Erazor Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 No i jak Wam się podoba to coś? Nie wiem tylko czy taki blok jest możliwy do wykonania, jak sądzicie? P.S Podziękowania dla Feluke za udostępienie serwera :D POZDRO!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Według mnie jak to wykonasz to będzie zajebisty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 A po co te wypierdki na ściankach?!?!?!? 8O Bez tych wystających skurczybyków woda będzie lepjej przepływać (tak mi się wydaje :oops: ) Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 A po co te wypierdki na ściankach?!?!?!? 8O Bez tych wystających skurczybyków woda będzie lepjej przepływać (tak mi się wydaje :oops: ) Pozdrawiam Punek Zgadzam sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 A po co te wypierdki na ściankach?!?!?!? 8O Bez tych wystających skurczybyków woda będzie lepjej przepływać (tak mi się wydaje :oops: ) Pozdrawiam Punek Zgadzam sie Chodzi tutaj o jak największą powierzchnię odprowadzania ciepła, a dla wody wystające skurczybyki to i tak chyba nie mają znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Mi się wydaje że ważniejsze jest sprawny przepływ wody niż jakieś 6mm wieksza powierzchnia. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Mi się wydaje że ważniejsze jest sprawny przepływ wody niż jakieś 6mm wieksza powierzchnia. :? Przypatrz się, to nie jest "jakieś" 6mm powierzchni tylko ok 63cm!!!! (159x4mm=636mm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 lepiej by było zrobić więcej kanałów i w ten sposób zwiększyć powierzchnię, która tu i tak jest duża, bo te cycki tylko zakłócą przepływ. Sam labirynt starczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 No tak większa powierzchnia a woda w mjescu będzie stała. Zgadzam się z Avandrel-em. Lepjej zrobić więcej kanalików. Ew nie wiem czy zdało by to egzamin ale zrobić wyższy ten bloczek i ścianki między kanalikami będą wyższe co da napewno większą powierzchnie niż "wypierdki" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Te wypierdki beda skutecznie turbulizowac przeplyw, napewno nie zaszkodza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Sorry ale będą skutecznie co robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Przypatrz się' date=' to nie jest "jakieś" 6mm powierzchni tylko ok 63cm!!!! (159x4mm=636mm)[/quote'] Powierzchnie liczy sie w cm2. Nie wiem kto cie uczyl matematyki, ale 10mm2 to wcale nie 1cm2! (10mmx10mm to 100mm2 a 1cm x 1cm to 1cm2) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Przypatrz się' date=' to nie jest "jakieś" 6mm powierzchni tylko ok 63cm!!!! (159x4mm=636mm)[/quote'] Powierzchnie liczy sie w cm2. Nie wiem kto cie uczyl matematyki, ale 10mm2 to wcale nie 1cm2! (10mmx10mm to 100mm2 a 1cm x 1cm to 1cm2) :roll: Masz rację dałem [gluteus maximus] ale kierowałem się tym co napisał punk czyli 6mm i to mnie zmyliło Sorry wybacz :cry: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Projektować to sobie można kto coś takiego wykona. A te wypierdki zrobiłbym z drugiej strony kanału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ten projekt się do niczego nie nadaje 1. Prawie niemożliwy do wykonania 2. kanały są za wąskie - mało wody będzie przepływać Jak masz możliwość wykonania tak wąskich kanalików to zrób kilka równoległych obok siebie - duża powierzchnia a nie zawęzisz przepływu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 ja mam wykonany bloczek wlasnie takom technikom ,scianki som gladkie , dl kanalika 33cm a szer 6mm a wysokosc 7-8mm . Jak nie bede mial co robic to sprzedam , wiecie moze gdzie dostac szybkozlonczki do blokuff ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 IMHO tem blik super to nie będzie po pierwsze :arrow: zbyt mała średnica wlot/wylot po drugie :arrow: przepływ przez te piczki byłby ograniczony po trzecie :arrow: szerokość kanałów też taka sobie Więc projekt trzeba jeszcze raz przemyśleć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 No i jak Wam się podoba to coś? Nie wiem tylko czy taki blok jest możliwy do wykonania, jak sądzicie?... 1. nie podoba sie - zrob 2x grubsze scianki (i te zewnetrzne i te w srodku) i 2x wieksza srednice kanalikow - bedzie latwiejszy do wykonania i wydajniejszy 2. w domu to zapomnij o zrobieniu bloku z takimi cienkimi sciankami, w jakims warsztacie tez beda sie zastanawiac czy to zrobic, a te "dzyndzelki" to chyba tylko po to zeby zabulic 2x wiecej za zrobienie tego bloku - bo sprawnosci to raczej one nie podnosza tylko obnizaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Projektujac wlasny blok, sugeruj sie najlepszymi, looknij na projekty wiodacych firm i na testy ich blokow, takie dzyndzelki to iMHO bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 po co wypierdki i zrób grubsze ścianki jak ci się uda to masz się czym chwalić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 A po co te wypierdki na ściankach?!?!?!? 8O Bez tych wystających skurczybyków woda będzie lepjej przepływać (tak mi się wydaje :oops: ) Pozdrawiam Punek Zgadzam sie Chodzi tutaj o jak największą powierzchnię odprowadzania ciepła, a dla wody wystające skurczybyki to i tak chyba nie mają znaczenia. Coś mi się wydaje że przy wykonywaniu tych wypierdków można troche się narobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Moim zdanie to za dużo roboty przy tym a przyrost wydajności nie będzie tyle warty co taka zabawa z tymi "wypierdkami". :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...