdku wiata, który będzie nacechowany grupowš wiadomociš oraz synergiš (połšczonym działaniem wielkich grup ludzi). Grupy New Age w południe 31 grudnia 1986 r. przeprowadziły na całym wiecie wspólnš akcję, którš była wiatowa chwila współpracy, traktowana jako częć wiatowego dnia uzdrowienia. Jego celem było wzmocnienie pola mocy", które ma prowadzić wszystkich do pokoju, miłoci i jednoci. Propagowana wówczas medytacja uzdrawiajšca wiat zawierała m.in. następujšce słowa: Teraz jest czas poczštku..., ludzkoć powróci do boskiej natury..., uzdrowienie nastšpiło, wiatu zostało przywrócone zdrowie. .. Jestem współstworzycielem z Bogiem i nadchodzi nowe niebo, ponieważ dobra wola Boga wyraża się na ziemi przeze mnie. Naprawdę ja jestem Chrystusem Boga..., ponieważ Bóg jest wszystkim, a wszystko jest Bogiem. Ja jestem wiatłociš wiata... A teraz wiatłoci wiata odpowiada jedna Jań i moc wszechwiata... Widzę teraz przed moimi oczami zbawienie planety, ponieważ wszelkie fałszywe wierzenia i błędne wzorce się rozpłynęły". W słowach tych pojawiajš się niektóre podstawowe tezy New Age: nadeszła Nowa Era, która zwycięża to, co stare; człowiek jest zanurzony w bóstwie, a wiat i bóstwo to jedno (panteizm); człowiek w sobie samym mieci moc zbawienia, nie potrzebuje więc Jezusa Chrystusa.U ródeł nauczania New Age leży przekonanie, że istnieje wewnętrzny lad naszej planety, zaprowadzany przez istoty duchowe, czyli mistrzów mšdroci", którzy w rzeczywistoci okazujš się demonami. Wišże się z tym próba wskrzeszenia wielu pogańskich bogów i bożków, a także próba ubóstwienia Lucyfera, którego Alice Bailey nazywała władcš ludzkoci". David Spangler, jeden z liderów New Age i dyrektorów jego centrali, którš jest fundacja Findhorn w Szkocji, ogłosił: Lucyfer działa w każdym z nas, by doprowadzić nas do pełni i kiedy zmierzamy do Nowej Ery, która jest erš pełni człowieka, każdy z nas w jaki sposób jest doprowadzony do punktu, który ja okrelam jako inicjacja lucyferowa (akt powięcenia się Lucyferowi). To szczególna brama, przez którš każda osoba musi przejć, jeli całkowicie ma wejć w obecnoć jego wiatła i pełni". Poród symboli, którymi posługuje się New Age, znajdujš się m.in. swastyka, okultystyczny indogermański znak szczęcia oraz liczba 666", która jest w Biblii symbolem Bestii (por. Ap 13, 18). Według Alice Bailey liczba ta posiada więte cechy i należy się niš posługiwać możliwie jak najczęciej, aby przyspieszyć nadejcie Nowej Ery. Innym symbolem, również często używanym, jest tęcza, która ma oznaczać most między człowiekiem a nadduszš, czyli duchem wszechwiata. New Age stanowi specyficznš syntezę religii wschodnich, dawnego nauczania tajemnego, gnozy i spi-rytyzmu. Obejmuje więc w konsekwencji wszelkie odmiany okultyzmu, takie jak: jasnowidzenie, astrologię, hipnozę, efologię, praktyki jogi oraz itologię, panteizm, wiarę w reinkarnację i odrodzenie magii. Ponieważ New Age zmierza do pogodzenia wszystkich przeciwieństw w harmonii wszechwiata, uznaje okultyzm i naukę za równe sobie. Znosi także przeciwieństwo między dobrem a złem, tłumaczšc odrzucenie wartoci etycznych tolerancjš zmierzajšcš do pogodzenia wszystkich religii.New Age ma również swojš politycznš wizję Nowego wiata. Jak twierdzi C. Constance w ksišżce wydanej w 1986 r., ostatecznym jego celem jest całkowita kontrola nad wiatem poprzez postulowanie rozwišzania lub zniszczenia indywidualnych państw i poszczególnych narodów w imię pokoju i bezpieczeństwa". Elementami, które zbliżajš wiat do realizacji tego celu, majš być m.in.: ogólnowiatowy system kart kredytowych, wiatowa władza kontrolujšca zaopatrzenie w żywnoć, ogólnowiatowy system podatkowy, kontrola biologicznej populacji i chorób oraz obowišzek poddania osobistego życia ogólnowiatowemu zarzšdowi. Stšd też bierze się cisłe powišzanie New Age z wpływowymi organizacjami międzynarodowymi, takimi jak: ONZ, UNESCO, wiatowa Rada Kociołów, Klub Rzymski, Fundacja Rockefellera, Fundacja Forda czy masoneria. Swoje hasła New Agę propaguje na różne sposoby. Wišże się m.in. ze wiatem biznesu, którego przedstawiciele stajš się goršcymi zwolennikami ruchu podkrelajšcego, że w Nowym wiecie główny akcent będzie położony na samozadowolenie i osobisty sukces, a nie na cišgłe przypominanie o pracy i obowišzkach społecznych jednostki. Za fasadš obojętnych lub nieszkodliwych tematów, takich jak: zdrowa żywnoć, propagowanie diety, ekologia, ochrona rodowiska i praw zwierzšt, medytacja i psychotreningi, kampanie rozbrojeniowe czy programy feministyczne, kryjš się praktyki okultystyczne. Przewodnik New Age, opublikowany w Stanach Zjednoczonych w 1979 r., podaje dziesięć tysięcy adresów współdziałajšcych z nim organizacji. Okazuje się, że w sferze oddziaływania Wodnika znajdujš się prawie wszystkie organizacje feministyczne, ekologiczne, niekonwencjonalne grupy naukowe i wyznaniowe. Przykładowo można wymienić: partie zielonych, grupy typu Greenpeace czy Animals Liberation Front, Ruch Transcendentalnej Medytacji, Ruch wiadomoci Kriszny, Ruch Rozbudzenia Ludzkiego Potencjału i inne.New Agę bardzo szybko zyskuje popularnoć. W ankiecie przeprowadzonej w USA w połowie lat osiemdziesištych, dotyczšcej przekonań religijnych Amerykanów, dwadziecia tysięcy okreliło swojš religijnoć jako - zwolennik New Age. Obecnie w samych Niemczech oblicza się liczbę uczestników i zwolenników ruchu na pięćset tysięcy. Księgarnie całego wiata zalewane sš wydawnictwami z kręgu Wodnika. Arnold de Lassus ocenia, że we Francji sprzedaje się rocznie około szeciuset tysięcy ksišżek o tej tematyce. Belgijski kard. Godfried Danneels, próbujšc okrelić New Age, napisał: New Age nie jest religiš, a jednak jest religijny, nie jest filozofiš, a jednak jest wizjš człowieka i wiata, a także kluczem do interpretacji rzeczywistoci; nie jest naukš, a jednak opiera się na prawach naukowych, nawet szuka tych praw w gwiazdach. New Age jest mgławicš, która zawiera ezoteryzm i okultyzm, co z myli mitycznej i magicznej na temat tajemnic życia oraz szczyptę chrzecijaństwa, a to wszystko zmieszane jest z ideami wywodzšcymi się z astrofizyki". Wydaje się, że jestemy wiadkami spełniania się zapowiedzi w. Pawła: Duch za otwarcie mówi, że w czasach ostatnich niektórzy odpadnš od wiary, skłaniajšc się ku duchom zwodniczym i ku naukom demonów" (l Tm 4, l). Na innym miejscu zapytuje: Jakaż jest wspólnota Chrystusa z Belialem lub wierzšcego z niewiernymi?" I radzi: Przeto wyjdcie sporód nich i odłšczcie się od nich" (2 Kor 6, 15. 17). Spotykajšc się z New Age, wszyscy stajemy wobec koniecznoci wyboru. Jest to rodzaj egzaminu z naszej wiary i powołania chrzecijańskiego. Jezus powiedział przecież: Moje owce słuchajš mego głosu, a Ja znam je. Idš one za Mnš i Ja daję im życie wieczne. Nie zginš one na wieki i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki" (J 10, 27-28). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Poza tym - topic o 2012 jest już otwarty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Poza tym - topic o 2012 jest już otwarty. 1639832[/snapback] Dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VorTeX[PL] Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Watpie czy ktos tam cos jeszcze bedzie pisał...za dużo ograniczeń przez "ojca" tematu -_^ A jak powiedział towarzysz Galago, Nibiru i cala reszta uwazana za new age czy tego chcemy czy nie łaczy sie ze sobą w pewnych miejscach. Wygląda na to że na całym świecie zaczęła rodzić się nowa religia ?? New Age...osobiście wierzę w jedynego Boga wszechmogącego stworzyciela CAŁEGO wszechświata, całej materii,energii,wszystkiego. Ludzie zaczynają wierzyć w coś innego.Pamiętacie co się działo jak ludzie zaczęli czcić złotego cielca?? Bóg zesłał na nich karę. Zobaczcie to sie ciagle na ziemi dzieje...wszędzie kataklizmy, śmierć tysięcy ludzi...zastanawiające. Edytowane 9 Września 2005 przez VorTeX[PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ja nie wierzę w zadne nev age. Bóg z Biblii brzydzi się astrologia i wszelkiego rodzaju wrozbami. Więc trudno by szukac dat konca systemu biblijnego poprzez cos co jest złe wdł biblii.. bIBLIA BRZYDZI SIĘ LUDZMI KTORZY DATAMI SIĘBAWIĄ. Bóg tego stanowczo zakazuje. Jest wiele religii ktore przewidywaly koniec systemu na 1985 rok, jacys biblisci uwazali ze da sie to obliczyc z proroctwa izajasza i stosunku 3lat od zburzenia murów do powrotu rzymian.. wiem ze tak było u swiadków, gdzie nastopil wielki rozłam, na tych ktorzy zgodnie z biblia mówili ze nie wiadomo nic, i na tych ktorzy szykowali sie na koniec. Po rozłamie wielu odeszło do badaczy, do kosciola luteranskiego, lub wogole dało sobie spox z religią. Ja tych bzdur w stylu nev age nie uwaam za prawdziwe. Data 2012 wydaje sie mozliwa, ale to nie znaczy ze bedzie, tak samo jak 1985 sie wydawal realny dla niektorych badaczy i swiadków. tylko tych ludzi zwiodła ludzka filozofia. Mnie natomiast interesuje dlaczego w wielu religiach akurat te czasy konca czy daty pokrywaja sie ze sobą. Oj ciekawe ciekawe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Tutaj coś o Kodzie Leonarda Da Vinci http://www.kulty.info/art/339 Ja sie zastanawiam, czemu wyznawcy New Age tak lubią mącić chrześcijaństwo i jego historie? Czyzby moje przepuszczenia ze jest to specialny twór ktory ma na celu odwieźć wierzących od chrzescijanstwa? Dla przykladu Kod leonarda... teraz dopiero bedzie sie dzialo jak trafi dojeszcze wiekszego grona odbiorcow poprzez film jaki jest krecony. Samo nibru nie nalezy do New Age. Poprostu planeta, ktorą moglby Bog wykorzystac do procesu oczyszczenia. Jak ja to widze? jesli Bóg nie wykorzystałby do do tego tej planety, i poprostu, nagle na caylm swiecie zaczely by sie dziac straszne kataklizmy jak potop, wszyscy by padli na kolana i powiedzieli "ręka Boga! WIERZE!" A wykorzystujac planete, tak przynajmniej bedzie jeden z ostatnich testow m.in. na pierwsze przykazanie. Bo wlasnie wyrastaja w okol tego mity, ze tam są bogowie, co nas uratuja itp... Komus zalezy bardzo aby ludzie w to wierzyli. Aby odeszli od Boga... Szatan?--->UFO?--->Masoneria?--->new age? A co do powstawania nowej religii... Oczywiscie! O tym juz sie dawno mowi. U nas poprostu to jest mało popularne, ale juz sie niepokojaco nasila. Oto fragment z przepowiedni papieskiej Piusa X. Następnym będzie "chwała drzewa oliwnego" - papież, którego pontyfikat przypadnie na czas ogromnego rozwoju wiary w zjawiska paranormalne - epokę New Age. Z jednej strony rozpocznie się ogromny, masowy odwrót wiernych od Kościoła, a z drugiej wszelkie zjawiska paranormalne opanują ludzkie umysły i staną się samodzielną religią z milionami wyznawców. Osiągnie to tak niebywałe rozmiary, że papież będzie zmuszony szukać porozumienia z wyznawcami nowej wiary.Wszyscy mówią ze new Age ma rozkwit tak duży jak nigdy dotąd. Nawet na wikipedii to piszą ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Jezus mówił o ludzkiej filozofii. Dlaczego pisalem o ufo i nefilimach.. niestety dzieki Tobie Solid :lol: moja metoda akuszerki nie wyszła. Więc nie bede juz owijał w bawełnę w coja wierzę. Tak wierze w opowiesci sumerów babilonczyków, hetytów zydów, kazda z tych opowiesci jest prawdziwa. tylko... no wlasnie Biblia oposuje to z jedynej slusznej strony. Tymi Bogami na ziemi - byli nefilimowie, anioły które sie zmaterializowały na ziemi. - Demony. Nigdzie nie jest napisane w biblii ze to Bóg czy cos takiego. Co do kwestii wiezy babel. - jest to jedyna wzmianka zastanawiajaca mnie. Dlaczego Bog pomieszał języki?? byc moze wlasnie dlatego ze ludzie mieli za duza wiedze, i za bardzo by odeszli od jego zamierzen. Nie wiem tego nie rozumiem - pisze szczerze zeby nie bylo ze sie wymądrzam - nie - wszystkiego nie rozumiem. Dlaczego new age ma byc tak popularny?? Proste. Biblia mówi ze ma stanąc obrzydliwość w miejscu świetym. - A czym dla boga jest mieszanie jego czystej religii z obrzydliwością jaką jest filozofia poganska. New age - to nie jest zwykle odstepstwo kosciołów, to nie jest wiara w dogmaty , w przywodców ludzkich, polytykę. - to wlasnie jest najwieksza mystyfikacja sztana. WSZEDZIE, Wszędzie na kadym forum ludzie wypisują o tych proroctwach.. co jest napisane w biblii?? NIKT NIE NZA DNIA ANI GODZINY. Przewidziec mogą tylko istoty duchowe - takie jak aniolowie i demony - ale nie na zasadzie daty, tylko okresu. Ludzie zamiast trzmać się nauk chrystianizmu - wolą... szukać w egipcie... lol.. o cywilizacji ktora zostala 3 razy odrzucona przez JHVH ze ST. U babilonczyków?? Ktorzy zostali zlikwidowani przez Dariusza Meda z wyroku Boga?? To czy ludzie sie odłączą od wielkich kosciolów w tym katolickiego - to juz sobie odpowiedzcie sami.. pisze o tym ksiega obajwienia... Jaki kosciol ma na sobie najwiecej grzechów ?? jaki kosciol kolaboruje z politykami - co wiecej mówi ze jedyna droga do krolestwa jest urzial w demokratycznych wyborach, jaki kosciol ma kapelanów w wojsku?? Jaki kosciol nie uczy podstaw ewangelii, a tylko mieszankę wsoich dogmatów poganskich pomieszanych z chrystianizmem biblii?? Jaki kosciol zmienia zasady z biblii, i uwaza ze dogamty sa wazniejsze niz nakazy Jezusa? Objawienie mówi jasno - po milosci ich poznacie. Reasumujac... tak całe new age ma racje bytu.. tylko ze nie są to nauki Boga a demonów. Tak mówi biblia i tak ja w to wierzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Poczytajcie sobie Skoro masonieria wyznaje szatana to co powiesz o Rozokrzyzowcach bo one sie ze soba w pewnym stopniu lacza. Nie wnikam juz w to ze masoni sa bardzo elitarna gropa (sekta sa ale dzialajaca legalnie) do ktorej nalezelo wielu znanych i szanowanych ludzi. A co do tej sekty to nie martwil bym sie o nia bo w koncu to tylko sekta a nie religia ;) Edytowane 9 Września 2005 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 No i teraz doszlo do takiej absurdalnej sytuacji, ze mamy dwa topici praktycznie o tym samym. Zaprawde swietnym pomyslem bylo dzielic ten topic. Teraz osoby, ktore chca wziac udzial w dyskusji beda musialy pisac dwa razy to samo (tylko w inny sposob, zeby, bron Boze, nie zdegustowac Solid_Snake'a). A poniewaz malo komu cos takiego odpowiada, oba tematy ucichly. Brawo. Osobiscie bede odpisywal tylko w tamtym temacie, a jesli moje posty zachacza czasem o "New Age" (w mniemaniu Solida), to niestety trzeba bedzie znowu zamknac topic (albo dac mi bana:>) :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Jezus mówił o ludzkiej filozofii. Dlaczego pisalem o ufo i nefilimach.. niestety dzieki Tobie Solid :lol: moja metoda akuszerki nie wyszła. Więc nie bede juz owijał w bawełnę w coja wierzę. Tak wierze w opowiesci sumerów babilonczyków, hetytów zydów, kazda z tych opowiesci jest prawdziwa. tylko... no wlasnie Biblia oposuje to z jedynej slusznej strony. Tymi Bogami na ziemi - byli nefilimowie, anioły które sie zmaterializowały na ziemi. - Demony. Nigdzie nie jest napisane w biblii ze to Bóg czy cos takiego. Co do kwestii wiezy babel. - jest to jedyna wzmianka zastanawiajaca mnie. Dlaczego Bog pomieszał języki?? byc moze wlasnie dlatego ze ludzie mieli za duza wiedze, i za bardzo by odeszli od jego zamierzen. Nie wiem tego nie rozumiem - pisze szczerze zeby nie bylo ze sie wymądrzam - nie - wszystkiego nie rozumiem. Dlaczego new age ma byc tak popularny?? Proste. Biblia mówi ze ma stanąc obrzydliwość w miejscu świetym. - A czym dla boga jest mieszanie jego czystej religii z obrzydliwością jaką jest filozofia poganska. New age - to nie jest zwykle odstepstwo kosciołów, to nie jest wiara w dogmaty , w przywodców ludzkich, polytykę. - to wlasnie jest najwieksza mystyfikacja sztana. WSZEDZIE, Wszędzie na kadym forum ludzie wypisują o tych proroctwach.. co jest napisane w biblii?? NIKT NIE NZA DNIA ANI GODZINY. Przewidziec mogą tylko istoty duchowe - takie jak aniolowie i demony - ale nie na zasadzie daty, tylko okresu. Ludzie zamiast trzmać się nauk chrystianizmu - wolą... szukać w egipcie... lol.. o cywilizacji ktora zostala 3 razy odrzucona przez JHVH ze ST. U babilonczyków?? Ktorzy zostali zlikwidowani przez Dariusza Meda z wyroku Boga?? To czy ludzie sie odłączą od wielkich kosciolów w tym katolickiego - to juz sobie odpowiedzcie sami.. pisze o tym ksiega obajwienia... Jaki kosciol ma na sobie najwiecej grzechów ?? jaki kosciol kolaboruje z politykami - co wiecej mówi ze jedyna droga do krolestwa jest urzial w demokratycznych wyborach, jaki kosciol ma kapelanów w wojsku?? Jaki kosciol nie uczy podstaw ewangelii, a tylko mieszankę wsoich dogmatów poganskich pomieszanych z chrystianizmem biblii?? Jaki kosciol zmienia zasady z biblii, i uwaza ze dogamty sa wazniejsze niz nakazy Jezusa? Objawienie mówi jasno - po milosci ich poznacie. Reasumujac... tak całe new age ma racje bytu.. tylko ze nie są to nauki Boga a demonów. Tak mówi biblia i tak ja w to wierzę. 1640354[/snapback] Mowisz bardzo mądrze... mogę się z Tobą w pełni zgodzić. Tak samo mowilem o upadlych aniołach, o probie odwrocenia ludzi od Boga poprzez tworzenie wlasnych kultow itp itd. Widze ze masz podobny zarys sytuacji co ja, tylko lepiej to w slowa ubierasz ;) No i teraz doszlo do takiej absurdalnej sytuacji, ze mamy dwa topici praktycznie o tym samym. Zaprawde swietnym pomyslem bylo dzielic ten topic. Teraz osoby, ktore chca wziac udzial w dyskusji beda musialy pisac dwa razy to samo (tylko w inny sposob, zeby, bron Boze, nie zdegustowac Solid_Snake'a). A poniewaz malo komu cos takiego odpowiada, oba tematy ucichly. Brawo. Osobiscie bede odpisywal tylko w tamtym temacie, a jesli moje posty zachacza czasem o "New Age" (w mniemaniu Solida), to niestety trzeba bedzie znowu zamknac topic (albo dac mi bana:>) :lol: . 1640659[/snapback] Nie bądz złośliwy i o sprawach zachaczających o New Age pisz tutaj. Tam pisz ewentualnie o tym co zaobserwujesz na swiecie, bo przypomina to co jest zapowiedziane. Itp itd... I np takie wypowiedzi jak Galago De Codi są jak najbardziej na tak. Problem w tym ze temat jest śliski, a New Age, przez to, że jak pijawa sie wsysa w tematyke chrześcijanstwa, KB i konca swiata - dlatego trudno tą dyskusję jednoznacznie rozdzielic. Poprostu, nie bede tam tolerował glosow, ze bogowie to postacie z nibru, itp itd... znasz tą bajke bo nie raz juz tlumaczylem ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Nie bądz złośliwy i o sprawach zachaczających o New Age pisz tutaj. Tam pisz ewentualnie o tym co zaobserwujesz na swiecie, bo przypomina to co jest zapowiedziane. Itp itd... I np takie wypowiedzi jak Galago De Codi są jak najbardziej na tak. Problem w tym ze temat jest śliski, a New Age, przez to, że jak pijawa sie wsysa w tematyke chrześcijanstwa, KB i konca swiata - dlatego trudno tą dyskusję jednoznacznie rozdzielic. Poprostu, nie bede tam tolerował glosow, ze bogowie to postacie z nibru, itp itd... znasz tą bajke bo nie raz juz tlumaczylem ;) Pozdrawiam. Nie bede pisal w dwoch miejscach naraz o tym samym. Mowilem juz, ze z New Age jest jak z nu-metalem i mozna pod ten nurt podciagnac mase rzeczy, mimo iz w momencie jego powstania nikt nie slyszal o roku 2012. Bede odpowiadal tylko w tamtym temacie (co najwyzej przeniose cytat stad - tam). EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Co ma byc, to bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Z takim podejsciem.. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Z takim podejsciem.. :? 1644591[/snapback] Nic nie zmienisz, niczemu nie zaradzisz... Ponoc wszystko jest jzu zapisane... Zreszta i tak nie wierze w zadne przepowiednie... To wszystko jedna wielka bajka, pod ktora mozna podciagac setki wydarzen, slow i innych tego typu [ciach!]l... Takze spekulacje nie maja zadnego sensu, bo jak juz mowilem, co ma byc to bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Nic nie zmienisz, niczemu nie zaradzisz... Ponoc wszystko jest jzu zapisane... Zreszta i tak nie wierze w zadne przepowiednie... To wszystko jedna wielka bajka, pod ktora mozna podciagac setki wydarzen, slow i innych tego typu [ciach!]l... Takze spekulacje nie maja zadnego sensu, bo jak juz mowilem, co ma byc to bedzie... 1644612[/snapback] W przepowiednie nie wierzysz, za to uważasz, że wszystko już jest zaplanowane :?: :blink: Ciekawe podejście :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 z tego co pamiętam to ten link z pierwszego postu, to było w 'nie do wiary', jakiś 'profesor' wysłał tam swojego robota, żeby zbadać co tam jest (albo coś w tym stylu), relacja była taka (mniej więcej) : "robot pokonywał 60m w 3dni (chyba), trasa była bardzo trudna i często podejmowano dyskusje czy kontynuować trase", śmiać mi się chce, 60m na 3dni, to policyjne roboty w ładunkiem na wysięgniku pokonują ten etap szybciej (najwyżej pare minut), co szkoda mu było parudziesięciu tysięcy na robota ??, i jeszcze się wadzą czy (i kto) ma wejść do tunelu i zobaczyć co jest po drugiej stronie, ehh, jakbym mógł to sam bym im pomógł ;p poprostu śmiać mi się chce edit. a co do robota, to pewnie taki "hi-tech" że wszystko jest sterowane na 'gorąco' tzn. wszystkie kable są poprowadzone do bazy, zamiast dać jakiś mikro_proc i sterować cyfrowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 co do zaplanowania - nie takie cos nie istnieje - ktos kto szuka wytlumaczenia w biblii moze się pomylic gdy sądzi ze Bog wie wszystko. Tak wie - ale to nie ma nic wspolnego z planowaniem i zapisaniem. Po prostu Bog niejest istaota materialną - jedynym łącznikiem z naszą rzeczywistoscią Boga - jest Słowo - ten "przez którego wszystko się stało". więc Boga nie dotyczy nasza fizyka, masa, grawitacja itd - wiec i czas. gdy on jest poza czasem moze go rozpatrywac nieliniowo wiec wie wszystko - ale to nie znaczy ze my nie mamy wolnej woli czy nie rządzimy jakimis wydarzeniami. Tak jak ktos napisal wczesniaj - dobry socjolog potrafi przewidziec zachowania tłumu. (assimow ksiązeczek sztuk parę :) - "fundacja") Więc co ma byc to będzie - ale my mozemy zmienic cos - przynajmniej cos co nas dotyczy. Co do robota - to nie koniecznie musi byc takie łatwe - fale radiowe - odpada, za grube mury. Pozatym to były szyby gładziutkie - czas robi swoje - ale zawsze. Pamietaj ze trzeba specjalnych pozwolen by coklwiek zbadac w piramidach. Zarzad piramid jest BARDZO nieprzychylny co wydawania tych pozwolen. Robot wojskowy - spox -ale ktos stwierdzil ze moze uszkodzic cos - i nie przeszło. Ja widzialem na discowery te robociki - cud ze te malenstwa wogole potrafily uciagnąc kabel za sobą :) Niektórych rzeczy sie nie dowiemy - dlaczego, po co.. niestety wydaje mi się ze ludzie tak naprawdę nie chca wiedziec czegokolwiek o sobie, a wszelka "nauka" sluzy tylko do tytuowania siebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) W przepowiednie nie wierzysz, za to uważasz, że wszystko już jest zaplanowane :?: :blink: Ciekawe podejście :blink: 1644735[/snapback] Widze, ze nie do konca zrozumieles o co mi chodzi ;] Chodzi mi o to, ze to co ma sie stac, to i tak sie stanie... Nie wierze w przepowiednie, bo one bazuja na domyslach i spekulacjach... Gruntownie, sa one tak zapisane, zeby mozna bylo je sobie podpisac pod konkretna sytuacje... Tak mysle ;] Defacto wszystko jest gdzies tam zapisane, ale nie sposob tego odgadnac, wiec przepowiednie to jedna wielka bzdura jak dla mnie ;] O to mi chodzilo Crosis, o to wlasnie mi chodzilo ;];];] Mam nadzieje, ze teraz wiesz jak wyglada moj poglad ;];] Edytowane 12 Września 2005 przez CH3RRY-JU!C3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Większosc reczy jest przed nami ukryta, ale niektóre mozna przewidziec. W koncu mamy w glowach niezłe jednostki pracujące przedziałach logicznych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Większosc reczy jest przed nami ukrytaTylko kto lub co i po co, dlaczego to ukrywa... ;];];] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...