Skocz do zawartości
Vincent de Marco

Agp Jest Stare, Ale...

Rekomendowane odpowiedzi

za duzo ludzi je ma - i na tym mozna dalej zarobic kase. Dlatego ATi wypusci rodzine R520 na AGP (to juz zdaje sie jest postanowione). Mysle ze nVidia nie jest glupia i wypusci 7800 na AGP. Prawdopodobienstwo ? Hmm... jakies 90% ze tak sie stanie. Kto da wiecej ? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCI-X to tylko do serwerów się nadaje, pomyliłeś z PCI-E.

R520 wg. zapowiedzi nie wyjdzie na AGP. Mała strala- jest przecież bardzo dobry 6800 GT/Ultra i X850 XT i tak większośc nie stać na nie, albo kupno ich ciągle niezbyt się opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jesli ktoś jest w stanie zaplacic sporo ponad 2tys za grafike to juz wielkim bólem dla niego kupno nowej plyty nie bedzie (chyba nikt o zdrowych zmysłach nie bedzie kazal sie dusic tej grafice na jakims athlonie XP)

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały OT

...  wielkim bulem dla niego kupno nowej plyty nie bedzie (chyba nikt o zdrowych zmysłach nie bedzie kazal sie dusic tej grafice na jakims athlonie XP)

1640047[/snapback]

end of OT

Może miec też mocniejszy komp. jak chce to niech wkłąda nawet 2 ;) <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mowie ze na AGP wyjdzie taki 7800GTX albo GT, ale np. 'ekonomiczny' zwykly 16-potokowy 7800 moze sie pojawic. Tylko ze wtedy nie bedzie sensu zmieniac np. 6800GT na 'gole' 7800 bo roznicy w wydajnosci nie bedzie. Chcesz cos lepszego, zmien plyte na PCI-E, proste.

Edytowane przez Vincent de Marco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jesli ktoś jest w stanie zaplacic sporo ponad 2tys  za grafike to juz wielkim bólem dla niego kupno nowej plyty nie bedzie (chyba nikt o zdrowych zmysłach nie bedzie kazal sie dusic tej grafice na jakims athlonie XP)

1640047[/snapback]

I tu się kompletnie mylisz, tak zresztą jak spece od nvidi.

Wielu ludzi może uzbierać te 1200-1400 lub nawet 1600zł i to jest w maksimum co są w stanie wydusić z portwela... nawet na raty. A o wydajności w grach decyduje przede wszystkim grafika a nie procesor. Zobacz na mój konfig. Z chęcią bym kupił GeForca7800 GT na AGP, i na to by mnie było ewentualnie stać. Ale nie stać mnie już na wymianę płyty, proca i pamięci....

Tak więc nabito nas poraz kolejny w butelkę. Ja swój komputer kupowałem w kwietniu 2004 roku i wtedy nie było ani PCI-E ani preskotów, a AMD miało słabe płyty....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na mój konfig. Z chęcią bym kupił GeForca7800 GT na AGP, i na to by mnie było ewentualnie stać. Ale nie stać mnie już na wymianę płyty, proca i pamięci

1663824[/snapback]

jestem w identycznej sytuacji, z tym ze wolalbym raczej 7800 GTX na AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem moment zastanowienia odnośnie wymiany karty, ale szybko się z tego wyleczyłem. Czy to się komuś podoba czy nie AGP jest powoli ale jednak wychodzącym standardem i wywalić 1500 albo więcej na coś czego potem do nowego kompa nie włoże jest kompletnym bezsensem. Wole poczekać i zmienić całą platforme.

AMD miało słabe płyty....

1663824[/snapback]

AMD nigdy nie miało słabych płyt!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...