Jary- Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam Jestem posiadaczem karty FX 5900 XT którą sobie nieco podkręciłem. Do wczoraj posiadałem sterowniki 61.77 które choć stare to działały mi znakomicie. Chodzi tu konkretnie o wyświetlanie jednoczesne nakładki video na monitorze i TV w trybie klonowania. A jak wiadomo często bywa tak że film widoczny jest na monitorze a w TV widać ciemność. Trzeba wtedy zmieniać ekran głowny na TV i wtedy tam wyświetla się nakładka. U mnie na tych sterownikach nie było tego problemu dlatego tak długo nie zmieniałem ich na nowe. Dodatkowo - nie pamiętam już jakim cudem wchodząc w ustawienia mojej karty wśród standardowych opcji takich jak ... nview , ustawienia wydajnosci , kolorow , regulacja nakładek miałem tam menu do podkręcania karty. Czyli 2 suwaki od procka i od pamięci. Było to zintegrowane z całością i sądziłem że oryginalne sterowniki nvidii mają taką możliwość. Wczoraj jednak zainstalowałem 78.01 i oczywiście (czego się spodziewałem) mam problemy z nakładką video która w trybie klonowania jest czarna bądź to w tv bądź na monitorze. Oczywiście nie pamiętam co przestawić by było dobrze - ale pewnie za jakiś czas do tego dojdę. Bardziej się zdziwiłem brakiem tego menu do podkręcania karty w menu. A jeszcze bardziej zdziwiłem się gdy wracająć do starych sterowników też nie było już tego menu ! - Jakim więc cudem wcześniej miałem tam tą dodatkową opcję ? Jeśli wiecie jak można "włąćzyć" tą dodatkową opcję to proszę o podpowiedź :) No i przy okazji jeśli wiecie jak rozwiązać problem z nakładką to też by się przydało - zaoszczędzi mi to czasu i nerwów :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ściągnij program nVHardPage i tam masz wszystko albo pliczek .reg o nazwie coolbits2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jary- Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Ok - wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawliC Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) albo jeszcze inaczej... Start => Uruchom => regedit => HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => Nvidia Corporation => NVTweak => Nowy -> Wartość DWORD => CoolBits -> Dane wartości 3 System Szesnatkowy Edytowane 12 Września 2005 przez pawliC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...