Skocz do zawartości
daniel_wwy

Podkrencenie Mmx 200 Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

wiem ze to smiech na sali miec procka 200mhz ale co poradze mialem 400 tez kicz ale poszedl spac <_< dobra przejdzmy do setna mam procka intel mmx 200, plyte abit Pd5N mikrouklad jesli to cos da to sis5598 prosze nawet bardzo prosze o szczegolowy opis jak to podkrecic nie chce niewiadomo czego starczy mi troche ale jestem w tym zielony i przydala by mi sie pomoc nie chce jednak zdaniowych pomocy w stylu zmien to zmien tam to prosze o szczegoly z gory wielgasne dzieki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie uwazal bym z kreceniem takiego staruszka bo mzoe w ekspresowym tempie wyzionać ducha.

Ale jesli chcesz to wez instrukcje od mobo i zlokalizuj zworki odpoiwadajace za zmiane FSB zobacz jakie masz teraz i podnies je niewiele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys miałem P150Mhz podkręcone do P200Mhz i chodził ze 3 lata az sobie kupiłem nowy koputer. Jesli chcesz kręcić to tylko mnożnikiem. Procek pewnie biega na 66Mhz x 3. Podnies 0 0,5 później o 1 i patrz co się dzieje. Nie przejmuj się temp. nie wybuchnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co 2wy mówiciwe.. o jakiej żywotności....

mam pentiuma 200mhz MMX

przez pięć lat chodził na podwyższonym mnożniki (czyli 225mhz)

teraz z lepszą mobo fika 2,5x100mhz na 2,9v (już dobry rok) i naprawde.. ni c mu nie jest :).. na 200mhz daje rade 2,6v pasywnie :>

w porywach proc ciągnie 300mhz na 3,5v ;) to są naprawte fajne procki... a co do wydajności.. po o/c mp3 mi się dużo mniej tną przy winampie włączonym w tle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...